Final Frontier 3 – Lansări Nemira

Târgul de carte SF & Fantasy Final Frontier se pregăteşte să îşi deschidă porţile începând de sâmbătă, 23 martie. Timp de două zile, organizatorii de la bookblog.ro îi vor aşteapta pe cititorii şi pasionaţii de SF & F cu o serie de evenimente de excepţie, precum şi lansări de carte, întâlniri cu scriitori, invitaţi din ţară şi străinătate. Evenimentul se va desfăşura în incinta TeCaFi, str. Doameni, nr.9, în centrul Istoric al Bucureştiului.

Editura Nemira a pregătit pentru acest Târg nu numai câteva noutăţi editoriale mult-aşteptate de către public, dar şi o ofertă de 40% reducere pentru titlurile reunite sub celebrele brand-uri Nautilus SF şi Anticipaţia, alături de multe alte suprize.

Mai mult, Sâmbătă, 23 martie, începând cu ora 11.30, va avea loc lansarea oficială a romanului “Fata modificată” semnat de Paolo Bacigalupi. Cei doi invitaţi ai noştri – Oliviu Crâznic şi Horia Nicola Ursu – vor discuta viitorul literaturii SF&F aşa cum este el prefigurat de proza şi viziunea zguduitoare a scriitorului american.

fata.modificata

Un roman SF dureros de realist, dacă ni se permite exprimarea, cu personaje verosimile, vii, care ne atrag şi ne resping în aceeaşi măsură, cu un subiect pe care poate încă îl ignorăm, acela că omenirea este predispusă la a-şi crea propriul sfârşit de lume şi de a îi supravieţui, Fata modificata este o carte ce cu siguranţă va impune o nouă cale de înţelegere a literaturii de gen. Pe fundal, Emiko, simbol al unor arhetipuri şi prototipuri individuale, devine vocea prin care Bacigalupi spune o poveste cu adânci implicaţii psihologice şi sociale.

Volumul “Fata modificată”, distins cu premiile Nebula, Hugo şi Locus, printre altele, este considerat la ora actuală unul dintre cele mai bune romane SF ale secolului XXI. Dacă aşa stau lucrurile sau nu, vă invităm să dezbatem împreună sâmbătă, de la ora 11.30.

excelenta.sfului

Dumincă, 24 martie, începând cu ora 12.00, ne provocăm cititorii la o întâlnire de excepţie: trei dintre cei mai cunoscuţi autori români de SF şi Fantasy vor fi acolo alături de fanii genului, pentru a îi ghida într-o scurtă călătorie prin universurile pe care maeştrii le-au creat.

Încă din anii 90, Editura Nemira și-a asumat rolul de a deveni nu numai o rampă de lansare pentru autorii români de SF&F, dar și o ”voce” prin care aceștia au devenit cunoscuți publicului autohton. În misiunea sa constantă de a se alinia la curentul mondial de SF și în încercarea de a oferi publicului român accesul la marile capodopere ale lumii, Nemira nu a pierdut totuși din vedere faptul că proza speculativă de sorginte românească este, la nivel calitativ, cel puțin la fel de bună ca cea străină, iar reprezentanții genului SF de pe plaiurile noastre merită tot atâtea laude.

Aşadar, duminică, cititorii vor avea ocazia să îi cunoască şi să îi provoace la dezbatere pe Liviu Radu – un autor de al cărui nume se leagă poate chiar istoria SF-ului românesc, pe Ana-Veronica Mircea – o scriitoare pe care generaţia contemporană trebuie să o cunoască, şi pe Marian Truţă – vizionar de excepție, autor multi-premiat, mentor și promotor al tinerei generații de autori SF&F.

Vă invităm să cuceriţi alături de noi frontierele imaginaţiei, pentru a vă bucura de oferte speciale, pentru a lua parte la întâlniri cu autori de renume şi pentru a descoperi, timp de două zile, universul fantastic al cărţilor Nemira!

Editura Nemira a fost cea care s-a mișcat cel mai rapid pe piață anul acesta, oferindu-ne câteva titluri îndelung așteptate:

Posted by Liviu

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.