Cărți în pregătire la Nemira în luna aprilie

În luna aprilie împiedicăm declanșarea unui conflict între Uniunea Colonială și Conclavul extraterestru, ne ascundem de efli și de magicieni rebeli, participăm la Jocurile Elementelor, competiția internațională de magie, și elucidăm misterul Șarpelui din Essex. Dacă mai avem timp, resurse și energie, cu ajutorul super-cititorilor Nemira, vom înfrunta și o fantasmă a copilăriei.

aprilienemira

În Vremea disprețului, al doilea roman din seria-fenomen The Witcher, în curs de ecranizare de Netflix, pacea este amenințată de oameni, de regi și de armate, de dezertori și de rebeli, fiecare cu propriul interes. Oare vor putea Geralt și Yennefer să o protejeze pe Ciri?

Palpitant, original și verosimil, Povestea lui Zoe, al 4-lea roman din seria Războiul bătrânilor, volum nominalizat la premiile Hugo și Norton, este pentru Ultima colonie ce a fost Umbra lui Ender pentru Jocul lui Ender! Dar cine este Zoe Boutin-Perry? O legendă pentru extratereștri sau un pion pe o tablă de joc?

Vă era dor de Claire Randall și de Jamie Fraser? Unul dintre cele mai așteptate romane din această primăvară este Crucea de foc, al 5-lea volum din seria Outlander, în pregătire în colecția Nautilus fantasy!

Avem o surpriză și pentru fanii lui Arthur C. Clarke: o ediție nouă pentru Rendez-vous cu Rama, roman câștigător al premiilor Hugo și Nebula, o poveste în care domină misterul și suspansul, o victorie a imaginației profetice.

În colecția Babel, de literatură universală, lansăm Șarpele din Essex, un roman în care mitologia și poveștile cu fantome se îmbină cu parabola feministă, rezultând un volum al ideilor cu accente gotice. Cartea anului 2016 la Waterstones și cartea anului 2017 la British Book Awards.

Sunteți pregătiți pentru Jocurile Elementelor, competiția internațională de magie? Cei răpuși se întorc, cei dispăruți se răzbună. În A Gathering of Shadows, continuarea romanului Partea întunecată a magiei, Kell și Lila trebuie să lupte pentru menținerea unor legături strânse între statele vecine, în timp ce un adversar de temut se ridică din nou din umbre.

În colecția Damen Tango a apărut Fiica negustorului de mătase, de Dinah Jefferies, autoarea bestsellerului Soția plantatorului de ceai (locul 3 în Top 10 cărți Nemira în 2017). Roman de atmosferă, Fiica negustorului de mătase spune povestea spectaculoasă a unei supraviețuiri, a unei moșteniri și a unei iubiri.

P.S.: Regele se întoarce la Nemira. Îți lăsăm și un indiciu.

red floating balloon

Posted by Liviu

5 gânduri despre &8222;Cărți în pregătire la Nemira în luna aprilie&8221;

  • fansf zice:

   Mi-e lene să trec pe Mozilla, ca să comentez cu id-ul personal, așa că iată-mă așa: poți câștiga un exemplar din următoarea ediție a romanului, numai că trebuie să răspunzi la întrebare pe blogul Nemira.

   Apreciază

   • Eu glumeam, nu mă așteptam să ai un răspuns serios la faza despre câștigat. Nu o să răspund acolo pentru că e mult prea simplu indiciul – nu mă interesează concursurile care țin de noroc, nu de pricepere. Apropo, un film surprinzător de ok (ultimul IT). Despre carte nu e cazul să mai precizez cât e de bună.

    Apreciat de 1 persoană

 1. fansf zice:

  Uite c-am avut un răspuns serios. 🙂 Filmul nu l-am văzut încă, tot încerc să-mi conving soția să-l urmărim împreună și nu reușesc. Cartea… dacă n-ar fi așa masivă, probabil că aș reciti-o la fiecare doi ani. Capodoperă. Într-un top Stephen King personal: Povestea lui Lisey, Shining, It și Salem’s Lot, exact în această ordine.

  Apreciază

  • Nu am citit Lisey, Salem nu m-a impresionat. La mine ar fi Shining, It, The Stand (excepție finalul grăbit, când încep să se încingă lucrurile… se termină cartea, și ce păcat), Running Man, Talismanul și, evident, proza scurtă. Bine, The Stand și Running Man sunt scifi, iar Talismanul fantasy, nu horror.

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.