Noutăți Editoriale 9 – Editura Nemira (Mai – Septembrie 2016)

Kim Stanley Robinson – Șaman (Shaman, 2013)

Șaman, de Kim Stanley Robinson este o poveste fascinantă despre viața unui trib din Epoca de gheață și lupta zilnică pentru supraviețuire, apoi drumul spre maturitate al unui băiat de 12 ani care trebuie să devină șamanul comunității sale.

Scriitorul Kim Stanley Robinson a scris despre terraformare, despre istorii alternative, așa că un bildungsroman preistoric despre inițierea unui tânăr în misterele șamanismului ilustrează credința lui că a imagina trecutul și începuturile civilizației umane este la fel de captivant precum a imagina sau anticipa viitorul.

Thorn este șaman și le transmite înțelepciunea și poveștile sale celor care vor să-i calce pe urme. Heather este vindecătoare și reușește să-i țină împreună pe membrii grupului. Elga vine din altă lume și aduce schimbarea. Loon, următorul șaman, este hotărât să-și găsească propriul drum. Dar într-un univers atât de înșelător, drumul nu este niciodată ușor și nu se știe unde poate duce. E povestea palpitantă a unui drum spre maturitate, conducându-ne totodată într-o călătorie înfricoșătoare în timp, acum treizeci de mii de ani.

„Kim Stanley Robinson are o tehnică a narațiunii impresionantă, iar bogăția conceptelor sale și a exprimării este uimitoare.“ Booklist

„Cu ajutorul unei combinații de realism puternic și realism magic de factură lirică, Robinson ne invită să ne atașăm și noi, cititorii, așa cum personajele se atașează intens, într-un mod profund personal, de ceea ce au.“ The New York Times Book Review

KIM STANLEY ROBINSON s-a născut în 1952, la Illinois. A studiat literatura la Universitatea din California. Deși a publicat nuvele încă din 1976, și-a inceput cariera în 1984, când au apărut romanul The Wild Shore și The Novels of Philip K. Dick, teza sa de doctorat. Succesul se cristalizează cu Trilogia Marte, pentru care va primi două Premii Hugo, două Premii Locus și un Premiu Nebula. La editura Nemira au apărut volumele Marte roșu, Marte verde și Marte albastru din Trilogia Marte, precumși romanul 2312.

Data aparitiei 07.09.2016
Titlu original Shaman
Colectia Nautilus
ISBN 978-606-758-719-7
Cod bara 9786067587197
Autor Kim Stanley Robinson
Traducator Gabriel Stoian
Format Paperback
Dimensiuni 130 x 200 mm
Nr. pagini 512
Numar volume 1

Michael A. Stackpole – Trilogia Marile Descoperiri I: Atlasul Secret (The Age of Discovery I: A Secret Atlas, 2005)

De săptămâna viitoare ajunge în librării ediția nouă a seriei Marile Descoperiri, de Michael A. Stackpole. Romanul are ca fundal o  lume postapocaliptică ce amintește de China medievală sau de civilizația maiașă, unde se desfășoară o aventură epică pornind de la bunul cel mai de preț – hărțile teritoriilor necunoscute. Personajele sunt magicieni, luptători, maeștrii zen și, bineînțeles, cartografi și exploartori. 

Familia Anturasi din Nalenyr întocmește hărți și explorează teritorii necunoscute. Pentru Nalenyr, această știință valorează mai mult decât toate comorile cunoscute ale celor Nouă Principate, căci explorările aduc relații comerciale și astfel se ajunge la aur, cu ajutorul căruia prințul Cyron poate antrena și menține o armată de mercenari helosundieni. Numai că descoperirea pe care o fac Keles și Jorim în ultima lor expediție în necunoscut schimbă toată lumea, deschide răni vechi, eliberează puteri magice și amenință o pace fragilă, care a oprit cândva Urgia apocaliptică…

„Iată un roman fantasy de mari proporții, cu multe conflicte sângeroase, trădări și duplicități.“ Publishers Weekly

