Donaldson: Agonie si extaz

Posted: Ianuarie 27, 2012 by fansf in Concurs, SF
Etichete:,

Am fost incintat  si curios cind am aflat de la prieteni despre seria lui Stephen Donaldson in care  eroul Thomas Covenant patrundea intr-o lume unde devenea mai ceva ca un rege. Asteptarea ce-i drept nu prea a fost lunga iar Nemira a avut grija de noi si a publicat primul volum al seriei intitulat Blestemul Nobilului Foul in octombrie 2009. Mama, mama ce-mi povesteau prieteni ca-i buna rau cartea , am cautat si pe net si oh-oho numai critici pozitive, bun, zis si facut, am luat cartea de cum a aparut si m-am apucat sa-o citesc.Dezamagirea a fost crunta rau ,doar un singur scriitor m-a facut sa ma enervez in halul asta-tacanitul de Marcel Proust pe care l-am citit in tinerete; mi-au trebuit doua saptamini sa citesc cartea si asta cite pagini puteau suporta nervii pe zi, la o medie de 60-70 pagini la ora citite, asta-i viteza mea , va dati seama acum prin ce cosmar groaznic am trecut cu cartea asta.

Thomas Covenant este un antierou , un personaj pe care in mod sigur l-ai omori chiar daca din cauza lui ai face puscarie, eu unul as apasa pe tragaciul pistolului fara remuscari stiind ca am scapat lumea de o napasta. Epigon al lui Tolkien , Donaldson in anumite locuri sau actiuni petrecute in carte il copiaza pe maestru aproape la indigo , am avut destule controverse cu prietenii pe tema acestei serii asa ca pe o scara de la 1 la 10 seria CRONICILE LUI THOMAS COVENANT, NECREDINCIOSUL primeste nota 3,4 . Cei carora nu le place aceasta serie sunt invitatii mei sa-si exprime parerea dar si cei care sunt fani ai acestei serii din care la noi au aparut doua volume, pentru a va mari sansele la concurs astept ca raspunsurile voastre sa fie insotite de  parerile voastre despre aceste doua carti sau serie.

Editura NEMIRA impreuna cu blogul FANSF organizeaza un concurs care are drept premiu cele doua carti din serie aparute pina acum

    

Blestemul Nobilului Foul de Stephen R. Donaldson  primul volum din seria Cronicile lui Thomas Covenant, Necredinciosul

Isi spune Thomas Covenant Necredinciosul, fiindca nu indrazneste sa creada in lumea in care s-a trezit pe neasteptate – Taramul. Dar Taramul il ispiteste. Ca lepros, in propria sa lume fusese un proscris, un necurat, un paria. Acum este privit ca un mantuitor. Si ca reincarnarea celui mai mare erou al Taramului – Berek Jumatate de Mana. Numai puterile mistice ale aurului alb pe care il poarta i-ar putea proteja pe Nobilii Taramului de stravechea putere malefica a Dispretuitorului, Nobilul Foul. Si totusi Thomas Covenant nu are nicio idee despre cum si-ar putea folosi aceste puteri…

Razboiul uriasilor al doilea volum din seria Cronicile lui Thomas Covenant, Necredinciosul

Thomas Covenant, leprosul necredincios, se trezeşte din nou chemat pe Tărâm – o lume a magiei, refugiu fantastic din calea „realităţii“. Consiliul îi cere să-l înlăture pe Nobilul Foul, cel care deţine Piatra Bolii Pământului, sursa nesecată a puterii malefice. Dar, cu toate că Tamas Covenant are legendarul inel, încă nu ştie cum să  folosească forţa magică a aurului alb, aşa că de data aceasta riscă să piardă totul…

Setul de  doua carti va fi acordat celor doi cistigatori desemnati prin tragere la sorti din cei care vor raspunde corect la urmatoarea intrebare:

Cite carti contine seria Cronicile lui Thomas Covenant,Necredinciosul?

Deadline-ul va fi miercuri orele 24:00. Va urez succes!

UP DATE: Cistigatorii concursului sunt Bercea Claudia si Puiu. Scuze de intirziere cu anuntul, viscol si ger afara! 🙂

posted by voicunike

Anunțuri
Comentarii
 1. vali c. spune:

  sunt 10 volume in aceasta serie.
  nu am citit cartile, dar no offesne, daca spunet ca Marcel proust a fost o dezamagire pt. dvs., atunci faptul ca si acest scriitor vi se pare o dezamagire, nu face decat sa imi creasca si mai mult interesul pentru cartile sale.

  Apreciază

 2. Iliescu C.A. spune:

  Seria contine 10 volume iar la treaba cu Proust ar fi potrivit sa va mai ganditit:
  De ce v-ati ”chinuit” cu el,daca nu v-a placut?Doar de dragul de a citi?

