O carte pe zi

Incepind de astazi am sa va supun atentiei, in masura in care am timp, cite o carte care m-a impresionat sau care este atit de bine scrisa incit poti exclama -al dracului de bine mai scrie asta doamne!, si aici va pot garanta un lucru, nu am sa fac discriminare.O carte buna se citeste intotdeauna cu placere. As vrea totusi sa va implicati cit mai mult chiar cu pareri bune sau rele, blogul fansf este un blog in care fiecare are libertatea de-a spune ce doreste, iar parerile voastre conteaza mult pentru noi.

Autorul este unul dintre preferatii mei dar si unul care mi-a placut intotdeauna fara rezerve, scrierile lui mi-au adus acel cautat sense of wonder dar si o mare multumire, este vorba despre SEBASTIAN A. CORN iar cartea pe care o voi prezenta  este IMPERIUL MARELUI GRAAL

Pentru cei care au citit cartea sunt sigur ca nu ati uitat acel joc simplu dar complicat si care iti pune neuronii pe bigudiuri clef de voute, intriga si actiunea cartii dar si acel sentiment inefabil de placere a lecturii.

posted by nicu

7 gânduri despre &8222;O carte pe zi&8221;

  1. Oliviu Craznic zice:

    Alaturi de Sfasierea Onei, consider ca Imperiul Marelui Graal isi are locul pe raftul de capodopere ale omenirii, la categoria romane SF care pot rivaliza cu Dune cu cea mai mare usurinta! Din punctul meu de vedere, Graalul chiar intrece Dune, datorita a doua personaje cu totul senzationale: luchumonul si bairacterul….
    P.S. nu ca Lemur si Pearos ai Onei ar fi mai prejos…

    Apreciază

  2. Liviu2all zice:

    Având în vedere faptul că n-am citit încă LOTR (știu, shame on me), Imperiul Marelui Graal este pentru mine cel mai bun și mai plin de idei roman fantasy pe care l-am citit până acum: dens, alert, imaginativ, bine construit, cu personaje și peisaje memorabile, cartea a fost pentru mine una din revelațiile din anul în care am citit-o (alături de Zei Americani și Contact). Dacă Nicu a auzit bine, cum că va avea și o urmare, abia o aștept!

    Apreciază

  3. Oliviu Craznic zice:

    O urmare ar fi innebunitoare! Bine, mai e si A saptea zi a vanatorului, care are cateva personaje din Graal, dar e cam altceva totusi… Am citit si eu intr-un interviu al domnului Corn despre o urmare, dar mai demult… Daca ne-ar face aceasta surpriza, ar fi de nu se poate!
    Liviu, eu am citit cam tot ce a scris Tolkien, si pe mine nu m-a impresionat… Sunt placute, desigur, dar nu se compara (pt mine cel putin) cu Martin sau Stackpole… insa fiecare cu gustul lui! (stiu ca ma vor contrazice multi…)

    Apreciază

  4. Aveam ocazia sa o cumpar pe insula la reducere, dar nu am luat-o, cum nu am putut s-o citesc nici moca… mi-a ramas intiparita pe cerebel culoarea copertei, ma departeaza pur si simplu nu pot sa ajung la continut.
    Poate se reiditeaza (si o sa foloseasca un grafician mai de doamne ajuta pt coperta) s’o citesc si eu ca am auzit doar pareri de bine

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.