„Când vor vorbi despre scriitorii care au urmat după generația Asimov-Clarke și generația Zelazny-Silverberg, viitorii cititori vor trebui să-l menționeze pe Michael A. Stackpole.“ Stephen R. Donaldson

MICHAEL A. STACKPOLE s-a născut in 1957, în Wassau, Wisconsin. A scris primul roman fantasy (Talion: Revenant) în 1986, dar acesta nu a fost publicat decât in 1997, deoarece s-a considerat ca un volum de 175 000 de cuvinte e prea mare pentru un autor necunoscut. Începând cu 1987 a semnat trilogia Warrior, care i-a adus consacrarea și a stat la baza unui serial de animație televizat.

Data aparitiei 06.09.2016
Titlu original The secret atlas
Colectia Nautilus
ISBN 978-606-758-720-3
Cod bara 9786067587203
Autor Michael A. Stackpole
Traducator Silviu Genescu
Format Paperback
Dimensiuni 130 x 200 mm
Nr. pagini 720
Numar volume 1

 

În pregătire:

21265230 20587058

Matt Haig – Umanii (The Humans, 2013)

Philip K. Dick – Dr. Bloodmoney (Dr. Bloodmoney, 1965)

 

Conn Iggulden – Războiul Celor Două Roze I: Pasărea Furtunii (Wars of the Roses I: Stormbird, 2013)

In 1437, la ani buni dupa domnia bravului Henric al V-lea, urca pe tron fiul sau, Henric al VI-lea, renumit pentru blandetea lui. Sanatatea subreda il face un monarh slab, care nu poate conduce decat cu ajutorul apropiatilor. Exista insa destui ca ducele de York, convinsi ca Anglia trebuie guvernata cu mana de fier pentru a supravietui. Teritoriile ei din Franta sunt amenintate si umbla vorba ca se pune la cale o razmerita. Se raspandesc temerile ca Anglia nu va rezista, cu atat mai mult cu cat Henric al VI-lea vrea sa o ia de sotie pe Margareta de Anjou. Se aduna nori grei. Cine sau ce poate salva regatul inainte sa fie prea tarziu?

„Scris in traditia marilor romane istorice, Pasarea furtunii ii va face pe cititori nerabdatori sa citeasca volumele urmatoare din serie si, de asemenea, sa se documenteze despre Razboiul celor Doua Roze.“

The Washington Independent Review of Books

„Descrierile alcatuiesc o tapiserie ampla si insufletita, iar povestea spusa strategic, intr-un ritm rapid, va fi o placere si pentru cunoscatorii de istorie, si pentru incepatori, dar poate nu si pentru cei slabi de inger.“

Express

CONN IGGULDEN, unul dintre cei mai cunoscuti autori de romane istorice din zilele noastre, a semnat numeroase volume de gen, care se bucura de un real succes. Fiu al unui englez si al unei irlandeze, s‑a nascut in 1972, a crescut cu povestile mamei si a inceput sa scrie inca de mic poezie si povestiri. A studiat literatura engleza, materie pe care apoi a si predat‑o. Dar in scurta vreme a ales sa se dedice in intregime scrisului si a debutat cu romanul The Gates of Rome, primul din seria in cinci volume Emperor,construita in jurul vietii lui Iuliu Cezar. In 2007 a aparut prima parte din seria Conqueror, tot in cinci volume, fictiune ampla desfasurandu‑se in imperiul mongol, Ginghis‑Han fiind unul dintre protagonisti. Seria Razboiul celor Doua Roze a debutat in anul 2013 cu romanul Pasarea furtunii, dupa care au urmat inca trei volume.

Data aparitiei 06.09.2016
Titlu original Stormbird
Colectia Suspans
ISBN 978-606-758-595-7
Cod bara 9786067585957
Autor Conn Iggulden
Traducator Silviu Genescu
Format Paperback
Dimensiuni 130 x 200 mm
Nr. pagini 520
Numar volume 1

 

Antonio Munoz Molina – În Noaptea Timpului (La Noche de los Tiempos, 2009)

Octombrie 1936.

