Editura Nemira lansează Serile Nautilus

Editura Nemira lansează Serile Nautilus – evenimente lunare dedicate iubitorilor de science fiction & fantasy la care participă via skype scriitori publicați în colecția Nautilus.

Ana Nicolau, coordonatorul colecției Nautilus, va fi moderatorul evenimentelor.

Prima întâlnire are loc luni, 20 martie, de la ora 19.00, la librăria Humanitas de la Cișmigiu, cu scriitorul Ernest Cline, autorul romanelor Ready Player One și Armada.

Următoarea ediție a Serilor Nautilus are loc luni, 24 aprilie, cu îndrăgita autoare de romane fantasy Robin Hobb.

Intrarea la eveniment se face pe baza unei rezervări aici.

Image may contain: one or more people and text

Cartea perfectă pentru geeks și iubitori de science-fiction, romanul de debut al lui Ernest Cline, Ready Player One cuprinde referinţe la jocuri precum Everquest sau World of Warcraft, dar şi la filme şi seriale cult, printre care Star Trek, Back to the Future şi Star Wars. Cartea a avut un mare succes și va avea parte de o ecranizare marca Steven Spielberg, în 2018, cu un scenariu scris de autor. Armada, cel de-aldoilea roman al lui Cline, păstrează aceeași notă de cultură pop, dar adaugă la poveste un atac extraterestru iminent.

No automatic alt text available.

Image may contain: text

Ernest Cline s-a născut în Ohio pe 29 martie 1972. Romancier, scenaristși performer, s-a dedicat artei încă din copilărie, a participat la numeroase concursuri și la multe proiecte. Ready Player One, romanul său de debut, a apărut în anul 2010 în America, iar Warner Bros a achiziționat drepturile de adaptare pentru marele ecran, Ernest Cline urmând să scries cenariul. Armada, continuarea primei sale cărți, a apărut în anul 2015 la aceeașie ditură americană, drepturile de ecranizare fiind cumpărate de Universal Pictures.

index

Pe blogul editurii Nemira puteți găsi un interviu cu Ernest Cline, aici, dar și două fragmente din Armada (pe care abia aștept să-l citesc) și, respectiv, Ready Player One (despre care am scris aici).

Update: Ce l-ai întreba pe Ernest Cline?

De câte ori ai avut ocazia să îi pui întrebări unui scriitor ale cărui cărţi ţi-au plăcut? Luni vorbim live prin skype cu Ernest Cline şi vă invităm să ne spuneţi ce aţi vrea să aflaţi de la el. Vom selecta cele mai interesante întrebări şi i le vom pune la interviu.

Care e filmul tău SF preferat? Ce jocuri pe calculator te mai joci acum? Care sunt autorii care te-au influenţat? Acestea sunt doar câteva din întrebările pe care un fan i le-ar putea pune lui Ernest Cline, autorul romanelor Ready Player One şi Armada, două cărţi care pun G-ul în Geek.

Dacă nu aţi citit încă Ready Player One, vă spunem noi că este înnebunit după jocurile video şi după filmele SF şi îi place foarte mult rock-ul. Iar romanul va fi ecranizat în regia lui Steven Spielberg, cu un scenariu la care a scris şi Cline.

Aștept întrebările voastre până luni dimineață.

Posted by Liviu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.