Noutăți Editoriale 5 – Editura Rao (Ianuarie – Februarie – Martie 2016)


John Grisham – Muntele Familiei Gray (Gray Mountain, 2014)

În viaţa Samanthei Kofer nu era loc de surprize. Fiică de avocaţi, beneficiind de cea mai bună educaţie oferită de instituţii prestigioase, curtată de firme de top după terminarea facultăţii, ea alege să lucreze pentru cel mai mare cabinet de avocatură din lume, Scully & Pershing. Toate planurile îi sunt însă date peste cap de izbucnirea crizei din 2008. Peste noapte, Samantha se vede silită să se mute din Manhattan în Brady, Virginia, orăşel uitat de soartă din inima Apalaşiei. De la un salariu anual de 180 000 de dolari, ea ajunge să ofere asistenţă juridică gratuită persoanelor nevoiaşe din bazinul carbonifer american. Şi totuşi, pentru prima oară în viaţă, Samantha simte că poate face cu adevărat diferenţa pentru cineva.

BIBLIOTECA RAO
Traducator: Bogdan Ionut Olteanu
Preț: 45 RON
Domeniu de editare: thriller
ISBN: 9786066098472
Nr. Pagini: 416

 

Blake Crouch – Orașul din Munți (Wayward Pines I: Pines, 2012)

Agentul secret Ethan Burke ajunge în Wayward Pines, Idaho, cu o misiune clară: de a localiza şi recupera doi agenţi federali dispăruţi cu o lună în urmă în acest orăşel bucolic. Însă la câteva minute de la sosirea lui are un accident grav. Ajunge la un spital, fără acte de identificare, fără telefon mobil, fără servietă. Personalul medical pare destul de prietenos, dar ceva pare… ciudat. Pe măsură ce zilele trec, ancheta lui Ethan legată de dispariţia colegilor lui scoate la iveală mai multe întrebări decât răspunsuri.

CARTE DE BUZUNAR
Traducator: Lingua Connexion
Preț: 27 RON
Domeniu de editare: thriller
ISBN: 9786067760163
Nr. Pagini: 320

 

Blake Crouch – Șeriful (Wayward Pines II: Wayward, 2013)

Un gard electrificat prevăzut cu sârmă ghimpată încercuieşte oraşul Wayward Pines, care se află non-stop sub stricta supraveghere a unor lunetişti. Fiecare dintre cei 461 de locuitori ai oraşului s-a trezit aici în urma unui accident catastrofal. În fiecare clădire şi în fiecare locuinţă există camere de supraveghere ascunse. Rezidenţilor li se spune unde trebuie să lucreze. Unde să locuiască. Cu cine să se căsătorească. Unii cred că sunt morţi şi că aceasta este viaţa de apoi. Alţii au impresia că sunt prizonieri într-o închisoare experimentală. Fiecare visează în secret să plece, dar cei câţiva care îndrăznesc să încerce au parte de o surpriză terifiantă. Ethan Burke a văzut lumea de dincolo. El este şeriful şi unul dintre puţinii oameni care ştiu adevărul – Wayward Pines nu este doar un oraş. Iar ceea ce se află de cealaltă parte a gardului împrejmuitor este o lume de coşmar de depăşeşte imaginaţia oricui.

CARTE DE BUZUNAR
Traducator: Lingua Connexion
Preț: 29 RON
Domeniu de editare: thriller
ISBN: 9786067760774
Nr. Pagini: 392

 

Michael Pitre – 5-uri și 25-uri (Fives and Twenty-fives, 2014)

Când un convoi militar se opreşte pentru a căuta în teren posibile bombe, rămâi în vehicul şi verifici cinci metri în fiecare direcţie. După ce zona e asigurată, ieşi din vehicul şi verifici încă douăzeci şi cinci de metri. Cinciurile şi douăzeci şi cinciurile marchează viaţa puşcaşilor marini din plutonul care repară drumurile în timpul războiului din Irak, pentru a asigura trecerea în siguranţă a civililor şi a personalului militar. La întoarcerea acasă, locotenentul Donovan, doctorul Pleasant şi interpretul irakian Kateb îşi caută locul într-o lume care nu mai ştie cine sunt.

