Semnal editorial 379: Biroul de la Vatican – lansare de carte

Ar putea fi o imagine cu text care spune „Johan Ickx BIROUL DE LA VATICAN Papa Pius al XII-lea și evreii in timpul celui de-al de- Doilea Război Mondial DIRECTORUL ARHIVELOR VATICANULUI FACE LUMINĂ ASUPRA UNUI EPISOD CONTROVERSAT AL ISTORIEI”

BIROUL DE LA VATICAN. Papa Pius al XII‑lea și evreii în timpul celui de‑al Doilea Război Mondial, de Johan Ickx

Cât a știut Papa Pius al XII‑lea din atrocitățile comise în timpul războiului?
Papei Pius al XII‑lea i s‑a reproșat că nu a denunțat public holocaustul evreilor. Pe de altă parte, se spune că dacă ar fi condamnat regimul nazist, Hitler ar fi întețit prigoana și asupra celorlalți evrei (în Roma, din 8 000 de evrei, au fost deportați doar circa 1 000). Sunt întrebări care așteaptă clarificări de 60 de ani.Biroul de la Vatican este o carte în care sunt prezentate pentru prima dată arhivele recent desecretizate ale Secretariatului de Stat al Vaticanului. Acestea dezvăluie rolul lui Pius al XII‑lea și al Sfântului Scaun în timpul războiului. Aceste documente unice aduc la iveală influența ascunsă a Vaticanului și rolul-cheie jucat de papă în Europa ocupată de naziști.

Ar putea fi o imagine cu text care spune „Johan JohanIckx Ickx VATICAN Mondial Războl BIROUL DE LA VATICAN Papa Pius al XII-lea și evreii în timpul celui de-al Doilea Război Mondial BIROUL celui Ickx ARHIVISTUL F SCAUN AL ISTORIEI”

Așadar, un volum de referință, bazat pe acte nepublicate anterior. Declasificarea unor documente care răstoarnă prejudecățile formate în jurul Papei Pius al XII‑lea. Mult-așteptata desecretizare a documentelor din timpul războiului se regăsește în această carte, deschizătoare de drumuri pentru o nouă definiție a Suveranului Pontif din timpul celui de‑al Doilea Război Mondial. Se pare că în timp ce papa „tăcea“, întregul Birou de la Vatican lucra pentru salvarea a mii de evrei.
Un interviu cu autorul se poate viziona la acest link: https://youtu.be/YCL_45c0Mko

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.