Noutăți Editoriale 6 – Editura Nemira (Martie 2016)

Vernor Vinge – Copiii Cerului (Queng Ho III: The Children of the Sky, 2011)

Zece ani au trecut de când câțiva dintre Copii și Ravna Bergnsdot au ajuns pe Planeta Stiletelor după dezastrul care aproape a distrus omenirea. Ravna și haitele de Stilete care au dat numele planetei au supraviețuit războiului și mai mult de o sută dintre Copiii care erau pe navă au scăpat.

Deși acum domnește pacea, întotdeauna există aceia care vor căuta puterea, fără să-i intereseze costul ei. Iar ei sunt hotărâți să răstoarne civilizația plăpândă care a prins rădăcini de la sosirea oamenilor pe planetă.

Într-o lume plină de minuni fascinante și pericole, Vernor Vinge a scris un roman de mare forță cu care îi va captiva din nou pe cititori.

„Vinge a schimbat registrul într-un mod incredibil, oferindu-ne un roman post-singularitate în care singularitatea a fost distrusă și în care oamenii trebuie să se adapteze la viața într-o societate lipsită de orice tehnologie avansată… rezultatul este o carte în care tehnologia nu este atât de importantă, cât povestea minunat construită.“ Publishers Weekly

„Poveștile lui Vernor Vinge m-au surprins și m-au fascinat întotdeauna, iar Copiii cerului continuă această tradiție minunată.“ Greg Bear

Data aparitiei 09.03.2016
Titlu original The Children of the Sky
Colectia Nautilus
ISBN 978-606-758-520-9
Cod bara 9786067585209
Autor Vernor Vinge
Traducator Maria Dragut
Format Paperback
Dimensiuni 130 x 200 mm
Nr. pagini 768
Numar volume 1

 

Hannu Rajaniemi – Jean le Flambeur II: Prințul Fractal (Jean le Flambeur II: The Fractal Prince, 2012)

Matjek descoperă într-o librărie o lucrare misterioasă. Ideile din ea sunt atât de departe de tot ce s-a gândit ori s-a încercat vreodată, încât sunt cu adevărat înfricoșătoare. Într-un oraș al „Iuților“, al jucătorilor din umbră și al djinnilor, două surori plănuiesc o revoluție. Iar la marginea realității, un hoț ajutat de o navă gânditoare este pe cale să deschidă o cutie Schrödinger pentru angajatorul său. În cutie își poate găsi libertatea. Sau nu. Jean le Flambeur s-a întors și nu are timp de pierdut.

În mult așteptata continuare a volumului Hoțul cuantic, Hannu Rajaniemi revine la universul fascinant pe care l-a creat în romanul său de debut și ne dezvăluie planurile unui viitor sumbru pentru Pământ.

Prințul fractal ne vorbește despre marile probleme: nemurire și moarte, dragoste și trădare, dar mai ales despre puterea poveștilor.“  Adam Roberts

Data aparitiei 10.03.2016
Titlu original The Fractal Prince
Colectia Nautilus
ISBN 978-606-758-538-4
Cod bara 9786067585384
Autor Hannu Rajaniemi
Traducator Mihai Dan Pavelescu
Format Paperback
Dimensiuni 130 x 200 mm
Nr. pagini 288
Numar volume 1

 

Robyn Young – Rebeliunea (The Insurrection Trilogy I: Insurrection, 2010)

Regele Scotiei a murit. Nobilii se lupta pentru putere, fara sa stie ca Edward al Angliei are planurile lui. Inspirat de o straveche profetie, viseaza de ani intregi la o cucerire nemiloasa, care va schimba soarta englezilor pentru totdeauna.

Pe acest teritoriu divizat, intr-o familie macinata de ambitii si tradari, traieste un baiat care se indreapta in forta spre maturitate. Drumul lui nu va fi niciodata simplu: va sluji dusmanul si-si va trada prietenul inainte de a-si gasi propria cale.

Dar Destinul i-a pregatit ceva.

Il cheama Robert Bruce si povestea lui incepe in Rebeliunea.

„Robert Bruce este conturat cu mare versatilitate, personajul indepartandu-se de portretul consemnat in istorie.Rebeliunea e o lectura extraordinara.“ Fantastic Book Review

„Scenele de lupta sunt senzationale.“ Daily Telegraph

Data aparitiei 18.03.2016
Titlu original Insurrection
Colectia Suspans
ISBN 978-606-758-550-6
Cod bara 9786067585506
Autor Robyn Young
Traducator Laura Ciobanu
Format Paperback
Dimensiuni 130 x 200 mm
Nr. pagini 672
Numar volume 1

 

Olivia Manning – Trilogia Balcanică I: Marea Șansă (Balkan Trilogy I: The Great Fortune, 1960)

Tinerii Guy si Harriet Pringle, care traiesc si lucreaza in Romania, trebuie sa plece in Grecia, caci armata germana avanseaza. Europa e in razboi si lupta se da pe toate fronturile – in viata publica si in viata privata. Amestec de balcanism si europenism, sufocat de saracie si coruptie, Bucurestiul anilor ’39–’40 se dezvaluie dintr-un unghi nemilos, celebru inca de la aparitia cartii.

Trilogia Balcanica, al carei prim volum este Marea sansa, face un portret remarcabil al unui cuplu, al unui stil de viata disparut si al unei lumi care sta sa se prabuseasca.

„Trilogia Balcanica de Olivia Manning este una dintre cele mai minunate opere de fictiune aparute in Anglia de la razboi incoace. Galeria personajelor este uriasa, descrierea scenelor, absolut superba, patosul e retinut, iar umorul, discret si civilizat.“ Anthony Burgess

„Cand ninsoarea s-a oprit, in sfarsit, orasul se arata alb ca un oras-fantoma stralucind sub un cer de cositor. Au aparut din nou trecatorii si cersetorii au iesit de prin gaurile lor. Erau acum mai multi ca niciodata. Sute de familii de tarani, destramate prin recrutarea celor care aduceau painea in casa, fusesera gonite de iarna in capitala, unde aveau impresia ca se imparte o dreptate magica.“

Data aparitiei 07.03.2016
Titlu original The Great Fortune
Colectia Babel
ISBN 978-606-758-593-3
Cod bara 9786067585933
Autor Olivia Manning
Traducator Diana Stanciu
Format Paperback
Dimensiuni 120 x 220 mm
Nr. pagini 424
Numar volume 1

 

În pregătire: George R.R. Martin – Cântec pentru Lya (A Song for Lya, 1974), traducere de Ruxandra Toma.

Posted by Liviu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.