Arhitectul Ignacio Abel, a carui poveste de dragoste se desfasoara in paralel cu povestea de razboi din Spania, pleaca din Madridul mutilat spre o alta viata, pe un alt continent, spre un New York unde are si o buna reputatie, si o iubita de care istoria, frica si prejudecatile il despart. Trecand granitele dintr-o Europa faramitata, barbatul se redescopera neincetat reflectat in fereastra trenului si in propria constiinta. Printre razboaie exterioare si interioare, viata se construieste necontenit, asemenea oraselor proiectate de el insusi. Printre dorinte si suferinte, dragostea traieste fara liniste, aidoma epocii in care s-a nascut.

Amintind de Boris Pasternak, dar si de Ernest Hemingway, capodopera lui Antonio Muñoz Molina face portretul unei lumi care dispare odata cu o iubire.

„Un fel de Razboi si pace pentru Razboiul Civil din Spania, extraordinarul roman al lui Molina urmareste o multime de personaje, amestecand fictiuni cu figuri reale, creionand atat rutina din vreme de pace, cat si violenta grotesca din vreme de razboi.“

Publishers Weekly

„Cartea lui Antonio Muñoz Molina e aproape insuportabil de frumoasa: la fel ca toate clipele de iubire nebuna.“

Marin-Malaicu Hondrari

Antonio Muñoz Molina, nascut in 1956, in Úbeda, provincia Jaén, Spania, este unul dintre cei mai importanti scriitori spanioli de azi. Membru al Academiei Regale Spaniole din 1995, a fost in 2004-2006 director al Centrului Cultural Cervantes din New York, unde traieste in prezent, petrecand insa mult timp si la Madrid.

Dupa ce a studiat istoria artei la Universitatea din Granada si jurnalismul in capitala tarii natale, a debutat in anul 1984 cu volumul El Robinson urbano,urmat de mai multe lucrari, printre care El Invierno en Lisabona (1986), tribut adus jazzului si romanului noir. Pentru acest roman autorului i s-a decernat Premiul National pentru Literatura in Spania, distinctie pe care avea s-o castige din nou dupa aparitia romanului El jinete polaco, caruia avea sa i se adauge Premiul Planeta. Dintre celelalte volume ale sale, amintim: Beltenebros (1989), Los misterios de Madrid (1992) si El dueño del secreto (1994), Pura alegría (1996), Plenilunio (1997), Carlota Fainberg (1999),En ausencia de Blanca (2001), La vida por delante (2002), Las ventanas de Manhattan (2004). Aparut in 2009, romanul La noche de los tiempos este cea mai recenta opera de fictiune pe care a publicat-o. Scriitorul are rubrici regulate in El Pais si Die Welt.

Data aparitiei 07.09.2016
Titlu original La noche de los tiempos
Colectia Babel
ISBN 978-606-758-478-3
Cod bara 9786067584783
Autor Antonio Munoz Molina
Traducator Adelina Mioara Angheluta
Format Paperback
Dimensiuni 130 x 200 mm
Nr. pagini 800
Numar volume 1

Stefano Benni – Gramatica lui Dumnezeu (La Grammatica de Dio, 2007)

Domnul Remo si cainele Boomerang se avanta intr-un „joc“ nou. Pasagerul Fifoni e obsedat de atacuri teroriste si ii ingrozeste pe insotitorii de zbor. Matusalemicul bunic Leone, aflat intr-un scaun cu rotile, pare condamnat la nemurire. Zeii manevreaza pe cai de neinteles vietile oamenilor. Iar „dintre zeii plasmuiti de oameni“, spunea un filosof antic, „cel mai generos e cel care din mai multe singuratati a facut o zi de fericire“.

Stefano Benni a scris „cartea lumii“, circ al fericirii si mai ales al singuratatilor. Comicul infernal, grotescul si absurdul se intalnesc in 25 de povesti in care traiesc, sub zodia imprevizibilului, eroi, sarlatani, divinitati antice si multe creaturi enigmatice, iar viata isi vede linistita de frumusetile si de cruzimile ei.

