Apariții Editoriale: Nicola Griffith – Amonit, Octavia E. Butler – Pilda Semănătorului

 

Colecţia SF/F a editurii Hecate se completează cu o nouă apariţie mult aşteptată: Amonit de Nicola Griffith va fi una dintre apariţiile pregătite pentru Gaudeamus!

Ori te schimbi, ori mori – pe planeta Jeep nu există alte opţiuni. Cu secole în urmă, un virus mortal a decimat prima colonie de oameni sosiţi pe planetă – toţi bărbaţii au murit, iar puţinele femei care au supravieţuit n-au mai fost niciodată aceleași. Acum, cu multe generaţii după ce prima colonie a pierdut legătura cu restul omenirii, o companie are în plan să exploateze Jeep, însă toate forţele sale ajung să se lupte pentru supravieţuire. Temându-se să nu răspândească virusul, compania își abandonează angajatele pe planetă înspăimântate și izolate de populaţia indigenă. În această situaţie de criză extremă, antropoloaga Marghe Taishan sosește pe planetă pentru a testa un nou vaccin. Punându-și în joc viaţa pentru a descoperi secretul biologic care le permite femeilor de pe planetă să se reproducă, Marghe își dă seama că și ea a începutsă se schimbe. Însă odată ce Jeep îi devine cămin, Marghe află că doar ea are puterea de a-i declanșa distrugerea…

Amonit este o carte de neuitat, care pune în discuţie concepte fundamentale ca genul și ce înseamnă să fii om. Pe măsură ce cititorii o însoţesc pe Marghe în călătoria ei într-o lume extraterestră, în paralel se aventurează într-o fascinantă călătorie de autoexplorare.

„Un amalgam minunat de aventuri palpitante și speculaţii cutremurătoare pe teme sociale.”

Kim Stanley Robinson

„Un roman senzaţional[…], cu personaje puternice, antrenante, o poveste captivantă și o viziune foarte interesantă asupra genului.”

Ursula K. Le Guin

„Un roman plin de forţă despre legăturile sufletești, alianţele și obligaţiile dintre oameni. Citiţi cartea Nicolei Griffith – e o autoare al cărei nume merită reţinut.”

Vonda M. McIntyre

Despreautoare

Născută în Anglia, unde a predat cursuri de autoapărare în baruri pentru a-şi câştigă banii de bere, NICOLA GRIFFITH s-a mutat în SUA după ce a descoperit plăcerea de a scrie. În 1993 a fost diagnosticată cu scleroză multiplă, veste care i-a retezat avântul activist, determinând-o să se concentreze mai mult asupra scrisului. Eseurile şi povestirile i-au apărut în publicaţii precum Nature, New Scientist, Los Angeles Review of BooksOut. Pentrua ctivitatea literară a primit numeroase premii, printre care Nebula (pentru Slow River/Râul Liniștit, apărut la Millennium Books, în 2005), James Tiptree, Jr., Alice B. World Fantasy Awards şi de şase ori Lambda Literary Award.

 

Datele volumului Ammonit

ISBN: 978-606-94047-6-8

Format: 13 x 20, 416 pagini

Traducerea din limba engleză: Ioana Filat

Ilustraţie copertă: Mihai Nadolu

Datele Volumului Pilda Semănătorului

ISBN: 978-606-94047-2-0
Format: 13×20, 376 pagini
Traducerea din limba engleză: Toma Ritner
Ilustrația copertei: Mihai Nadolu

Despre Hecate

Editura Hecate, un nou hub al respectului pentru diferențe, al gândirii critice și al schimbării, și-a început activitatea în 2015 ca structură de economie socială. În prezent, planul editorial cuprinde lucrări cu profil academic, beletristică, volume SF & Fantasy și albume de fotografie.

În același timp, librăria Hecate susține eforturile editurii prin titluri care se înscriu sub umbrela acelorași principii de egalitate și solidaritate.

Posted by Liviu

4 gânduri despre &8222;Apariții Editoriale: Nicola Griffith – Amonit, Octavia E. Butler – Pilda Semănătorului&8221;

  1. iar vin cu completări, dar mi se pare important: Nicola Griffith mai are o carte publicată în limba română, Rîul liniștit (Millennium Press, 2005, traducere de Roxana Brînceanu).
    Altfel, felicitări editurii pentru aducerea celor două autoare în limba română.

    Apreciază

    • Michael, nu am scris nicăieri că este prima apariție în limba română a Nicolei Griffith, iar despre Râul Liniștit știe aproape toată lumea (eu, cel puțin, am luat-o chiar în anul în care a apărut, era Bebe la stand la Millennium atunci).

      Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.