CONCURS NEMIRA: DROOD

Scriitor complex si abil in a-se descurca prin toate genurile literare DAN SIMMONS ne ofera o fateta cu totul si cu totul neobisnuita pentru cititorul roman.

În 1865, când începe povestea, Charles Dickens este un scriitor de succes. Se află în tren, cu o iubită secretă, și nu știe că destinul îi rezervă o surpriză ce-i va schimba existenţa. Un accident care-l va proiecta într-o viaţă dublă. Obsesii macabre ies la iveală: crime, cadavre, cripte sinistre. Astfel începe o incursiune tenebroasă și fascinantă în adâncurile orașului ce se ascunde în Londra subterană. Drood imaginează ultimii ani ai cunoscutului scriitor, încercând să elucideze enigme nerezolvate până în zilele noastre. După teribilul accident de tren de la Staplehurst în care erau să piară Dickens şi amanta sa, faimosul autor a început să se comporte din ce în ce mai ciudat: nu doar abandonând scrierea de romane în favoarea unui epuizant şi straniu turneu de lectură în care punea accentul pe secvenţa uciderii lui Nancy din Oliver Twist, modificată pentru efect scenic – Dickens urmărea cu bună intenţie şi chiar bună dispoziţie să le aducă pe femeile din public în pragul leşinului (şi reuşind în unele seri să aibă zeci de victime) şi pe bărbaţii altminteri puternici să-i facă să tremure – dar şi comportându-se apoi ca şi când chiar ar fi ucis-o pe Nancy în seara aceea şi fugind din oraş cu trenul către următoarea destinaţie de pe itinerariul turneului, în ciuda oboselii şi-a groazei sale de-a călători cu trenul după evenimentul de la Staplehurst.

Editura NEMIRA impreuna cu blogul Fansf organizeaza un nou concurs care are drept premiu aceasta carte colosala si care va avea doi cistigatori desemnati prin tragere la sorti din cei care vor raspunde corect la urmatoarea intrebare:

Cine este prietenul cel mai bun al lui Charles Dickens?

Deadline-ul este marti 22 mai orele 21:00.

Pentru fanii marelui autor Dan Simmons va invit sa cititi un interviu luat de marele om si traducator Mircea Pricajan, aici.

UP DATE: Imi cer scuze pentru intirziere dar vremea bat-o vina este asa cum este, in fine ,iata cei doi cistigatori in ordinea tragerii la sorti : Doru si  Max’ Schwartz.

posted by voicunike

44 de gânduri despre &8222;CONCURS NEMIRA: DROOD&8221;

  1. Max`Schwartz zice:

    Daca ne referim strict la DROOD, putem spune ca Wilkie Collins, cel care este naratorul in aceasta carte, a fost o cunostinta de mult timp a lui Dickens, precum si un autor destul de cunoscut in epoca, cei doi colaborand la diverse proiecte literare. Pe de alta parte, Collins a fost oarecum gelos pe popularitatea si succesul prietenului sau, deci nu putem spune ca a fost cel mai bun prieten.
    Acest titlu, de cel mai bun prieten si, in plus, biograf al lui Charles Dickens (a scris cunoscuta lucrare Life of Charles Dickens), il putem atribui scriitorului John Forster. Acesta a fost fictionalizat in cateva nuvele centrate pe viata lui Charles Dickens, intre care si Drood.

    Apreciază

  2. sellyourscript zice:

    Buna seara. Avand in vedere ca nu ati precizat ca prietenul trebuie sa fie cel din carte merg si eu pe varianta John Forster. Articolul este despre „Drood” dar intrebarea concursului pare a fi generala.

    P.S. Va multumesc pentru invitatia facuta la Kilipirim. Aveati dreptate, voi gasi destule comori in paginile acestui site.

    Apreciază

  3. georgeta zice:

    Charles Dickens are „privilegiul” de a avea 2 prieteni, unul in cartea „Drood” pe nume Wilkie Collins si celalalt in viata reala cu numele John Forster.

    Apreciază

  4. Rimio`de`Vassur zice:

    Nu vreau sa para ca am copiat dupa Max`Schwartz, care a dat cel mai complet raspuns, dar … m-am documentat si sunt de aceeasi parere: John Forster este cel mai bun prieten in realitate, iar in carte acesta pare a fi Wilkie Collins (care in realitate era gelos pe succesele lui Dickens).

    Apreciază

  5. hoyad zice:

    In mod normal raspunsul trebuie legat de carte, asa incat prietenul din intrebarea concursului este Wilkie Collins. Dar daca totusi trebuie sa-l numim si pe prietenul din viata reala a lui Charles Dickens ? Atunci il numim si pe el, adica John Forster…:) Grea intrebare si complicate raspunsuri…!

    Apreciază

  6. nicusor zice:

    Wilkie Collins este scriitorul narator care povesteste in cartea Drood ultimii 5 ani din viata lui Charles Dickens, iar Jphn Forster este scriitorul care a scris biografia reala a lui Dickens. Totusi raspunsul va fi legat despre cartea Drood, astfel incat „prietenul” in cauza este Wilkie Collins.

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.