Concurs Humanitas: Pumnalul Diafan

Amestec de steampunk ,fantasy si sf – MATERIILE INTUNECATE-aceasta trilogie este o lectura absolut superba si care nu trebuie in nici un fel ratata.Philip Pullman a inceput sa scrie la trilogia Materiile intunecate din anul 1993 urmind ca primul volum sa apara de abia in 1995 cu titlul  Northern Lights si a primit doua premii pentru aceasta carte din care mentionam  Carnegie Medal cel mai prestigios premiu britanic acordat unei carti de fictiune pentru copii, ulterior in America de Nord cartea a aparut cu titlul Busola de Aur. Pumnalul DiafanSknife.JPG

a aparut la doi ani diferenta in 1997 urmind ca ultima carte din trilogie Ocheanul de Chihlimbar sa apara in 2000 la trei ani diferenta, dar acest lucru a fost de bun augur THE AMBER  SPYGLASS Tas pb uk.jpg

cistigind doua premii foarte importante, Withbread Prize in 2001 si declarata cartea anului a primit premiul Withbread Book of the Year in 2002.

Philip Pullman a primit Carnegie Medal Award, în 1996; Guardian Children’s Fiction Award şi British Book Award; Whitebread Book of the Year, 2001, premiu acordat prima dată unei cărţi pentru copii, pentru ultimul volum al trilogiei; Reading Award şi International Reading Association Children’s Book Award în 1998; Premiul Autorul Anului în 2002 la Premiile Nibbiessi,  Eleanor FarjeonAward in 2002, si Carnegie of Carnegies in 2007, incurajat de primirea atitor premii prestigioase Philip Pullman a anuntat ca va mai scrie o carte -THE BOOK OF DUST-Blake ancient of days.jpg

care va fi ca un prequel pentru trilogia Materiile Intunecate dar si o legatura intre cele doua carti scrise de Pullman:

Lyrasoxford.jpgCartea isi desfasoara actiunea la doi ani de la sfirsitul aventurilor din trilogie cind Lyra are 15 ani

După ce, la un moment dat în north.jpgIar aceasta nuvela extinsa  prezinta aventurile lui Lee si Iorek prietenii Lyra-ei.

Povestile sunt lucrul cel mai important din lume. Fara ele am inceta sa mai fim oameni spune simplu si fara emfaza, Philip Pullman.

Praful este viu si are un secret, intunecat si trist. Copii care dispar. Daimoni care insotesc oamenii ca niste umbre si iau chipul emotiilor lor. O calatorie spre Nordul indepartat. Alethiometrul – aparatul care masoara adevarul din fiecare lucru. Aurora Boreala, taine stiintifice si magice, ursi in armura… toate acestea intr-o fantezie in care Lyra Belacqua si daimonul sau – Pantalaimon – pleaca spre Nord pentru a afla secretul Prafului si pentru a-si salva prietenul. Daca exista o alta lume, dincolo de Luminile Nordului, daca ea este buna sau rea, daca Lyra o va descoperi, doar Praful poate sa o spuna. Urmeaza Praful!

Lyra Belacqua si daimonul sau – Pantalaimon – pornesc intr-o calatorie fantastica spre taramul magic al Nordului, tinut ocrotit de luminile fermecatoarei Aurore Boreale The Golden Compass (His Dark Materials, #1)

, unde ursi cu armura stapanesc gheturile, clanuri de vrajitoare strabat cerul intunecat si o echipa de savanti face experimente atat de infricosatoare, incat nu pot fi dezvaluite decat in soapta. Taina pe care o descopera Lyra poate schimba soarta lumii.

Lyra – curajoasă, cercetând neobosită misteriosul fenomen al Prafului – şi Will – noul ei prieten, fugar pe urmele tatălui pe care nu l-a cunoscut niciodată – se întâlnesc pe tărâmul straniu şi exotic numit Cittàgazze, „ţinutul coţofenelor”. Un tărâm unde oamenii mari s-au făcut nevăzuţi, înghiţiţi de teribilele, înfricoşătoarele Spectre, iar copiii par toţi sălbatici. Din momentul în care aletiometrul îi dă Lyrei comanda „Găseşte-l pe tatăl lui Will!”, căutările îi poartă pe cei doi prieteni în miezul unei lupte crâncene: muritori, vrăjitoare, fiare şi duhuri de peste tot se unesc împotriva forţei nevăzute care stăpâneşte Spectrele. O singură armă, străveche şi fermecată, în stare să taie ferestre între lumi, o poate învinge: mult râvnitul Pumnal Diafan.

Editura HUMANITAS impreuna cu blogul Fansf organizeaza un concurs care are ca premiu aceasta minunata carte PUMNALUL DIAFAN , premiu care va fi atribuit celor trei cistigatori desemnati prin tragere la sorti din cei care vor raspunde corect la urmatoarea intrebare:

Cine este tatal Lyra-ei?

Este una dintre cartile pe care nu te induri sa le lasi din mana… Incredibil de captivanta si convingatoare.Nu stiu daca vreodata li s-a mai oferit cititorilor un sipet atat de plin de minuni.

Deadline-ul este joi orele 24:00. Va urez succes!
UP DATE: Cistigatorul in urma tragerii la sorti este Ioana Alexandra.

LATER EDIT: Dintr-o regretabila eroare am anuntat doar un cistigator asa ca acum imi revine placuta misiune sa-i anunt si pe ceilalti doi cistigatori care sunt in ordinea numerelor de pe tricou: Pompiliu si Iliescu C.A. Se pare ca mina Generalului a fost norocoasa pentru voi. 🙂

posted by voicunike

48 de gânduri despre &8222;Concurs Humanitas: Pumnalul Diafan&8221;

  1. Iliescu C.A. zice:

    Domnule Voicunike, macar daca se face un concurs,raspunsul la acesta sa fie cel corect ,iar dintre toti,tocmai ”castigatorul” a gresit cu raspunsul: Lordul Asirel
    (eu n-am auzit de Lord Asirel…o fi din alta carte,cine stie…)
    Mai pun si vorbele dumneavoastra: ”premiu care va fi atribuit celor trei cistigatori desemnati prin tragere la sorti din cei care vor raspunde CORECT la urmatoarea intrebare:

    Cine este tatal Lyra-ei?’
    Nu comentez pentru ca ma gandesc ca poate eu as fi castigat(am pus raspunsul ca fapt divers) ci pur si simplu ca ,pe viitor,sa nu se mai intample aceasta eroare.
    O zi buna!

    Apreciază

  2. pompiliu zice:

    @Iliescu C.A.
    Cred ca D-nul Voicunike nu si-a dat seama ca trebuie extrasi 3 (trei) castigatori. deoarece in ultima perioada a fost extras cate un castigator la concursuri. Dar precum ai spus, noi ceilalti participanti necastigatori asteptam sa fie extrasi si ceilalti 2 (doi) „fericiti” dintre noi…!

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.