Serile Nautilus – scriitorul John Scalzi în dialog cu Ana Nicolau la Cărturești Verona

Image may contain: 1 person, smiling, text

Editura Nemira continuă Serile Nautilus – evenimente lunare dedicate iubitorilor de science fiction & fantasy – cu scriitorul John Scalzi, invitat prin skype la o discuție cu Ana Nicolau, luni, 15 mai, de la ora 19.00, la Ceainăria Cărturești Verona. 

Următoarea ediție are loc luni, 19 iunie, cu scriitorul Lev Grossman, autorul seriei Magicienii.

John Scalzi este unul din cei mai de succes scriitori de science fiction de astăzi: în 2015  a semnat un contract de 3,4 milioane de dolari semnat pentru 13 cărţi cu prestigioasa editură Tor Books. SeriaRăzboiul bătrânilor l-a impus încă de la debut datorită temelor războiului cu specii extraterestre și a avansului tehnologic care schimbă însăși umanitatea.

La editura Nemira au apărut Războiul bătrânilor și Brigăzile fantomă.

John Scalzi s-a născut pe 10 mai 1969 în California. A studiat la universitatea din Chicago, printre profesorii săi numărându-se celebrul scriitor Saul Bellow, și a fost apoi redactor-șef al publicațieiChicago Maroon. A scris cronici de film și editoriale umoristice, apoi a devenit editor la America Online și s-a mutat la Sterling, Virginia. Din 1998 își dedică tot timpul literaturii.

În ianuarie 2005 a debutat cu romanul Războiul bătrânilor, care avea să fie primul din cea mai cunoscută și cea mai apreciată serie a sa, din care mai multe romane au fost nominalizate la Premiul Hugo. În 2006 a apărut volumul The Ghost Brigades, continuarea, precum si Android’s Dream. În același an autorul a fost recompensat cu John W. Campbell Award for Best New Writer. Un an mai târziu a apărut romanul The Last Colony, al treilea din serie, urmat de Zoe’s Tale în 2008. Din aceeasi serie fac parte și volumele After the Coup (2008), The Human Division (2013) și The End of All Things(2015). Printre alte distinctii, autorul a câștigat Premiul Hugo pentru cel mai bun roman în 2013 pentruThe Red Shirts.

În 2008 a primit Premiul Hugo Award for Best Fan Writer pentru blogul său. A publicat și nonficțiune și a scris articole pe teme din mai multe domenii: finanțe, jocuri video, filme, astronomie, literatură. În 2010 a fost ales președinte ale Science Fiction and Fantasy Writers of America, uniune pe care a condus-o până în 2013.

Puteţi urmări celelalte ediţii Serile Nautilus pe canalul nostru de YouTube: Ernest Cline şi Robin Hobb.

Parteneri: Radio România Cultural, Șapte Seri, Sound&Science, Bookblog, Nivelul2.

Posted by Liviu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.