CARTE DE BUZUNAR
Traducator: Graal Soft
Preț: 30 RON
Domeniu de editare: thriller
ISBN: 9786067760309
Nr. Pagini: 448

 

Tom Clancy & Mark Greaney – Țintă Marcată (Jack Ryan Jr. III: Locked On, 2011)

Jack ryan Jr şi alţi membri ai grupului intitulat „The Campus“ sunt trimişi la Paris ca să observe o celulă a mişcării „Umayyad revolutionary Council“ (UrC), comandată de emirul Saif rahman yasin, liderul UrC (nume fictiv pentru Osama bin Laden). În Ţintă marcată este vorba despre capturarea unui terorist de pe un nivel ierarhic aflat pe la mijloc, şi anume, Hosni Iheb rokki. În timp ce tatăl lui s-a dovedit refractar în a deveni un agent de sacrificiu, Jack Ryan Jr vrea tocmai acest lucru. Antrenându-se cu forţele speciale, el îşi îmbunătăţeşte aptitudinile de luptă pentru a-şi continua munca în Campus, doborând şi eliminând terorişti ori de câte ori situaţia o impune. Iar în timpul ăsta tatăl lui candidează din nou la preşedinţia Statelor Unite.

RAO CLASS
Traducator: Bogdan Nicolae Marchidan
Preț: 60 RON
Domeniu de editare: thriller
ISBN: 9786066099554
Nr. Pagini: 576
Aparitie: 23.12.2015

 

Javier Sierra – Maestrul de la Prado și Picturile Profetice (El Maestro de Prado y las Pinturas Profeticas, 2014)

În cel mai pur stil al poveştilor cu mistere ale lui Javier Sierra, Maestrul de la Prado prezintă un periplu pasionant prin cele mai puţin cunoscute şi mai secrete cronici ale uneia dintre cele mai importante pinacoteci din lume, Muzeul Prado. O aventură care le va schimba cititorilor, pentru totdeauna, percepţia asupra artei şi îi va ajuta să înţeleagă sensul şi rolul lăuntric al acesteia. În acest roman, Javier Sierra i se prezintă cititorului în calitate de învăţăcel şi de maestru totodată, dezvăluindu-i tainele operelor de artă din Muzeul Prado. Autorul urzeşte o intrigă palpitantă, bazată pe prezenţa şi învăţăturile doctorului Luis Fovel, un personaj misterios pe care tânărul Sierra îl cunoaşte într-o după-amiază de la sfârşitul anului 1990 în faţa Perlei, unul dintre tablourile lui Rafael.

BIBLIOTECA RAO
Traducator: Graal Soft
Preț: 45 RON
Domeniu de editare: thriller
ISBN: 9786066098946
Nr. Pagini: 304
Aparitie: 23.12.2015

 

John Le Carre – Un Adevăr Delicat (A Delicate Truth, 2013)

O operaţiune de contraspionaj, numită Wildlife, e pusă la cale în ultima colonie britanică existentă, Gibraltar. Scopul este de a captura un jihadist proeminent. Operaţiunea este atât de delicată, încât nici Toby Bell, secretarul ministrului de externe, nu are cunoştinţă despre ea. Suspectând o conspiraţie, acesta încearcă s-o preîntâmpine, dar este numaidecât detaşat în Liban. Trei ani mai târziu, convocat de Sir Christopher Probyn, un diplomat britanic pensionat, la conacul lui părăginit din Cornwall, şi îndeaproape supravegheat de fata acestuia, Toby trebuie să aleagă între conştiinţă şi datorie. Dacă singurul lucru de care e nevoie ca răul să triumfe este ca oamenii cumsecade să nu facă nimic, cum pot ei să tacă?

BIBLIOTECA RAO
Traducator: Lingua Connexion
Preț: 39 RON
Domeniu de editare: thriller
ISBN: 9786066098359
Nr. Pagini: 348
Aparitie: 23.12.2015

 

John Le Carre – Jocul (Our Game, 1995)

La patruzeci şi opt de ani, Tim Cranmer pare pregătit să înceapă o viaţă nouă, departe de culisele războiului rece, în intimitatea unui conac retras şi a unei idile cu misterioasa Emma. Însă cine ignoră trecutul e condamnat să-l retrăiască, iar agentul de odinioară îşi vede ameninţată liniştea de nonconformistul universitar Larry Pettifer, un intelectual blazat şi dedat crailicului. Cînd Emma şi Larry dispar, Tim porneşte într-o căutare haotică şi derutantă, care în loc să-l limpezească îl cufundă într-o lume tenebroasă şi nesigură, unde trădarea e principiu, iar pistolul lege.

