Ce ne pregateste Tritonic?

Ca raspuns la mai multe solicitari amin un pic postarea cu editura LEDA si astazi ne vom ocupa de ceea ce a fost una din cele mai iubite edituri de pe plaiurile mioritice si care la ora actuala a cazut in desuetitudine si in dizgratia cititorilor sai, pentru starea editurii Tritonic nu pot spune decit un singur cuvint-Pacat!

Si nu! nici vorba despre continuarile la Richard K. Morgan,Kim Stanley Robinson sau Steven Erickson asta ca sa dau trei exemple de durut corazonul, dar asta este viata ,a zburat puiul cu ata! Poate vreodata la alta editura,cine poate sa stie ce ne rezerva viata asta plina de surprize?

Up date

Am omis cu buna stiinta  cartea lui Mieville dar nu ati spus nimic.In traducerea bunului nostru prieten Alex Nichifor va invit sa luati aceasta carte la tirg .

Dar sa revenim si incepem cu un autor care este regele prozei scurte romanesti SF&F, inegalabilul LIVIU RADU cu un volum omnibus completat cu un miniroman tot in lumea lui WALDEMAR

LUMEA LUI WALDEMAR-un omnibus care nu trebuie ratat sub nici o forma! Liviu Radu scrie bestial de misto!

Surprizele nu se opresc aici iar daca bunul dumnezeu ne ajuta, o sa apara o carte scrisa tot de maestrul Liviu Radu, un adevarat deliciu sf! Most recomended!

Dupa indelungi asteptari iata ca apare si -finally- volumul 3 din trilogia PRINCE OF NOTHING , GINDUL CU O MIE DE FETE

Bonzo acum putem citi seria de la cap-coada fara sa mai asteptam!

Tot ca aparitie noua va fi o scriitoare care a rescris intr-un fel genul horror

Gillian Flynn cu Locuri Intunecate va va tine cu lumina aprinsa si cu teama in suflet.Creepy!

Urmeaza sa nu ratati achizitia unei carti scrisa tot de un autor roman talentat si care sunt sigur ca va va place la fel de mult cum mi-a placut si mie

Claudiu Simion scrie bine si are talent.Nu ratati Sa iubesti un inger !

Special pentru toti fanii sf este ultimul volum din trilogia fantastica a lui LOIS MC MASTER BUJOLD

Vanatoarea Sfanta va asteapta in universul mirific imaginat de Bujold.

Enjoy the silence!

posted by voicunike

23 de gânduri despre &8222;Ce ne pregateste Tritonic?&8221;

  1. crocodilu zice:

    Bine ai pus punctul pe i despre Tritonic. O sa cumpar Bakker la targ ca sa le am pe toate 3 si probabil o sa fie ultima carte de la ei pentru o perioada lunga de timp. M-am saturat de traducerile extrem de proaste si de formatul de carte infernal.
    Sa ne vedem sanatosi la targ.

    Apreciază

  2. endymion zice:

    da…asa e…e cea mai mare dezamagire tritonicul…pacat…intr-adevar….si incepusera atat de frumos…
    dar cu baietii de la bastion ce s-a intamplat…la un moment dat anuntasera parca ceva de richard paul russo…sau ma insel? si vad ca si ei au trecut pe linie moarta…
    noroc cu leda/nemira si millennium si da….alexandria…dar atat de putine titluri…..
    e frustrant ca trebuie sa cumparam de afara…sunt atatia scriitori minunati….traviss/asher/cobley si multi altii….
    oare ii va aduce cineva si aici?

    Apreciază

  3. bastion si richard paul russo… poveste trista. contract negociat (de mine, in scurtul interval cit le-am pastorit o colectie), carte data la tradus (de mine), carte tradusa (de lorena lupu), lorena lupu abia si-a scos banii de la cornel secu, eu i-am zis pa, contract de copyright neonorat de bastion, contract anulat. punct.

