Noutăți Editoriale 4 (Editura Nemira) – Februarie 2016


Editura Nemira continuă seria Războiul bătrânilor, de John Scalzi, cu volumul al doilea al seriei, Brigăzile fantomă, apărută în colecția Nautilus SF.

Traducere de Cristina și Stefan Ghidoveanu

În primul volum al seriei, Războiul bătrânilor, am descoperit un viitor posibil în care oamenii au cucerit stelele, cu prețul unui conflict permanent cu celelalte specii extraterestre, de cele mai multe ori ostile. Pentru a lupta, Forțele Coloniale de apărare recrutează bătrâni pe Pământ, care vor primi corpuri noi, de soldați perfecți.

John Perry se înrolează la 75 de ani, după ce îi moare soția și, odată cu el, descoperim ce presupune transferul în noul corp și, mai ales, viața în armata colonială. La finalul romanului rămân o mulțime de întrebări: ce noi provocări îi așteaptă pe oameni de la celelalte specii cu care sunt în război? Cât de departe merg, de fapt, ”îmbunătățirile” aduce soldatului și cum rămâne cu identitatea și memoria lui?

Brigăzile fantomă sunt Forțele Speciale, parte din Forțele Coloniale de Apărare, un regiment de elită, creat cu ajutorul ADN-ului morților care capătă astfel o nouă viață. Ei sunt transformați în soldații perfecți, trimiși în cele mai dificile misiuni. Sunt tineri, rapizi și puternici și nu au niciun fel de sentimente sau regrete omenești.

În acest al doilea volum, omenirea e amenințată din nou de trei rase de extratereștri cu a avut de-a face în trecut și care acum s-au unit pentru a opri avansul omenirii în spațiu.

Charles Boutin, fost cercetător militar în FCA, îi trădează și devine aliatul extratereștrilor.Jared Dirac este singurul om care poate găsi soluția – un hibrid superuman, creat din ADN-ul lui Boutin. Creierul lui Jared ar trebui să acceseze memoria trădătorului Boutin. Atunci când experimentul eșuează, Jared este trimis să lupte în Brigăzile fantomă. Iar când amintirile încep să iasă la suprafață, Jared trebuie să ia o decizie care poate schimba viitorul întregii omeniri.

„Voce nouă și deosebită în literatura science fiction, seria Războiul bătrânilor este un clasic al genului.“

Robert Charles Wilson

Data aparitiei 04.02.2016
Titlu original The Ghost Brigades
Colectia Nautilus
ISBN 978-606-758-554-4
Cod bara 9786067585544
Autor John Scalzi
Traducator Cristina Ghidoveanu
Format Paperback
Dimensiuni 130 x 200 mm
Nr. pagini 320
Numar volume 1

 

Editura Nemira prezintă Sfârșitul copilăriei, de Arthur C. Clarke, un roman science-fiction de colecție, în noul format al colecției Nautilus SF.

Sfârșitul copilăriei este una dintre cărțile definitorii ale lui Arthur C. Clarke, autor al volumului 2001: Odiseea spațială. Încă de la publicare, acest roman a fost privit ca un clasic al literaturii science fiction, dar și ca un thriller literar de cea mai bună calitate.

Anul acesta cartea a fost ecranizată de Syfy într-o mini-serie TV de excepție

Într-o zi, deasupra fiecărui oraș mare de pe planetă apare câte o navă spațială. Înăuntrul lor se ascunde o rasă extraterestră superioară nouă din toate punctele de vedere: intelectual, tehnologic, dar mai ales militar. La început, planurile lor par benefice: aduc pacea pe Pământ, înlătură sărăcia și elimină criminalitatea. Primesc numele de Overlorzi, protectorii Pământului. Mulți oameni continuă totuși să reziste puterii lor, convinși că Overlorzii urmăresc o agendă proprie. Venirea lor să fie oare epoca de aur a umanității?

