Concurs NEMIRA: Fantasy la puterea a trei a

Una din cele mai titrate edituri din tara, NEMIRA,impreuna cu blogul FANSF va propune astazi un nou concurs ce are ca tema FANTASY-ul , gen aflat pe val si care face destule furori si vilva la noi in tara sau afara.Cartile care vor fi oferite ca premiu vi le voi prezenta mai jos si vom premia trei cititori care vor raspunde corect la urmatoarea intrebare.

Ce carti urmeaza sa apara la Nemira de acesti trei autori?


O aparitie noua si incitanta in domeniul heroic fantasy: dura, indrazneata si absolut originala.Abercrombie isi incepe magistral cariera literara, printr-un roman heroic fantasy fara eroi traditionali. Personajele lui sunt cele care intra in prim-plan, dialogurile lor abunda in cinism si spiritualitate, iar vietile le sunt marcate de intrigi, batalii si magie.Pentru cei care inca nu au citit aceasta carte: Cititi Abercrombie, viata este prea scurta pentru a pierde asa ceva!


 

Michael A. Stackpole spune povestea unei lumi in care magia este forta suprema. In plus, aceasta lume nu a existat… pana in momentul cand a fost desenata pe harta.

Familia Anturasi din Nalenyr intocmeste harti si exploreaza teritoriile necunoscute ale lumii. Familie este, astfel, mai valoroasa0 decat toate comorile cunoscute ale celor Noua Principate, caci explorarile aduc relatii comerciale, iar de aici rezulta aur, cu care printul Cyron poate antrena si mentine o armata de mercenari helosundieni.De aceasta data insa, pe membrii familiei s-ar putea sa-i coste viata, caci ceea ce descopera Keles si Jorim in ultima lor expeditie in necunoscut modifica intreaga lume, deschide rani vechi, elibereaza puteri magice si ameninta o pace fragila care a oprit, candva, Urgia apocaliptica.Sub umbra amenintarii unui dusman fara nume, Nalenyrul are o singura sansa de a scapa de la distrugere. Vechii eroi, care au aparat candva teritoriul, trebuie treziti. Pentru aceasta, este necesara o calatorie prin pustietatile vrajite in care se presupune ca eroii legendari sunt captivi.Keles Anturasi, fratele sau Jorim si sora lor Nirati trebuie sa lupte pentru supravietuirea intr-o lume unde razboiul de pe pamant il oglindeste pe cel din ceruri, unde barbatii trebuie sa se confrunte cu ceea ce-i face si pe zei sa tremure, iar lucrurile sunt rareori ceea ce par. Acolo unde visele pot deveni realitate, realitatea se poate la fel de usor transforma in cel mai intunecat cosmar …Aventura non-stop pentru cei carora le place genul fantasy maret si insangerat.

Flagg, vrajitorul regelui, incearca cu orice pret sa distruga monarhia ordonata din Delain si sa aduca haosul. Pentru asta are un plan bine ticluit, insa in calea lui sta Peter, fiul mai mare al regelui, care ar putea urma la tron daca regele Roland moare. Flagg ii intinde atunci o cursa lui Peter: il otraveste pe rege si da vina pe Peter, care este incarcerat in Turn, in timp ce Thomas, mezinul regelui, urmeaza la tron. Dar Thomas este usor de manipulat, iar vrajitorul Flagg ar putea distruge acum regatul. Insa istetul Peter are un plan de evadare.

Alaturi de celelalte romane King dovedeste ca Tolkien doar a deschis o usa pe care King cu maiestria lui a dat-o larg de perete patrunzind in temerile si fantasmele sufletului uman.

Deadline-ul acestui concurs este marti ora 12: oo atunci cind vor fi anuntati cei trei cistigatori.

Succes!

UP DATE: CISTIGATORII CONCURSULUI in ordinea tragerii la sorti SANDYBOOK, MONA4SKY, BIVOLARU GEORGE CRISTIAN.

posted by voicunike



41 de gânduri despre &8222;Concurs NEMIRA: Fantasy la puterea a trei a&8221;

  1. Lisnic Sebastian zice:

    Stephen King – vol 5 din seria Turnul intunecat ( The wolves of the Calla ). Am citit tot ce a scris King si a fost tradus la noi, exceptand vol. 3 si 4 din seria susmentionata. Si cand spui King, e intr-adevar REGELE!
    Joe Abercrombie – Before they are Hanged
    Cand a aparut Taisul sabiei, am fost sceptic, eram dupa o perioada de vreo 2 ani plina de fantasy ( seria Gheata si foc, Disfunctia realitatii, Steaua Pandorei, Seria Chalionului, Elantris , etc) Si am fost sceptic in ceea ce priveste originalitatea acestui titlu. Pana cand, din lipsa de material , am citit-o. Soc! Nu am lasat-o pana cand nu a fost gata!
    Michael Stackpole – A new World
    Fascinant!
    Din pacate, poate exceptandu-l pe King, intervalele prea mari dintre aparitii dezamageste.