  Apreciază

 3. doru spune:

  Doua trilogii si in lucru e o tetralogie=10 carti planificate.
  Proust e extraordinar,daca ai rabdare sa-l citesti si sa-l intelegi!

  Apreciază

 4. Carmen spune:

  9 carti publicate deja si una anuntata pentru 2013 alcatuind 2 trilogii si o tetralogie.

  Apreciază

 5. Cătălin Cofaru spune:

  Seria „Cronicile lui Thomas Covenant, Necredinciosul” contine trei romane: „Blestemul Nobilului Foul” (1977), „Razboiul Uriasilor” (1978) si „Puterea care Păstrează” („The Power that Preserves”, 1979).

  Apreciază

  • voicunike spune:

   Cataline,de ce nu citesti intrebarea cu atentie?!

   Apreciază

   • Cătălin Cofaru spune:

    Imi mentin raspunsul! Conform site-ului oficial Stephen R. Donaldson, seria „The Chronicles of Thomas Covenant the Unbeliever” are trei cărţi, iar seriile „The Second Chronicles of Thomas Covenant” si „The Last Chronicles of Thomas Covenant” sunt continuari si au cate 3 carti publicate, respectiv ultima serie are inca un roman in curs de aparitie (probabil 2013). Asadar „Necredinciosul” are numarul de carti mentionat initial de mine…

    Apreciază

   • voicunike spune:

    Test,test 🙂

    Apreciază

 6. Nicu spune:

  10 carti.

  Apreciază

 7. horade spune:

  Raspunsul corect din punctul meu de vedere este : 3 carti sunt cuprinse in seria „Cronicile lui Thomas Covenant, Necredinciosu”.

  Apreciază

 8. Anton Traian spune:

  Seria contine 10 carti…

  Apreciază

 9. Ionescu Aneta spune:

  Seria contine 10 carti.

  Apreciază

 10. Marius spune:

  Seria contine 10 carti.

  Apreciază

 11. Mariushbkmarius spune:

  Raspunsul corect este 10 carti…

  Apreciază

 12. Mary spune:

  raspuns: 3 carti:

  Blestemul Nobilului Foul
  Războiul uriașilor
  The Power that Preserves

  Apreciază

 13. Rocxy spune:

  Seria “Cronicile lui Thomas Covenant, Necredinciosul” contine trei romane: “Blestemul Nobilului Foul” (1977), “Razboiul Uriasilor” (1978) si “Puterea care Păstrează” (“The Power that Preserves”, 1979)

  Apreciază

 14. Vesa Brindusa spune:

  2 carti

  Apreciază

 15. Teodor N spune:

  3 carti din seria „Necredinciosul”. Interesant,dar,parerea mea, nu de categorie grea,precum Tolkien,oricat se straduieste sa-l imite.De luat in vacanta si de citit daca ploua si nu aveti alta treaba!

  Apreciază

 16. Arsene Grig spune:

  Seria “Cronicile lui Thomas Covenant, Necredinciosul” contine trei romane: “Blestemul Nobilului Foul” (1977), “Razboiul Uriasilor” (1978) si “Puterea care Păstrează” (“The Power that Preserves”, 1979)

  Apreciază

 17. Mihai Isachievici spune:

  3 carti

  Apreciază

 18. Arseanu Elena Violeta spune:

  Seria “Cronicile lui Thomas Covenant, Necredinciosul” contine trei romane: “Blestemul Nobilului Foul”, “Razboiul Uriasilor” si “Puterea care Păstrează”

  Apreciază

 19. Daniela Trimbitas-Toma spune:

  10 carti, dintre care 9 aparute

  Apreciază

 20. Victoria Niculae spune:

  Cronicile lui Thomas Covenant, Necredinciosul este o trilogie de romane fantasy scrisă de Stephen R. Donaldson. A fost urmată de o altă trilogie, A doua cronică a lui Thomas Covenant și de o tetralogie aflată în lucru, Ultima cronică a lui Thomas Covenant. Deci, 10 carti.

  Apreciază

 21. pompiliu spune:

  Seria cuprinde 10 carti, dar au aparut pana acum 9 (2 trilogii + tetralogie).

  Apreciază

 22. bercea claudia spune:

  Cronicile lui Thomas Covenant, Necredinciosul este o trilogie de romane fantasy scrisă de Stephen R. Donaldson. A fost urmată de o altă trilogie, A doua cronică a lui Thomas Covenant și de o tetralogie aflată în lucru, Ultima cronică a lui Thomas Covenant. Deci, 10 carti.

