Biblioteca medievală: Despre ierarhia cerească de Dionisie Areopagitul

Ar putea fi o imagine cu text care spune „Dezbatere Bihliatera mediebală ZOOM RECORDING librăriile HUMANITAS Editura Polirom 2021 POLIROM www.polirom.ro DESPRE IERARHIA CEREASCĂ DE DIONISIE AREOPAGITUL Dionisie Areopagitul DESPRE IERARHIA CEREASCĂ EdiÈie bilingvă traducere din limba greacă, introducere. note și glosar de Marilena Vlad Joi, 25 noiembrie, ora 19.00, pe paginile de Facebook Polirom, Librăria Humanitas de Cişmigiu Librăriile Humanitas Participă: Marilena Vlad, Bogdan Tătaru-Cazaban, Adrian Podaru Moderează: Alexander Baumgarten facebook.com/polirom.editura facebookcm/LbriaumntaSelClsigu facebook.com/ibrarilehumanitas Bibliotera medirbala”

Joi, 25 noiembrie, ora 19.00, pe paginile de Facebook Polirom, Librăria Humanitas de la Cișmigiu & Librăriile Humanitas va avea loc o discuție pornind de la volumul Despre ierarhia cerească. Ediție bilingvă de Dionisie Areopagitul, apărut de curînd în prestigioasa colecție „ Biblioteca medievală” a editurii Polirom, traducere din limba greacă, introducere, note şi glosar de Marilena Vlad.

facebook.com/polirom.editura
facebook.com/LibrariaHumanitasDeLaCismigiu
facebook.com/librariilehumanitas

Participă: Marilena Vlad, Bogdan Tătaru-Cazaban, Adrian Podaru

Moderează: Alexander Baumgarten


Despre ierarhia cerească este al treilea tratat din corpusul areopagitic pe care îl oferim publicului într-o nouă traducere, după Despre numele divine și Teologia mistică. Departe de a fi o simplă expunere dogmatică a nivelurilor îngerești, scrierea este o meditație asupra manierei complexe în care lucrează providența divină. Prin îngeri, dumnezeirea transmite darul său de lumină primordial. În plus, prezența îngerilor este ea însăși revelată în Scripturi prin imagini și simboluri, în mod providențial. În cele din urmă, explicarea acestor imagini are scopul de a trezi în noi imitarea îngerească, făcându-ne să intrăm în logica providenței divine, ca împreună-lucrători ai ei. Astfel, tratatul nu este doar despre îngeri, ci devine el însuși un act ierarhic, sub călăuzirea angelică.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.