CARTE DE BUZUNAR
Traducator: Ileana Taroi
Preț: 29 RON
Domeniu de editare: thriller
ISBN: 9786066099189
Nr. Pagini: 384

 

Michael Connelly – Seria Mickey Haller III: Până la Capăt (Mickey Haller III: The Reversal, 2010)

Un nou thriller care îl are în prim-plan pe cinicul Mickey Haller. După ani în şir în care a jucat rolul de avocat, Haller este rugat să ancheteze o crimă oribilă. Criminalul, Jason Jessup, a ispăşit deja 24 de ani de închisoare şi este eliberat şi reabilitat în baza unei noi dovezi ADN. Haller însă nu înghite povestea, fiind convins că Jessup este cu adevărat vinovat. Intrigat de acest caz, îl acceptă. Cu o condiţie însă: posibilitatea de a lucra cu un anumit investigator LAPD, nimeni altul decât fratele lui vitreg, Harry Bosch. Cei doi trebuie să se mişte repede, înaine ca Jessup să lovească din nou.

BIBLIOTECA RAO
Traducator: Lingua Connexion
Preț: 40 RON
Domeniu de editare: thriller
ISBN: 9786067760026
Nr. Pagini: 400
Aparitie: 27.1.2016

 

Michael Dobbs – Culisele Puterii (Francis Urquhart I: House of Cards, 1989)

„Culisele puterii” este o poveste întunecată despre avariţie, corupţie şi o ambiţie imposibil de astâmpărat, un thriller clasic politic reinventat pentru o nouă generaţie. Cartea dezvăluie că în orice ţară pe coridoarele puterii domină jocurile de culise politice, intriga şi pasiunea. Francis Urquhart deţine toate secretele de pe scena politică şi este gata să le dea în vileag pentru a deveni prim-ministru. Mattie Storin este o tânără şi tenace reporteriţă, cu un fler deosebit în a descoperi adevăratele pove ti ascunse în spatele unor personaje sau fapte. Când descoperă un complot despre intrigi şi corupţie financiară la cel mai înalt nivel, îşi jură că va dezvălui adevărul. Dar pentru asta trebuie să se lupte cu propriii demoni şi să rişte totul, inclusiv viaţa.

CARTE DE BUZUNAR
Traducator: Lingua Connexion
Preț: 28 RON
Domeniu de editare: thriller
ISBN: 9786067760590
Nr. Pagini: 352
Aparitie: 23.12.2015

 

Terry Pratchett – Lumea Disc XV: Bărbați sub Arme (Discworld XV: Men at Arms, 1993)

Caporalul Morcove a fost avansat! Acum conduce recruţii din Garda Oraşului Ankh-Morpork, cel mai mare oraş din Lumea Disc, pentru a-l apără de hoarde barbare, războinici tribali, armate banditeşti… lucruri de-astea. Dar o slujbă şi mai importantă îl aşteaptă. Un document vechi tocmai a dezvăluit că oraşul Ankh-Morpork, cundus de decenii de de crima dezorganizată, are un suveran secret! Iar numele lui e Morcove… Şi astfel începe cea mai mare uimitoare aventură a tuturor timpurilor, sau măcar a întregii după-amiezi, în care soarta oraşului – a universului însuşi! – depinde de curajul unui tânăr, de o veche sabie magică şi de un căţel.

CARTE DE BUZUNAR
Preț: 28 RON
Domeniu de editare: fantasy
ISBN: 9786066097659
Nr. Pagini: 384

 

Kristin Cashore – Trilogia Cele Șapte Regate II: Fire, Domnița-Monstru (Seven Kingdoms Trilogy II: Fire, 2009)

În ţinuturile Dell au existat ”monştri”, fiinţe de o frumuseţe supranaturală care pot subjuga oamenii cu o singură privire. Lady Fire este ultimul astfel de ”monstru” care trăieşte în pădurile misterioase, alături de spioni şi de nelegiuiţi. Familia regală îi cere ajutorul pentru a demasca un complot îndreptat împotriva suveranului, iar Lady Fire descoperă că darurile ei supranaturale ar putea salva regatul. Va reuşi ea, însă, să-şi stăpânească magia, sau va deveni un adevărat mons tru, la fel ca tatăl ei.