    Apreciază

  4. hans zice:

    mi-a placut Carbon modificat-Richard K. Morgan si cum nu cred ca vor mai scoate si vol.2 ,de exemplu,as vrea sa intreb cum este cu copyright-ul,se poate transfera de la o editura la alta,trebuie sa astepti cativa ani pana expira contractul la Tritonic,caci continuarea seriei cu Takeshi K.cred ca ar prinde la publicul roman,o alta editura ar putea continua publicarea…

    Apreciază

  5. Flavian Petraru [walftob] zice:

    Eu cred ca cele mai de calitate carti au fost scoase in timpul cat M. Haulica a coordonat colectia SFFH. Am citit trilogia Noul Crobuzon- C.Mieville si mi s-a parut ok, atat traducerea cat si lipsa greselilor. In urma lecturii acestor carti am ramas un fan al lui Mieville si l-am plasat pe lista scriitorilor mei preferati. Dezamagirea insa a venit cand am vrut sa citesc tot ce a aparut de Mieville la Tritonic. Am luat asadar The City and the city si mi s-a aparut una din cele mai proaste carti traduse pe care am citit-o vreodata. Sa nu mai vorbim de greselile din carte, amintesc aici folosirea lui ”se merita”, in loc de „merita”. Daca nu as fi citit mai intai trilogia Noul Crobuzon nu m-as fi apucat niciodata de C. Mieville, la cat de proasta mi sa parut ca fiind cartea The City and the city…

    Apreciază

  6. Liviu2all zice:

    Era si mai bine daca apucau sa publice si Sixty Days and Counting, ultima parte din trilogia Capital Code a lui Kim Stanley Robinson!
    Nu mai zic de Erikson, Morgan, Laurel Hamilton, Mary Gentle, Kelley Armstrong etc.

    Apreciază

  7. I.Cosmin zice:

    Daca asa va fi omnibusul lui Liviu Radu nu pot spune ca are o coperta prea reusita ,adica combinatia aceaa dintre cele 3 coperti + nu stiu ce scris ,chiar nu prea merge si cred ca majoritatea nu or sa-si doreasca acest omnibus,cumparandu-le separat(mai ales daca sunt la promotii s-ar putea sa iasa mai bine decat daca ar cumpara omnibusul).

    Apreciază

  8. hans zice:

    Destroying Angel is a fun stroll through the deadly neon-lit concrete jungle of a sinister dark future of the 21st century. Scary and depressing while at the same time hopeful and thought-provoking. Realistic charaters and believable setting make this novel a must-read for fans of cyberpunk! WARNING: contains graphic violence, profanity, sadistic behavior, and nearly every psychopath, oddball, and misfit you will find in a real city! reader’s discretion is advised.
    –fragmentul de mai sus ,de la un cumparator de pe amazon,m-a facut curios,mai ales warning-ul,o sa descarc cartea

    Apreciază

  9. crocodilu zice:

    update….recomandarea cu The City and the City nu este prea inspirata. Credeam ca omisiunea a fost intentionata.
    Cartea este in top3-ul celor mai proaste carti Titronic, nu din cauza romanului ci din cauza traducerii absolut dezastruoase.
    Nu-mi aduc aminte sa fi citit si altceva tradus de Alex, dar The City and the City nu suporta comparatie probabil cu nimic 🙂
    Nu merita absolut deloc cumparata, de fapt, daca e cineva din Brasov, sunt dispus sa i-o donez pe a mea numai sa nu o mai vad in biblioteca.

    Apreciază

  10. endymion zice:

    dar ce au cei de la tritonic? cine conduce editura? nu inteleg….bataia asta de joc….traduc pe google translate?….si nu pricep cum de nu au dat faliment…in stilul asta

    Apreciază

  11. Maya zice:

    @Liviu2all: Din câte am auzit, cea care a tradus 50 de grade sub zero nu şi-a primit nici până azi toţi banii pentru carte, aşa că de ce ar mai continua?
    Iar dacă aşa îşi tratează traducătorii (am mai auzit şi de alte cazuri) nu mă mir că traducerile ies din ce în ce mai prost. Cine ştie, poate chiar au ajuns la Google translate 🙂

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.