Data aparitiei 07.09.2016
Titlu original La Grammatica di Dio
Colectia Babel
ISBN 978-606-758-721-0
Cod bara 9786067587210
Autor Stefano Benni
Traducator Alexandru Macovescu
Format Paperback
Dimensiuni 120 x 220 mm
Nr. pagini 264
Numar volume 1

 

Paul Kalanithi – Cu Ultima Suflare (When Breath Becomes Air, 2016)

La treizeci si sase de ani, neurochirurgul Paul Kalanithi a descoperit ca sufera de cancer la plamani. A fost inceputul unei schimbari tragice: medicul care trateaza pacienti in faza terminala s-a transformat intr-un pacient care se lupta sa traiasca. Iar viitorul pe care si-l imagina impreuna cu sotia s-a evaporat.

Cu ultima suflare este cronica transformarii sale dintr-un naiv student la Medicina, care se intreaba ce inseamna o viata plina de sens, in neurochirurg, in pacient si intr-un tata care trebuie sa-si infrunte propria moarte.

De ce merita traita viata? Ce faci cand viitorul ramane un etern prezent? Ce inseamna sa ai un copil cand nu mai ai sansa la viata? Iata cateva dintre intrebarile la care autorul acestei marturii profund emotionante cauta raspuns. Cartea lui Paul Kalanithi este o meditatie de neuitat despre infruntarea mortii si un elogiu al vietii.

Cu ultima suflare este un gest emotional care a meritat: o induiosatoare si meditativa cronica de familie, dar si despre medicina si literatura. In ciuda tonului intunecat, poarta un mesaj pozitiv.“

The Washington Post

Paul Kalanithi, neurochirurg si scriitor, s-a nascut pe 1 aprilie 1977 la New York. A crescut in Kingsman, Arizona, dupa care a studiat literatura si biologia la Stanford University. A urmat studii aprofundate de istoria si filosofia stiintei si de medicina la University of Cambridge, absolvind cu distinctia cum laude Yale School of Medicine. S-a intors la Stanford pentru a-si continua rezidentiatul in neurochirurgie si studiile postdoctorale in neurostiinte, obtinand cea mai inalta distinctie a Academiei Americane de Neurochirurgie. In anul 2013 a fost diagnosticat cu o boala terminala, despre care a scris in The New York Times si The Washington Post. In 2014 si-a incheiat rezidentiatul. A murit in martie 2015, in timp ce lucra la aceasta carte, care a fost publicata de catre sotia lui, Lucy.

Data aparitiei 09.09.2016
Titlu original When breath becomes air
Colectia In afara colectiilor
ISBN 978-606-758-654-1
Cod bara 9786067586541
Autor Paul Kalanithi
Traducator Monica Serban
Format Paperback
Dimensiuni 130 x 200 mm
Nr. pagini 192
Numar volume 1

Iain M. Banks – Cultura II: Jucătorul Total (Culture II: The Player of Games, 1988)

Civilizatie simbiotica, in care elementul uman si cel tehnologic se intrepatrund, Cultura a dat o multime de Jucatori. Gurgeh este unul dintre ei, stapan pe universul computerelor.

Plictisit de succes, Gurgeh pleaca spre Azad, imperiu nemilos si incredibil de bogat, sa puna la incercare jocul de acolo, un joc complex ca viata insasi, in care castigatorul devine imparat.

Batjocorit, santajat, cat pe ce sa fie ucis, Gurgeh accepta sa joace. E provocarea vietii lui si, foarte posibil, si provocarea mortii lui.