    Apreciază

  2. A New World – Michael A. Stackpole (2007 publicata de editura Bantam Books) al treilea volum din trilogia Age of Discovery
    Before They are Hanged-Joe Abercrombie a doua carte din trilogia The First Law
    Stephen King – vol 5 din seria The Dark Tower V: Wolves of the Calla
    adevarate capodopere fantasy ce merita sa fie descoperite.

    Apreciază

  3. Sorin zice:

    Continuarea seriilor incepute se acesti autori:

    Joe Abercrombie – Before they are hanged

    Michael A. Stackpole – A New World

    Stephen King – The Dark Tower V: Wolves of the Calla

    Apreciază

  4. Mia zice:

    Teoretic ar trebui sa apara: Joe Abercrombie „Before they are hanged”, Michael A. Stackpole „A New World” si Stephen King „The Dark Tower V: Wolves of the Calla”, dar oare cand?

    Apreciază

  5. Catalin Maria zice:

    Am crezut ca trebuie sa scriem cateva cuvinte despre aceste carti, dar se pare ca nu.
    O sa incep cu Michael Stackpole, pe care il citesc chiar in aceste zile. In urma cu peste 1 luna, am aflat ca Nemira o sa publice si ultima carte din serie (A New World), au trecut peste 2 ani de la publicarea celei de-a doua carti si am crezut ca au renuntat la acest autor.
    Sunt foarte incantat de „Atlasul secret”, Stackpole are o putere narativa extraordinara, chiar daca lumea este cruda, rece si dura, nu ne sunt aratate multe parti urate, doar pentru a soca si a surprinde, ci doar pentru a creiona lumea imaginata foarte frumos de autor.
    Asa cum Oliviu Craznic spune de ceva vreme, Stackpole este peste multi autori „consacrati” de fantasy, si m-a dat gata si pe mine.
    Despre Stephen King este greu sa mai spui ceva, foarte multi au facut-o. Stiu ca o sa apara cu siguranta, „Wolves of the Calla”, doar ca nu cred ca o s-o vedem mai devreme de Bookfest 2011, nu de alta, dar Mircea Pricajan este doar om si trebuie sa termine de tradus giganticul „Drood” si „Roza alba”.
    Joe Abercrombie este unul dintre cei mai apreciati scriitori ai noului val de fantasy, asa ca Nemira ar face bine sa publice cat mai repede „Before they are hanged”, cat si „Last Argument of Kings”.
    Sper ca la Gaudeamus cei de la Nemira vor veni cu multe surprize in Nautilus, pentru ca in acest an treburile nu au mers prea bine. Si o sa-i rog si aici sa nu renunte la Fredrik Pohl si publice ultima carte din seria Heechee, „Analele Heechee”. Nu inteleg de ce au renuntat la aceasta serie, pentru ca ceea ce a scris Pohl este greu de reintalnit.
    Poate ar fi frumos sa faceti un sodaj si asa poate ii convingem sa insiste pe anumite carti.
    Multumesc mult si numai bine.

    Apreciază

  6. Joe Abercrombie – Before they are hanged
    Michael A. Stackpole – A New World
    Stephen King – The Dark Tower V: Wolves of the Calla

    N-am citit Joe Abercrombie dar remarc din pozele postate ca cineva a „incurcat” copertile. Adica punand cartile una langa alta imaginea e compelta daca pui volumele in ordinea 2 si 1, nu cum ar fi logic 1 si 2.

    Stephen King – ATENTIE: DA DEPENDENTA!

    Michael A. Stackpole – am citit doar Once a hero – superba, cred ca n-ar trebui sa lipseasca din biblioteca pasionatilor.

    Apreciază

  7. horade zice:

    Lui Joe Abercrombie Nemira trebuie sa-i publice continuarea „Before They Are Hanged” (volumul 2) din seria „The First Law”.
    Editura Nemira doreste sa publice „New world” care este volumul 3 (ultimul) din seria „Epoca descoperilor”.
    Din seria „Turnul intunecat” scrisa de Stepen King, Nemira urmeaza sa publice volumul 5 intitulat „Wolves of the Calla”.
    P.S. Titlurile volumelor sunt cele originale, cele romanesti urmand sa fie anuntate la momentul aparitiei lor.

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.