„Îngrozitor de logic, plauzibil și straniu de profetic… Clarke este un maestru.“

Los Angeles Times

„Nu s-a mai scris așa ceva; în parte pentru gândirea inovativă, dar în mare parte pentru că aici întâlnim un autor modern care înțelege că s-ar putea să existe lucruri care sunt mai importante pentru omenire decât propria «supraviețuire».“

C.S. Lewis

Data aparitiei 05.02.2016
Titlu original Childhood’s End
Colectia Nautilus
ISBN 978-606-758-570-4
Cod bara 9786067585704
Autor Arthur C. Clarke
Traducator Cristiana Visan
Format Paperback
Dimensiuni 130 x 200 mm
Nr. pagini 240
Numar volume 1

 

Zece ani au trecut de cand cativa dintre Copii si Ravna Bergnsdot au ajuns pe Planeta Stiletelor dupa dezastrul care aproape a distrus omenirea. Ravna si haitele de Stilete care au dat numele planetei au supravietuit razboiului si mai mult de o suta dintre Copiii care erau pe nava au scapat.
Desi acum domneste pacea, intotdeauna exista aceia care vor cauta puterea, fara sa-i intereseze costul ei. Iar ei sunt hotarati sa rastoarne civilizatia plapanda care a prins radacini de la sosirea oamenilor pe planeta.
Intr-o lume plina de minuni fascinante si pericole, Vernor Vinge a scris un roman de mare forta cu care ii va captiva din nou pe cititori.

„Vinge a schimbat registrul intr-un mod incredibil, oferindu-ne un roman post-singularitate in care singularitatea a fost distrusa si in care oamenii trebuie sa se adapteze la viata intr-o societate lipsita de orice tehnologie avansata… rezultatul este o carte in care tehnologia nu este atat de importanta, cat povestea minunat construita.“

Publishers Weekly

„Povestile lui Vernor Vinge m-au surprins si m-au fascinat intotdeauna, iar Copiii cerului continua aceasta traditie minunata.“

Greg Bear

Data aparitiei 19.02.2016
Titlu original The Children of the Sky
Colectia Nautilus
ISBN 978-606-758-520-9
Cod bara 9786067585209
Autor Vernor Vinge
Traducator Maria Dragut
Format Paperback
Dimensiuni 130 x 200 mm
Nr. pagini 768
Numar volume 1

 

Lumea lui Mare Barrow este împărțită în două, după culoarea sângelui: cei cu sângele comun, roțu, îi servesc pe cei cu sânge argintiu, elita societății, cei care sunt dotați cu puteri supraumane. Mare face parte din roții și-și duce traiul de pe o zi pe alta, ca hoț într-un mic sat de la țară, până când destinul o aduce în fața regelui, a reginei și a tuturor nobililor, unde ea descoperă că este și roșie, dar și argintie, cu puteri nebănuite.

Ca să ascundă adevărul, regele o obligă să mintă și să joace rolul unei doamne dintr-o Înalta Casă pierdută, cu o putere impresionantă, și o promite de mireasă unuia dintre fiii lui, astfel devenind o prințesă argintie. Pe măsură ce pătrunde și mai adânc în lumea argintiilor, Mare riscă totul și își folosește noua poziție pentru a-i ajuta pe cei din Garda Stacojie, un grup de rebeli roșii. O mișcare greșită îi poate aduce moartea, dar în jocul periculos în care a intrat singura certitudine este trădarea.

„O lume volatilă și o eroină fără egal.“

Booklist

„Un thriller plin de imaginație, în care iubirea și revoluția se ciocnesc, iar puterea și dreptatea sunt într-o luptă pe viață și pe moarte. N-o veți putea lăsa din mână.“

USA Today

Data aparitiei 12.02.2016
Titlu original Red Queen
Colectia Young Adult
ISBN 978-606-758-466-0
Cod bara 9786067584660
Autor Victoria Aveyard
Traducator Shauki Al-Gareeb
Format Paperback
Dimensiuni 130 x 200 mm
Nr. pagini 472
Numar volume 1

 

In inchisoare…

ai mult timp de gandire la dispozitie. De pilda, te gandesti la reintalnirea cu iubita pe care ai lasat-o in urma. Carmady, uriasul, are acum ocazia de a verifica la cald scenariile inchipuite „la racoare“.