„Un roman care confirma ca Iain M. Banks a impus un standard in literatura SF.“

The Guardian

„Rareori se intampla sa descoperim un talent atat de puternic si de o asemenea cuprindere.“

The New York Review of Science Fiction

Iain M. Banks s-a nascut in 1954 in Scotia si a studiat literatura engleza, psihologia si filozofia la Universitatea Stirling, pe care a absolvit-o in 1975. Dupa terminarea studiilor, Iain M. Banks a calatorit prin Europa si Maroc, apoi a avut diverse ocupatii, de la tehnician pe o platforma petroliera, la functionar intr-o firma de avocatura londoneza.A debutat in 1984 cu romanul The Wasp Factory, care i-a adus notorietatea. Imediat dupa aceea, s-a dedicat exclusiv scrisului, producand atat literatura mainstream, cat si science-fiction.Spectrul lui Phlebas a aparut in 1987 si a fost primul lui roman SF, a carui actiune se petrece intr-o uriasa civilizatie interstelara, Cultura, care exista in paralel cu societatea umana de pe Pamant. In general, Iain M. Banks scrie o carte in trei luni, lucrand sustinut, apoi intra in vacanta pentru restul anului, dedicandu-se numeroaselor sale hobby-uri, cum ar fi automobilele, muzica si pilotarea avioanelor. Pasi pe sticla este unul dintre romanele autorului care iese din sfera SF, dar care a fost apreciat atat de critici, cat si de admiratorii lui Iain M. Banks.

Data aparitiei 14.07.2016
Titlu original The Player of Games
Colectia Nautilus
ISBN 978-606-758-528-5
Cod bara 9786067585285
Autor Iain M. Banks
Traducator Gabriel Stoian
Format Paperback
Dimensiuni 130 x 200 mm
Nr. pagini 432
Numar volume 1

Ernest Cline – Ready Player One (Ready Player One, 2011)

Senzatia Science Fiction a anului : o calatorie cinematica prin univers, plina de aventuri si o poveste deja clasica despre maturizare.

Este anul 2044 si lumea noastra a ajuns un loc in care n-ai vrea sa traiesti. Am ramas farar petrol. Ne-am distrus climatul. Foametea, saracia si bolilele sunt pretutindeni.

Precum multi altii, Wade Watts evadeaza din aceasta realitate trista conectându-se zile intregi la OASIS, o utopie virtuala larg raspândita unde poti sa fii tot ce vrei tu sa fii si poti trai, iubi si calatori pe oricare dintre cele zecile de mii de planete care alcatuiesc lumea virtuala.

Şi ca aproape tot restul oamenilor, Wade este obsedat de lozul de loterie suprem care sta undeva ascuns in aceasta realitate virtuala: fondatorul OASIS, James Halliday, care moare fara mostenitor, a promis sa lase mostenire intreaga avere si controlul realitatii virtuale celui care va reusi sa ajunga la capatul vânatorii de comori prin intreagul univers virtual pe care a pus-o la cale inainte de moartea sa.

Ani intregi, milioane de oameni au incercat fara success sa duca la capat cautarea si sa descifreze indiciile inspirate din cultura anilor `80 lasate in urma de James Halliday. Atunci când Wade devine primul om care reuseste sa rezolve primul puzzle din vânatoare, el intra intr-o cursa pe viata si pe moarte cu alti mii de concurenti si asta va schimba complet lumea lui.

Ernest Cline s-a nascut in Ohio pe 29 martie 1972. Romancier, scenarist si performer, s-a dedicat artei inca din copilarie, a participat la numeroase concursuri si la multe proiecte. Scenariile sale au dus la aparitia unor productii. Ready Player One, romanul sau de debut, a aparut in anul 2010 in America, iar Warner Bros a achizitionat drepturile de adaptare pentru marele ecran, Ernest Cline urmand sa scrie scenariul. Armada, continuarea primei sale carti, a aparut in anul 2015 la aceeasi editura americana, drepturile de ecranizare fiind cumparate de Universal Pictures.

Data aparitiei 04.06.2016
Titlu original Ready Player One
Colectia Nautilus
ISBN 978-606-758-652-7
Cod bara 9786067586527
Autor Ernest Cline
Traducator Mihai Dan Pavelescu
Format Paperback
Dimensiuni 130×200 mm
Nr. pagini 456
Numar volume 1

Diana Gabaldon – Outlander II: Talismanul (Outlander II: Dragonfly in Amber, 1992)

A doua parte din seria OUTLANDER

Povestea care a stat la baza serialului OUTLANDER

Claire Randall si-a tinut secret trecutul aproape 20 de ani. Dar acum se intoarce acolo unde a inceput totul, pe plaiurile misterioase ale Scotiei, impreuna cu fiica ei. Acolo Claire planuieste sa-i dezvaluie totul: secretul cercului de piatra, secretul unei iubiri care traverseaza secole si adevarul despre Jamie Fraser – un razboinic scotian a carui dragoste si curaj a facut-o pe Claire sa se intoarca in timp si sa ramana in epoca tulbure in care traia el.