  Apreciază

 23. goleanuanisoara spune:

  Sunt 10 carti-nu le-am citit inca dar le voi cauta,sigur merita atentia,orice carte are atractia ei ,cu conditia sa intelegi intentia autorului in contextul dat.

  Apreciază

 24. Toni spune:

  “Cronicile lui Thomas Covenant, Necredinciosu” este o trilogie, deci raspunsul corect este 3 romane:

  1. Blestemul Nobilului Foul – (1977)
  2. Războiul uriașilor – (1978) (Gilden-Fire – publicată în 1981)[1]
  3. The Power that Preserves – (1979)

  Apreciază

 25. Bogdan Calin spune:

  3

  Apreciază

 26. Mihai Cristian spune:

  seria Cronicile lui Thomas Covenant,Necredinciosul contine trei carti.

  Apreciază

 27. candy spune:

  Cronicile lui Thomas Covenant, Necredinciosul este o trilogie scrisă de Stephen R. Donaldson. A fost urmată de o altă trilogie, A doua cronică a lui Thomas Covenant și de o tetralogie aflată în lucru, Ultima cronică a lui Thomas Covenant.

  Apreciază

 28. Puiu spune:

  3 carti

  Apreciază

  • goleanuanisoara spune:

   nu am informatii clare despre trilogie dar ma voi interesa;.trilogie fiind,ar insemna 3 carti dar poate avea si mai multe carti in cazul in care fiecare parte a trilogiei cuprinde mai mule carti.pare un joc de cuvinte,dar chiar voi cauta raspunsul bun,acum atat stiu.

   Apreciază

 29. Va invitam sa vizitati Vintage Shop- un magazin see you haine de firma la cele mai mici preturi. Ca sa va convingeti, intrati pe urmatorul link http://e-vintage-shop.blogspot.com/

  Apreciază

 30. GHEORGHE MARIA DOINA spune:

  Cronicile lui Thomas Covenant, Necredinciosul
  Blestemul Nobilului Foul – (1977)
  Războiul uriașilor – (1978) (Gilden-Fire – publicată în 1981)[1]
  The Power that Preserves – (1979)

  A doua cronică a lui Thomas Covenant
  The Wounded Land – (1980)
  The One Tree – (1982)
  White Gold Wielder – (1983)

  Ultima cronică a lui Thomas Covenant
  The Runes of the Earth – (2004)
  Fatal Revenant – (2007)
  Against All Things Ending – (octombrie 2010)
  The Last Dark – (estimat să apară în 2013)

  SI ACESTEA FIIND „SCRISE” , BAFTA TUTUROR!!!

  Apreciază

 31. Burada Cristian spune:

  Sunt 8 volume in aceasta serie

  Apreciază

  • goleanuanisoara spune:

   observ ca sunt multi fani ai literaturii science-fition ceea ce e bine,dupa cum evolueaza stiinta,s-ar putea sa apucam sa traim ceea ce traiesc personajele din carti.

   Apreciază

 32. Burada Razvan - Stefan spune:

  10 carti

  Apreciază

 33. Daniela spune:

  3 carti

  Apreciază

 34. Adomnoaei Cristina spune:

  Cronicile lui Thomas Covenant, Necredinciosul sunt formate din 3 carti :

  Blestemul Nobilului Foul – (1977)
  Războiul uriașilor – (1978) (Gilden-Fire – publicată în 1981)[1]
  The Power that Preserves – (1979)

  Apreciază

 35. draghita melinda spune:

  3 carti

  Apreciază

 36. gherghely maria spune:

  3 carti

  Apreciază

 37. onu camelia spune:

  10 volume

  Apreciază

 38. iulia88 spune:

  Sunt 10 volume impartite in 2 trilogii si 1 tetralogie.

  Apreciază

 39. Gavriloi Adina-Mirabela spune:

  Raspuns :10 volume,impartite in 2 trilogii si 1 tetralogie!

  Apreciază

 40. Seria contine 10 carti.

  Apreciază

 41. tanase spune:

  10 carti

  Apreciază

 42. Ciprian Hriscu spune:

  Cronicile lui Thomas Covenant, Necredinciosul
  10 cărți:

  Prima cronică

  Lord Foul’s Bane (1977)
  The Illearth War (1978)
  The Power That Preserves (1979)

  A doua cronică

  The Wounded Land (1980)
  The One Tree (1982)
  White Gold Wielder (1983)

  Ultima cronică

  The Runes of the Earth (2004)
  Fatal Revenant (2007)
  Against All Things Ending (2010)
  The Last Dark (estimată să apară în 2013)

  Apreciază

 43. milesteg spune:

  10 carti

  Apreciază

 44. Adrian Dumitrasciuc spune:

  10 carti

  Apreciază

 45. raluka spune:

  Seria mentionata in intrebare cuprinde 3 carti.

