Erikson versus Nemira

Steven Erikson sau, pe numele său real, Steve Rune Lundin, s-a născut la 7 octombrie 1959 în Toronto, Canada şi a crescut în Winnipeg. Este antropolog şi arheolog şi a absolvit cursurile Iowa Writers’ Workshop (un important program de la Universitatea Iowa pentru scriere creativă).Este cunoscut în special pentru seria fantasy The Malazan Book of the Fallen, care conţine zece volume scrise între 1999 şi 2011, având peste 8000 de pagini în total şi care a fost deseori comparată cu Cântec de Gheaţă şi Foc a lui George R.R. Martin, serie aparuta tot la editura  NEMIRA.

A început să scrie ficţiune când avea puţin peste 20 de ani iar despre primul sau roman spune că atunci a scris “un roman fantasy prost”. De seria The Malazan Book of the Fallen s-a apucat ceva mai târziu, când era somer, iar soţia sa era însarcinată. Totuşi, abia dupa nouă ani a reuşit să publice primul volum din serie, Gardens of the Moon.

Spre deosebire de alţi autori de fantasy, Erikson nu foloseşte tema binelui împotriva răului, evitând stereotipurile. Personajele sale sunt complexe şi au atât părţi bune, cât şi rele, astfel încât cărţile sale nu sunt niciodată previzibile şi te ţin mereu în suspans.Stephen Donaldson spune despre aceasta serie ca este cel mai bun fantasy al vremurilor noastre iar critica spune ca a fost un debut uluitor.

Povestea primului volum al seriei lui Erikson, Gardens of the Moon, are loc în anul 96 al Imperiului Malazan şi se bazează pe luptele pentru putere într-o lume dominată de acesta.Aventuri captivante, magie, scene de război foarte detaliate, intrigi complexe – lectura The Malazan Book of the Fallen este o experienţă memorabilă care vă va uimi mai mult decât v-aţi putea aştepta. Saga creată de Erikson  combină calitățiile operelor lui George R.R. Martin cu cele ale operelor grecești clasice. Povestea are loc în continentul Genabackis, unde armatele imperiului Malazan se luptă pentru dominația orașelor. În centrul atenției e o elită a acestei armate, numită Bridgeburners. Pe de altă parte, mai este un fir narativ, care urmărește niște nativi care se revoltă împotriva dominației Malazaniene.

Erikson a creat universul Malazan împreună cu Ian Cameron Esslemont, la începutul anilor ’80, pentru un joc. În 2005, Esslemont a început să scrie şi el o serie formată din cinci volume, a cărei acţiune are loc tot în Malazan. Cei doi au colaborat pe toată durata scrierii celor două serii.

Aceasta serie Malazan Book of the Fallen in anul 2011 avea peste 500 000 de exemplare vindute.

Ei, cum va suna? Dupa incercarea nereusita a Tritonicului iata ca NEMIRA ne reda intr-o prezentare de exceptie o serie fantasy must read. Numaratoarea inversa a inceput!

posted by voicunike

9 gânduri despre &8222;Erikson versus Nemira&8221;

 1. Valmon zice:

  M-a speriat titlul, am crezut ca Erikson a dat in judecata editura Nemira, Doamne fereste! M-am linistit. Stii cumva cine traduce Gradinile lunii? Varianta Tritonic a fost ingrozitoare, n-am reusit sa trec de pag. 100.

  Apreciază

  • voicunike zice:

   Ok, acum pot spune cine traduce seria, este vorba despre Antuza Genescu care este meseriasa! Versus pentru ca autorul seamana cu un personaj din filmul Imperiul Contraataca!

   Apreciază

 2. Nicu zice:

  Sa speram ca apare la Gaudeamus. Si din cate stiu de la Mircea, DT5 poate sa apara inainte de Gaudeamus. Macar sa apara ambele pentru Gaudeamus.
  Si mi-am adus aminte. Nu se spunea ca Under the Dome apare vara asta ?
  La Leda mai apare Anathem ?

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.