Calatoria ei fascinanta continua la Curtea Franceza plina de intrigi si in Scotia, prin razboi si moarte, intr-o incercare disperata de a-l salva pe barbatul pe care il iubeste si pe copilul lor.

„Diana Gabaldon este o povestitoare innascuta…Paginile zboara singure cand citesti aceasta carte.“

Arizona Republic

„O poveste puternica, ancorata in istorie si mit.Am iubit fiecare pagina.“

Nora Roberts

Diana Gabaldon s-a nascut pe 11 ianuarie 1952 in Arizona, unde locuieste si astazi, impreuna cu familia. A studiat zoologia la Northern Arizona University si biologia marina la University of California, San Diego, si are un doctorat in ecologie. A fost profesor universitar inainte de a se dedica in intregime literaturii. A semnat numeroase articole stiintifice si de popularizare a stiintei inainte de a deveni scriitoare full time. In anul 1991 a debutat cu romanul Calatoarea (recompensat, printre altele, cu Romance Writers of America’s RITA Award), primul volum din seria Outlander, conceputa initial ca trilogie. Dupa marturisirea scriitoarei aflate la debut, care era departe de a banui succesul ce va urma, cartea a rezultat, dupa o documentare „de moda veche”, din interesul pentru calatoria in timp si pentru universul scotian. Romanul a cucerit imediat publicul si au urmat inca sapte romane in aceeasi serie, toate bestselleruri New York Times: Dragonfly in Amber, Voyager, Drums of Autumn, The Fiery Cross, A Breath of Snow and Ashes, An Echo in the Bone, Written in My Own Heart’s Blood. Seria a fost publicata in 26 de tari si a inspirat, incepand cu anul 2014, un serial de televiziune american care se bucura de mare succes. Printre celelalte scrieri ale autoarei se numara seria Lord John, precum si povestiri aparut in antologii si volume colective.

Data aparitiei 30.05.2016
Titlu original Dragonfly in Amber
Colectia Nautilus
ISBN 978-606-758-599-5
Cod bara 9786067585995
Autor Diana Gabaldon
Traducator Maria Dragut
Format Paperback
Dimensiuni 130 x 200 mm
Nr. pagini 900
Numar volume 1

Naomi Novik – Temeraire V: Victoria Vulturilor (Temeraire V: Victory of Eagles, 2008)

Nu sunt vremuri bune: trupele lui Napoleon au invadat patria englezilor si prima tinta este Londra, pe care vor s-o ocupe. Din pacate, dragonul Temeraire nu mai face parte din armata, iar capitanul Laurence a fost condamnat la moarte pentru tradare. Cei doi lupta sa se regaseasca in iuresul razboiului. Dar, daca si-ar uni iar fortele, cine stie ce batalii ar putea castiga?

„Combinand cu maiestrie dragonii din SF cu istoria epocii napoleoniene, aceasta serie i-a adus lui Naomi Novik admiratia cititorilor si multe premii. In Victoria vulturilor, scriitoarea face tot literatura de cea mai buna calitate.“