Afara vantul rosu bate…

in bar, doi clienti se bucura de linistea dinaintea furtunii. Nu prea mult. Negasind fata cautata, al treilea intrat isi varsa amarul si gloantele asupra tristei figuri de la bar. De ce? Numai Marlowe stie.

Muzica de jazz rasuna…

dar nu intr-un club de noapte, ci pe holurile unui hotel respectabil. Leopardi, regele trompetei, isi face de cap cu cativa amici. Fara sa stie, detectivul hotelului intrerupe ultima reprezentatie din viata marelui Rege.

Bingo. Profesor Bingo…

cel care apare la nevoie, cand suferi din dragoste, si iti ofera o simpla cutiuta cu praf de prizat. Poti sa o accepti sau nu. Joe o face. Si mai face ceva: o crima perfecta sub inspiratia prafului. Dar cand praful dispare…

Data aparitiei 26.01.2016
Titlu original Short Stories vol.4
Colectia Suspans
ISBN 978-606-758-468-4
Cod bara 9786067584684
Autor Raymond Chandler
Traducator Virgil Stanciu
Format Paperback
Dimensiuni 130 x 200 mm
Nr. pagini 480
Numar volume 1

 

 „Dintre toate locurile casei, bucataria era inima ce o facea sa palpite, transformand o cladire inerta intr-o fiinta vie. Mai mult decat o simpla locuinta, Casa Albastra era sanctuarul, refugiul si altarul stapanei sale. Casa Albastra era Frida. In ea strangea amintiri ale trecerii sale prin viata. Era un loc unde convietuiau fara probleme portretele lui Lenin, Stalin, Mao Zedong cu catapetesme rustice ale Fecioarei de Guadalupe.“

Acolo vor intra, in timp, Diego Rivera, Trotki, Hemingway, Dalí, Henry Miller. Acolo se vor trai iubirile, acolo se va infrunta moartea, acolo se va desena povestea…

Cartea Plantei de Menta, un carnetel negru, s-a descoperit candva printre obiectele personale ale Fridei Kahlo. Era o colectie de retete culinare dupa care se pregateau ofrandele cu ocazia Zilei Mortilor.

Inspirat de aceasta marturie emotionanta, F.G. Haghenbeck a inceput sa reconstituie viata celebrei pictorite. Biografie si fictiune, poveste si istorie, Cartea secreta a Fridei Kahlo deseneaza destinul implacabil al unei artiste, al unei femei, al unui spirit tulburat.

„Din relatari de epoca, din fragmente citite in jurnalul pictoritei si crampeie de marturii, Haghenbeck parca tese intr-o imagine insufletita complicata existenta a Fridei, reteta cu reteta, pictura cu pictura.“

Washington Independent Review of Books

Data aparitiei 28.01.2016
Titlu original Hierba Santa
Colectia Babel
ISBN 978-606-758-471-4
Cod bara 9786067584714
Autor F. G. Haghenbeck
Traducator Elena Anca Coman
Format Paperback
Dimensiuni 120 x 220 mm
Nr. pagini 328
Numar volume 1

 

O carte splendida, o fabula filozofica incantatoare, care a cucerit milioane de cititori si nu da niciun semn ca s-ar opri.“

Elle

Eleganta ariciului sau Prozac? O intrebare insolita? Nici gand! Un cabinet de psihoterapie parizian prescrie de cateva luni pacientilor sai Eleganta ariciului. […] «Aceasta carte este un adevarat laborator alchimic, unde fiecare isi poate gasi rezolvarea propriilor probleme», spun ei.“

