Concurs RAO: Chestiunea Finkler

Desi pare un pic neobisnuit pentru mine iata ca va prezint o carte care atinge in alt fel inima cititorului iar acest concurs se adreseaza tuturor celor care iubesc cartile.

Chestiunea Finkler este o carte extraordinarã: foarte amuzantã,
desigur, dar, în acelasi timp, foarte inteligentã, foarte tristã si foarte subtilã.
Este tot ceea ce pare, ba chiar este mai mult decât ceea ce pare a fi! Asta spune despre carte SIR ANDREW MOTION Presedintele Juriului Premiilor Man Prize 2010.

Julian Treslove, un fost producător de radio la BBC, şi Sam Finkler, un cunoscut filosof evreu, scriitor şi vedetă de televiziune, sunt prieteni vechi. În pofida unei relaţii tensionate şi traiului foarte diferit, cei doi n-au pierdut legatura – şi nici cu fostul lor profesor, Libor Sevcik, un ceh întotdeauna mai îngrijorat de restul lumii decât de treaba lui. Acum, atât Libor, cât şi Finkler sunt văduvi şi împreună cu Treslove iau masa în spaţiosul apartament al lui Libor din centrul Londrei. Este o seara dulce-amară în care fiecare protagonist îşi aminteşte de vremurile în care iubeau, înainte de a deveni taţi, înainte de despărţiri, înainte de a trăi cu frica în sân pentru ce ar putea pierde. E mai bine oare să treci prin viaţă fără să cunoşti fericirea chiar deloc? Treslove descoperă că nu are lacrimi îndeajuns pentru tot ce au pierdut prietenii sai. Şi, ca în fiecare seară, exact la ora 11.30, în drum spre casă, ezită un moment în faţa ferestrei unui magazin de viori, moment în care este atacat. Acest atac schimbă totul.Si de acolo… numai povesti, discutii, amintiri, regrete, întâmplãri si dezbateri amuzante. Povesti si întâmplãri pe care cititorii le vor citi si le vor reciti de nenumãrate ori! Fãrã îndoialã!

Un nume nou si promitãtor pe piata din România, un nume celebru în strãinãtate!
HOWARD JACOBSON a câstigat premii importante precum Bollinger Everyman Wodehouse si Jewish Quarterly Literary Prize din 2000 pentru cartea The Mightly Waltzer, publicând pânã acum un numãr de 11 titluri. Autorul scrie sãptãmânal în ziarul The Independent si se mândreste cu realizarea unor documentare de televiziune. Tocmai de aceea, Editura RAO si-a propus sã aducã în biblioteca fiecãrui cititor un roman ideal pentru o dupã-amiazã relaxantã!

Editura RAO impreuna cu blogul FANSF organizeaza un concurs care va aveadrept premiu un exemplar din aceasta carete inedita si doi cistigatori desemnati prin tragere la sorti din cei care vor raspunde corect la urmatoarea intrebare:

De catre cine este atacat Treslove?

Deadline-ul concursului este duminica 20 mai orele 24:00.

UP DATE: Cei doi cistigatori ai concursului in ordinea extragerii la sorti sunt Pentea Doina si Rimio’ de ‘Vassur. Felicitari!

LATER EDIT si un UP DATE: Cistigatorul desemnat prin tragere la sorti Rimio’ de ‘Vassur din motive personale a renuntat la carte. In urma unei alte trageri la sorti cistigatorul desemnat este Mircea Pricajan.

Va ureaza succes, voicunike!

48 de gânduri despre &8222;Concurs RAO: Chestiunea Finkler&8221;

  1. Pentea Doina zice:

    ca în fiecare seară, exact la ora 11.30, în drum spre casă, ezită un moment în faţa ferestrei unui magazin de viori, moment în care este atacat de o femeie. Acest atac schimbă totul. De aici incolo…regrete,ganduri,etc.

    Apreciază

  2. Adrian Ronai zice:

    Raspunsul il voi putea da doar dupa ce voi citi cartea primita drept premiu de la voi… Pai daca as avea cartea si as fi citit-o mai participam la concurs ? Bafta tuturor participantilor !

    Apreciază

  3. Maritul`Luchumon zice:

    Este atacat si pradat de catre o femeie, care, pe deasupra, ii adreseaza niste invective din care Treslove intelege ca este facut „jidan”. Din acest moment incolteste in mintea lui ideea ca ar putea fi evreu si incepe sa se comporte si sa se prezinte ca atare. 🙂

    Apreciază

  4. Rimio`de`Vassur zice:

    Treslove este atacat si pradat de catre o femeie; dupa parerea mea, fara sa fi citit cartea, acesta este punctul culminant al cartii deoarece, din acest moment, ca urmare a injuriilor aduse de femeia respectiva, Treslove incepe sa se gandeasca ca poate este evreu si actiunile lui vor fi in consecinta.

    Apreciază

  5. hellena zice:

    Daca persoanele care au citit cartea scriu ca atacatorul este o femeie, eu ce-as putea raspunde ? Ca a fost o femeie ! Asa ca nu ne mai ramane, decat sa „Cherchez la femme… 🙂

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.