Sci Fi Weekly

Naomi Novik s-a nascut in 1973, la New York, intr-o familie de imigranti polonezi. A studiat literatura engleza la Universitatea Brown, pe care a absolvit-o in 1995. A urmat un masterat in informatica la Universitatea Columbia si a lucrat o vreme ca programator. Scris in doar doua luni, la inceputul anului 2004, primul ei roman, Dragonul Maiestatii Sale, care deschide seria Temeraire, a fost publicat in martie 2006. A fost urmat de Throne of Jade (Tronul de jad), Black Powder War, Empire of Ivory (2007) si Victory of Eagles (2008) (in pregatire la Editura Nemira). In iulie 2010 va aparea Tongues of Serpents, dupa care sunt proiectate inca trei volume. In anul 2007, Naomi Novik a obtinut Premiul John W. Campbell pentru cel mai bun tanar autor,  precum si premiile Compton Crook si Locus, pentru cel mai bun roman de debut. In acelasi an, a fost nominalizata si pentru Premiul Hugo. Cartile sale au fost traduse in 23 de limbi si vandute in milioane de exemplare. Inca din anul 2006, Peter Jackson, cunoscutul regizor al trilogiei  Stapanul inelelor, a achizitionat drepturile de adaptare cinematografica pentru seria Temeraire. Naomi Novik locuieste in Manhattan, impreuna cu sotul ei, scriitorul si editorul Charles Ardai, si cu un numar impresionant de computere – opt pana in prezent.

Data aparitiei 05.07.2016
Titlu original The Victory of Eagles
Colectia Nemi
ISBN 978-606-758-541-4
Cod bara 9786067585414
Autor Naomi Novik
Traducator Laura Bocancios
Format Paperback
Dimensiuni 130 x 200 mm
Nr. pagini 392

Olivia Manning – Trilogia Balcanică II: Orașul Decăzut (Balkan Trilogy II: The Spoilt City, 1962)

Viitorul Romaniei e si mai incert decat in Marea Sansa, primul volum al trilogiei. E randul englezilor sa devina tinta zvonurilor si a banuielilor. Harriet vrea sa fie in singuranta, dar Guy nu se resemneaza cu ideea ca va trebui sa plece din tara. Itele destinului se complica si in povestea cuplului, si in povestea Europei.

„Trilogia Oliviei Manning te amuza, te captiveaza si te informeaza, iar sa faci toate acestea cu atata eleganta nu e putin lucru.“

Sunday Times

Olivia Manning (1908-1980) s-a nascut la Portsmouth, Hampshire, si si-a petrecut mare parte din primii ani de viata in Irlanda, simtind, cum avea sa povesteasca mai tarziu, ca nu apartine niciunui loc si dand dovada de un mare apetit pentru calatorii si descoperiri. Chiar inainte de izbucnirea celui de-Al Doilea Razboi Mondial s-a casatorit cu R.D. Smith, trimis lector de literatura engleza la British Council din Bucuresti, unde scriitoarea a venit sa locuiasca impreuna cu el si unde avea sa descopere un univers total strain, pe care il va reflecta in literatura sa. Dupa ce publicase mai multe romane, printre care The School of Love (1951) si The Doves of Venus (1955), experienta biografica a autoarei in lumea aflata in dramatica schimbare avea sa duca la aparitia Trilogiei Balcanice, incepute cu Marea sansa (1960) si cotinuate cu volumele Orasul decazut (1962) si Prieteni si eroi (1965). Cand nemtii se apropiau de Atena si Europa fierbea, Olivia Manning  a trebuit sa plece cu sotul sau in Egipt pentru ca in cele din urma sa ajunga la Ierusalim, unde R.D. Smith a fost numit intr-un post-cheie. Cuplul s-a intors la Londra in anul 1946, unde a trait pana la sfarsitul vietii. La peste zece ani de la Trilogia Balcanica, autoarea avea sa publice, dupa The Rain Forest (1974), si Trilogia Levantului: The Danger Tree (1977), The Battle Lost and Won (1978) si The Sum of Things (1980). Impreuna, cele doua trilogii alcatuiesc seria intitulata Fortunes of War, cunoscuta in toata lumea.