Jérôme Dupuis, L’Express

„Nimeni nu si-ar fi imaginat ca acest roman tandru, amuzant si filozofic se va bucura de un asemenea succes. Pentru unii, este o combinatie intre Lumea Sofiei de Jostein Gaarder si saga familiei Malaussène de Daniel Pennac. Pentru altii, o versiune romanesca a filmului Fabulosul destin al lui Amélie Poulain. Oricum ar fi, cititorii nu-i pot rezista!“

Le Monde

 „Testul corcodusei frapeaza prin dezarmanta sa evidenta. El isi capata forta dintr-o constatare universala: muscand din fruct, omul intelege in sfarsit. Ce anume intelege? Totul. Întelege lenta maturatie a unei specii umane sortite supravietuirii, apoi, ajungand intr-o frumoasa seara sa descopere placerea, intelege zadarnicia tuturor apetiturilor artificiale care abat de la aspiratia primordiala la virtutile lucrurilor simple si sublime, inutilitatea discursurilor, inceata si cumplita degradare a lumilor de care nu va scapa nimeni si, in pofida a toate acestea, minunata voluptate a simturilor cand ele conspira pentru a-i invata pe oameni placerea si terifianta frumusete proprii Artei.“

PRIX GEORGES BRASSENS • PRIX DES LIBRAIRES • PRIX DES BIBLIOTHÈQUES POUR TOUS • PRIX ROTARY • PRIX VIVRE LIVRE

Muriel Barbery – romanciera franceza nascuta la Casablanca, Maroc, la 28 mai 1969. A studiat la École Normale Supérieure de Fontenay-Saint-Cloud si a obtinut diploma de studii aprofundate in filozofie.

A debutat in 2000 cu romanul O delicatesa, tradus in douasprezece limbi. Eleganta ariciului, al doilea roman al sau, a constituit surpriza editoriala a anului 2006: s-a vandut in peste un milion de exemplare si a fost tradus rapid in lumea intreaga. Succesul la public a fost dublat si de o primire entuziasta din partea criticii. Romanul a fost adaptat pentru marele ecran de Mona Achache, cu Josiane Balasko si Garance Le Guillermic in rolurile principale.

Data aparitiei 12.02.2016
Titlu original L’elegance du herisson
Colectia Babel
ISBN 978-606-758-569-8
Cod bara 9786067585698
Autor Muriel Barbery
Traducator Ion Doru Brana
Format Paperback
Dimensiuni 120 x 220 mm
Nr. pagini 368
Numar volume 1

 

Capodoperele nu trebuie explicate prin cuvinte, credea Flaubert. Tablourile trebuie contemplate in tacere, era convins Braque. Dar noua, oamenilor, ne place sa cautam sensuri, sa exprimam opinii, sa ne contrazicem, sustine Julian Barnes. Din cautarea de sensuri si din iubirea pentru pictura s-a nascut si Cu ochii larg deschisi.

Géricault, Delacroix, Courbet, Manet, Degas, Bonnard, Magritte si Lucian Freud sunt cativa dintre artistii in opera carora cunoscutul scriitor britanic patrunde acum cu renumita lui finete. Descoperind istorii si povesti, nuante si contururi, Julian Barnes trece dincolo de suprafete, forme si culori.

Cu ochii larg deschisi e o carte generoasa, meditativa, care trebuie citita pe indelete. Eseurile stranse aici au prea mult clarobscur, strafulgerarile lor sunt prea fascinante si legaturile pe care le face autorul sunt prea interesante ca sa le parcurgi in graba. Exact cum ar trebui sa ne uitam la un tablou, nu-i asa?“

The Independent

Data aparitiei 19.02.2016
Titlu original Keeping An Eye Open
Colectia Babel
ISBN 978-606-758-479-0
Cod bara 9786067584790
Autor Julian Barnes
Traducator Radu Paraschivescu
Format Hardcover
Dimensiuni 130 x 200 mm
Nr. pagini 336
Numar volume 1

Posted by Liviu

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.