Apariții Editoriale: Nicola Griffith – Amonit, Octavia E. Butler – Pilda Semănătorului

Posted: noiembrie 14, 2015 by fansf in Avanpremieră, În curs de apariție, Știri, Noutate, Pagina partenerilor, Premii SFFH, SF
Etichete:, , , , , , , ,

 

Colecţia SF/F a editurii Hecate se completează cu o nouă apariţie mult aşteptată: Amonit de Nicola Griffith va fi una dintre apariţiile pregătite pentru Gaudeamus!

Ori te schimbi, ori mori – pe planeta Jeep nu există alte opţiuni. Cu secole în urmă, un virus mortal a decimat prima colonie de oameni sosiţi pe planetă – toţi bărbaţii au murit, iar puţinele femei care au supravieţuit n-au mai fost niciodată aceleași. Acum, cu multe generaţii după ce prima colonie a pierdut legătura cu restul omenirii, o companie are în plan să exploateze Jeep, însă toate forţele sale ajung să se lupte pentru supravieţuire. Temându-se să nu răspândească virusul, compania își abandonează angajatele pe planetă înspăimântate și izolate de populaţia indigenă. În această situaţie de criză extremă, antropoloaga Marghe Taishan sosește pe planetă pentru a testa un nou vaccin. Punându-și în joc viaţa pentru a descoperi secretul biologic care le permite femeilor de pe planetă să se reproducă, Marghe își dă seama că și ea a începutsă se schimbe. Însă odată ce Jeep îi devine cămin, Marghe află că doar ea are puterea de a-i declanșa distrugerea…

Amonit este o carte de neuitat, care pune în discuţie concepte fundamentale ca genul și ce înseamnă să fii om. Pe măsură ce cititorii o însoţesc pe Marghe în călătoria ei într-o lume extraterestră, în paralel se aventurează într-o fascinantă călătorie de autoexplorare.

„Un amalgam minunat de aventuri palpitante și speculaţii cutremurătoare pe teme sociale.”

Kim Stanley Robinson

„Un roman senzaţional[…], cu personaje puternice, antrenante, o poveste captivantă și o viziune foarte interesantă asupra genului.”

Ursula K. Le Guin

„Un roman plin de forţă despre legăturile sufletești, alianţele și obligaţiile dintre oameni. Citiţi cartea Nicolei Griffith – e o autoare al cărei nume merită reţinut.”

Vonda M. McIntyre

Despreautoare

Născută în Anglia, unde a predat cursuri de autoapărare în baruri pentru a-şi câştigă banii de bere, NICOLA GRIFFITH s-a mutat în SUA după ce a descoperit plăcerea de a scrie. În 1993 a fost diagnosticată cu scleroză multiplă, veste care i-a retezat avântul activist, determinând-o să se concentreze mai mult asupra scrisului. Eseurile şi povestirile i-au apărut în publicaţii precum Nature, New Scientist, Los Angeles Review of BooksOut. Pentrua ctivitatea literară a primit numeroase premii, printre care Nebula (pentru Slow River/Râul Liniștit, apărut la Millennium Books, în 2005), James Tiptree, Jr., Alice B. World Fantasy Awards şi de şase ori Lambda Literary Award.

 

Datele volumului Ammonit

ISBN: 978-606-94047-6-8

Format: 13 x 20, 416 pagini

Traducerea din limba engleză: Ioana Filat

Ilustraţie copertă: Mihai Nadolu

Datele Volumului Pilda Semănătorului

ISBN: 978-606-94047-2-0
Format: 13×20, 376 pagini
Traducerea din limba engleză: Toma Ritner
Ilustrația copertei: Mihai Nadolu

Despre Hecate

Editura Hecate, un nou hub al respectului pentru diferențe, al gândirii critice și al schimbării, și-a început activitatea în 2015 ca structură de economie socială. În prezent, planul editorial cuprinde lucrări cu profil academic, beletristică, volume SF & Fantasy și albume de fotografie.

În același timp, librăria Hecate susține eforturile editurii prin titluri care se înscriu sub umbrela acelorași principii de egalitate și solidaritate.

Posted by Liviu

Reclame
Comentarii
 1. michael spune:

  iar vin cu completări, dar mi se pare important: Nicola Griffith mai are o carte publicată în limba română, Rîul liniștit (Millennium Press, 2005, traducere de Roxana Brînceanu).
  Altfel, felicitări editurii pentru aducerea celor două autoare în limba română.

  Apreciază

  • Liviu Szoke spune:

   Michael, nu am scris nicăieri că este prima apariție în limba română a Nicolei Griffith, iar despre Râul Liniștit știe aproape toată lumea (eu, cel puțin, am luat-o chiar în anul în care a apărut, era Bebe la stand la Millennium atunci).

   Apreciază

 2. michael spune:

  scuze, nu mai fac 🙂

  Apreciază

 3. […] Crux Publishing – Hecate – Herg Benet – Humanitas – Litera. – Nemira – Orizonturi – […]

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.