Data aparitiei 25.05.2016
Titlu original The Spoilt City
Colectia Babel
ISBN 978-606-758-604-6
Cod bara 9786067586046
Autor Olivia Manning
Traducator Diana Stanciu
Format Paperback
Dimensiuni 120 x 220 mm
Nr. pagini 440
Numar volume 1

 

Olivia Manning – Trilogia Balcanică III: Prieteni și Eroi (Balkan Trilogy III: Friends and Heroes, 1965)

Harriet Pringle tocmai a sosit la Atena. După ce a scăpat din România ocupată de naziști, așteaptă vești despre Guy, soțul ei, rămas la București, „orașul decăzut“. Cei doi se reîntâlnesc în capitala Greciei, care însă nu e ocolită de război. În scurtă vreme, Europa se va fărâmița, iar protagoniștii vor avea o nouă cale de urmat într-o altă lume.

„Una dintre cele mai bune cronici despre România și Grecia la vremede război, Prieteni și eroi are o poveste bine scrisă, captivantă, hipnotică.“

The Guardian

Data aparitiei 12.08.2016
Titlu original Friends And Heroes
Colectia Babel
ISBN 978-606-758-612-1
Cod bara 9786067586121
Autor Olivia Manning
Traducator Diana Stanciu
Format Paperback
Dimensiuni 120 x 220 mm
Nr. pagini 504
Numar volume 1

 

Anne Wiazemsky – Un An de Studiu (Une Anee Studieuse, 2012)

„Intr-o zi de iunie 1966, i-am scris o scurta misiva lui Jean-Luc Godard, pe adresa de la Cahiers du Cinéma, strada Clément Marot nr. 5, Paris, arondismentul 8. In scrisorica-i spuneam ca mi-a placut foarte mult ultimul lui film,Masculin feminin. Si-i mai spuneam ca sunt indragostita de barbatul din spatele filmului, ca da, pe el il iubesc. Am actionat astfel fara a realiza intelesul real al anumitor cuvinte.“

Asa incepe Un an de studiu, cronica unui an petrecut la scoala vietii, cartea unei iubiri, cartea unei descoperiri, cartea unei nebunii. Romanul lui Anne Wiazemsky deseneaza pasionant o iubire si o epoca, sfarsitul anilor ’60, cand Franta este scena unor importante miscari politice, ideologice si artistice.

 

Printesa Anne Wiazemsky s‑a nascut la 14 mai 1947 la Berlin. Mama sa este Claire Mauriac, fiica scriitorului François Mauriac, iar tatal ei este printul Ivan Wiazemsky, conte Levachov, dintr‑o veche familie nobiliara rusa.

Anne a fost actrita, realizatoare de filme documentare si romanciera. La doar optsprezece ani a jucat in filmul lui Robert Bresson Au hasard Balthazar (1966). Fiind casatorita cu Jean‑Luc Godard intre 1967 si 1979, a jucat si in La Chinoise si Week‑end (ambele in 1967).

A semnat peste cincisprezece volume, romanul Canines fiind recompensat cu Premiul Goncourt des lycéens in 1993, in timp ce Hymnes à l’amour a primit Premiul Maurice Genevoix in 1996, iar Une poignée de gens a fost laureat in 1998 cu Grand Prix du roman de l’Académie française.

Data aparitiei 07.07.2016
Titlu original Une annee studieuse
Colectia Babel
ISBN 978-606-758-653-4
Cod bara 9786067586534
Autor Anne Wiazemsky
Traducator Doru Mares
Format Paperback
Dimensiuni 120 x 220 mm
Nr. pagini 248
Numar volume 1

 

Știu, e un articol foarte lung, dar n-am avut cum să-l scurtez, având în vedere că s-au strâns volume apărute de-a lungul a nu mai puțin de trei luni.

Despre aparițiile Nemi voi scrie într-o postare viitoare, căci s-au strâns destul de multe și sunt toate mai mult decât interesante. Lecturi plăcute!

Posted by Liviu

3 gânduri despre &8222;Noutăți Editoriale 9 – Editura Nemira (Mai – Septembrie 2016)&8221;

    • Mulțumesc frumos și scuze pentru răspunsul întârziat. Concediul meu a constat în trezit la patru dimineața și lucrat până la 3 după-amiaza. Dar a meritat. Ready Player One îl citesc acum și seria Cultura e pe listă de mult timp, iar acum că au apărut deja două volume, am împins-o și mai în față. Mulțumesc pentru recomandări!

      Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.