Mosh Nicolae cu drag la toata lumea

Deschizator de drumuri si de sarbatori Sfintul Nicolae este protectorul copiilor si al tuturor celor care nu au uitat ca suntem cu totii copiii domnului. Sarbatoare mare, ziua de 6 decembrie este asteptata de toti cu mic si mare pentru a primi daruri, uneori sunt putine dar vorba aia gestul conteaza. Chiar daca am crescut inca astept cu placere dimineata de 6 decembrie pentru a cotrobai prin incaltari dupa dulciuri sau cadouri.

In Romania, Sfantul Nicolae, cunoscut ca Mosh Nicolae, vine in fiecare an, in noaptea de 5 spre 6 Decembrie cu daruri atat pentru copii, cat si pentru adulti. In seara zilei de 5 Decembrie, ghetele si cizmele sint curatate, lustruite si puse la usa in casa fiecarui roman. Mosh Nicolae are grija de fiecare membru al familiei si el pune cite un cadou mic (in general dulciuri sau fructe) in ghetele sau cizmele fiecaruia. In unele parti ale tarii, Moshul aduce si crengute argintii (crengute subtiri ce se dau cu un strat de bronz) odata cu darurile. Copiii neascultatori sint avertizati de parinti ca vor primii doar crengutele daca nu sint cuminti (de aici si asocierea dintre bat si Sfantul Nicolae, folosit la cumintirea obraznicilor). Obiceiul acesta, al venirii lui Mosh Nicolae, este foarte vechi la romani si este unul dintre cele mai importante sarbatori ale anului, in special pentru copii.

Voua ce v-a adus Moshul?

Anul acesta Mosh Nicolae mi-a adus o multime de carti si toate foarte misto, era loc si de mai bine dar las-o asa cum a picat. Sunt tare fericit si vreau sa inchin in cinstea voastra un pahar mare de vin si sa va urez La multi ani! La multe carti citite! Spor in casa si-n familie sa fie bine!

Fie ca Moshul sa va aduca tot ce va doriti!

La multi ani tuturor!

12 gânduri despre &8222;Mosh Nicolae cu drag la toata lumea&8221;

  1. La mulți ani, Nicule! 🙂 Cărți frumoase & sobă duduind lângă care să le citești 🙂

    Și ca să-ți răspund la întrebare, mie Moșul mi-a adus, ca în fiecare an, dulciuri. Și joardă nu, dovada certă că am fost copil cuminte 🙂

    Apreciază

  2. Să trăiești mulți ani, Nicule, și să-ți păstrezi neștirbită pasiunea pentru SF! Văzându-vă pe voi (mă gândesc aici și la Bebe), îmi explic de ce nu voi fi niciodată capabil să mă las în totalitate de tradus. Sănătate și fericire!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.