  Apreciază

 46. Denise-Raluca Cismaru spune:

  Cronicile lui Thomas Covenant, Necredinciosul – 3 carti:
  1. Blestemul Nobilului Foul – (1977)
  2. Războiul uriașilor – (1978) (Gilden-Fire – publicată în 1981)
  3. The Power that Preserves – (1979)

  Apreciază

 47. Eugenia Nitu spune:

  Blestemul Nobilului Foul – (1977)
  Războiul uriașilor – (1978) (Gilden-Fire – publicată în 1981)[1]
  The Power that Preserves – (1979)
  Asadar, seria „Cronicile lui Thomas Covenant, Necredinciosul” cuprinde 3 carti.

  Apreciază

 48. Coman Monica spune:

  2 carti, asa cum se precizeaza
  Editura NEMIRA impreuna cu blogul FANSF organizeaza un concurs care are drept premiu cele doua carti din serie aparute pina acum

  Apreciază

 49. emilian spune:

  Este o trilogie, astfel incat sunt 3 carti in aceasta serie

  Apreciază

 50. vasilica46 spune:

  10 carti, dintre care 9 publicate

  Apreciază

 51. Rosu Oana Nicoleta spune:

  Seria cuprinde 10 carti. Ultima e estimata sa apara in 2013. La noi s-au publicat doar doua. Mi-ar face placere sa le citesc.

  Apreciază

 52. Georgian spune:

  Desi am citit doar „Blestemul Nobilului Foul” si Razboiul Uriasilor”, sincer parerea mea pana acum este ca seria e mult sub Shannara, daca e s-o compar cu ceva. Singurul lucru care msalveaza cat de cat seria e paranoia lui Thomas Covenant.

  Apreciază

 53. hellena spune:

  Seria „Cronicile lui Thomas Covenant, Necredinciosul” este o trilogie de sine statoare si prin urmare cuprinde 3 carti.
  P.S. Ulterior a mai aparut inca o trilogie si o tetralogie ce continua subiectul.

  Apreciază

 54. Georgescu Ramona spune:

  10 carti

  Apreciază

 55. Georgescu Iulian spune:

  10 carti

  Apreciază

 56. dreamgirl1193 spune:

  Buna seara!
  Seria „Cronicile lui Thomas Covenant, Necredinciosul” contine zece carti.
  Va multumesc!

  Apreciază

 57. Alina spune:

  Cronicile lui Thomas Covenant, Necredinciosul contine 3 carti:

  Blestemul Nobilului Foul – (1977)
  Războiul uriașilor – (1978)
  The Power that Preserves – (1979)

  Mai este o trilogie si o tetralogie:
  A doua cronică a lui Thomas Covenant
  Ultima cronică a lui Thomas Covenant

  Apreciază

 58. dana71 spune:

  O intrebare care ar avea 2 raspunsuri, un raspuns care ar indica 3 carti si altul care indica 10 carti… Amandoua pot fi valabile… Ma decid la raspunsul cu 10 carti (din simplu motiv ca acest numar este mai „sonor”…).
  Ar fi interesant, sa aflam maine care este motivatia „numarului” raspunsului corect.

  Apreciază

  • goleanuanisoara spune:

   Am mai spus in comentariul meu ca nu am date concludente,voi cauta cartea si ma voi informa:pana atunci,n-are rost sa intru in discutii,sa comentez pe dinafara,sa dezinformez.

   Apreciază

 59. nicusor spune:

  Aceasta serie cuprinde 10 volume ce stau la baza a 3 Cronici (prima Cronica cuprinde prima trilogie, a doua Cronica cuprinde a doua trilogie si ultima Cronica este formata din ultima tetralogie).

  Apreciază

 60. George spune:

  3 carti:

  Blestemul Nobilului Foul
  Războiul uriașilor
  The Power that Preserves

  Apreciază

 61. Dinu Claudia Violeta spune:

  3 carti:
  Blestemul Nobilului Foul – (1977)
  Războiul uriașilor – (1978) (Gilden-Fire – publicată în 1981)[1]
  The Power that Preserves – (1979)

  Apreciază

 62. Victoria Niculae spune:

  Da`…castigatori nu avem?

  Apreciază

 63. Rosu Radu Cristian spune:

  3 carti.

  Apreciază

 64. GHEORGHE M.DOINA spune:

  parca erau 2 castigatori…?

  Apreciază

 65. bebe spune:

  Nu sint destule, atit de frumoasa este cartea! Sper sa apara toate si in limba romana! Sa moare Nicu de NECAZ!!!!{ Parca il si vad pe Nicu legat de un scaun si pe Bebe citind din Blestem linga el!} 😀

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s