Preț: 50 RON
Domeniu de editare: fantasy
ISBN: 9786066099851
Nr. Pagini: 384

 

David Ebershoff – Daneza (The Danish Girl, 2000)

Totul începe cu o întrebare, o simplă favoare cerută de o soţie, artista daneză Gerda Wagener, soţului ei, Einar Wegener, în timp ce ea îi face portretul în atelierul lor – scenă a unei transformări pe care niciunul din ei n-o poate anticipa. Îmbinând realitatea cu ficţiunea într-o viziune romantică originală, Daneza schiţează elocvent o intimitate unică ce defineşte viaţa fiecărui cuplu şi remarcabila poveste a transformării lui Einar în Lili Elbe, una dintre primele transsexuale, dar şi femeie sfâşiată între loialitatea faţă de mariaj şi propriile ambiţii şi dorinţe.

BIBLIOTECA RAO
Traducator: Lingua Connexion
Preț: 40 RON
Domeniu de editare: drama
ISBN: 9786067760729
Nr. Pagini: 384
Aparitie: 12.1.2016

 

Lucy Ribchester – Clubul Clepsidrelor: Vremea Sufragetelor (The Hourglass Factory, 2015)

Londra, 1912. Jurnalista Frankie George primeşte sarcina de a realiza un interviu cu Ebony Diamond, trapezista-vedetă a circului din oraş. Între cele două femei se leagă rapid o prietenie, iar Frankie se trezeşte că o urmează pe artistă într-un misterios magazin de corsete din Mayfair. Atunci când Ebony Diamond dispare în mod bizar chiar în toiul uneia dintre reprezentaţii, Frankie îşi dă seama că este captivă într-o lume plină de minciuni, urmărită de colegii jurnalişti în căutare de subiecte-bombă, de londonezii care au un fetiş pentru corsete, dar şi de artiştii de la circ. Până la urmă, cum a dispărut Ebony, de cine se temea ea şi ce se întâmplă în misteriosul magazin de corsete?

BIBLIOTECA RAO
Traducator: Adriana Badescu
Preț: 43 RON
Domeniu de editare: roman istoric
ISBN: 9786067760323
Nr. Pagini: 448
Aparitie: 23.12.2015

 

Sue Monk Kidd – Învață Să Ai aripi (The Invention of Wings, 2014)

În 1803, Sarah, fiica unei familii înstărite din Charleston, Carolina de Sud, primeşte în dar în ziua în care împlineşte 11 ani o sclavă, Hetty, de aceeaşi vârstă cu ea. Povestea este scrisă alternativ din perspectiva acestor două personaje. În debutul cărţii, mama lui Hetty îi spune că demult „în Africa oamenii puteau să zboare”, apoi o bate uşor pe omoplaţi, adăugând: „Asta-i tot ce-a mai rămas din aripile tale. Nişte oase plate, nimic mai mult, dar într-o bună zi o să capeţi altele”.

CARTE DE BUZUNAR
Traducator: Graal Soft
Preț: 30 RON
Domeniu de editare: roman istoric
ISBN: 9786066099929
Nr. Pagini: 480
Aparitie: 23.12.2015

Iar acum, veștile cele bune: editura Rao a fost de acord să realizăm împreună un scurt interviu, așa cum au fost cele cu Ana Nicolau, Michael Haulică, Mihai-Dan Pavelescu, Andreea Sterea sau Radu Lilea, în care să ne dezvăluie o parte din planurile de viitor, inclusiv dacă vor fi continuate sau nu câteva serii foarte interesante – Roata Timpului (Robert Jordan), Ticălosul Gentilom (Scott Lynch), Lumea Fără Zei (Brian Ruckley), Pendergast (Douglas Preston, Lincoln Child), Lumea Disc (Terry Pratchett), Cronicile Ucigașului de Regi (Patrick Rothfuss – am văzut pe site-ul bibliotecii naționale că nuvela The Slow Regard of Silent Things e în curs de apariție), Odd Thomas (Dean Koontz). Să sperăm că astfel o parte din nelămuririle noastre își vor găsi răspunsul.

Posted by Liviu

5 gânduri despre &8222;Noutăți Editoriale 5 – Editura Rao (Ianuarie – Februarie – Martie 2016)&8221;

  1. IB zice:

    Felicitari pentru interviul care va fi, il astept cu nerabdare. Si 2 intrebari de la mine, daca se poate: continuarile seriilor Harry Hole – Jo Nesbo si John Corey – Nelson DeMille. Multumesc!

    Apreciază

    • @IB: din păcate trimisesem setul de întrebări când mi-ai spus să întreb de Jo Nesbo și Nelson DeMille, dar îi voi întreba când mai discut cu ei pe facebook, inclusiv despre Sam Eastland. Mersi de sugestii.
      @Fenris & Andrei: sper să vină și răspunsurile cât mai repede, înainte de Final Frontier.

      Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.