Concurs Nemira: JOCURILE FOAMEI

Am fost tare fericit cind au aparut deunazi cele doua volume hardcover din JOCURILE FOAMEI, un adevarat fenomen international si cu o mare priza la public si cititori, marturisesc ca am fost tare incintat de prima carte dupa lectura ei, e scrisa bine si mi-a placut la nebunie. Apoi a urmat asteptarea dar slava domnului ca nu a durat mult si am avut prilejul sa citesc una din acele trilogii memorabile din viata oricarui cititor, acele carti care nu se uita niciodata si din care iti ramin pasaje intregi in memorie. Seria tradusa de talentata si prolifica ANA VERONICA MIRCEA, dealtfel o traducatoare mai mult decit excelenta, face parte din cartile pe care nu ai vrea sa le ratezi niciodata; la lansarea ultimului volum la standul editurii Nemira va spun ca doamnei Ana Veronica Mircea i-au dat lacrimile, atit de mult a impresionat-o aceasta carte, pentru ca eu privesc cele trei carti ca una singura si vorba lui Stephen King „Pur si simplu am citit fara sa ma pot opri! […] O lectura inrobitoare.” Proza cristalina a lui Suzanne Collins are un ritm perfect si construieste o lume fascinanta. Si mai fascinant este ca dincolo de a fi thriller SF plin de aventura, seria straluceste prin abordarea temelor moralitatii, supunerii, salvarii, iubirii si, mai presus de toate, a sacrificiului. Spre bucuria armatei de fani care o asteptau, cartea este extraordinara. Cei care nu isi poti stapani curiozitatea pana la urmatorul volum, trebuie sa se pregateasca pentru o adevarata tortura.” – Booklist

Pentru familiarizarea cu universul cartii  intrati aici http://jocurile-foamei.blogspot.com/, singurul blog dedicat in intregime unei carti.

Ai putea supravietui in salbaticie, de unul singur, cand toti cei din jur fac tot ce pot ca sa nu apuci dimineata urmatoare?

Intr-un viitor postapocaliptic, peste ruinele unui continent cunoscut odata ca America de Nord se intinde natiunea Panem. Ca simbol al puterii Capitoliului asupra celor douasprezece districte conduse cu o mana de fier, in fiecare an este organizat un concurs sadic si sangeros –Jocurile Foamei. Douazeci si patru de adolescenti sunt rapiti de langa familiile lor si aruncati in lupta pe viata si pe moarte, televizata in direct si urmarita cu frenezie. Doar unul dintre ei se va intoarce acasa faimos, bogat si… viu. Cine va castiga cursa nebuna pentru supravietuire?

Aceasta carte este premiul concursului care incepe astazi si se termina marti ora 20:00.Cistigatorii vor fi in numar de trei si vor fi desemnati prin tragere la sorti din cei care vor raspunde corect la urmatoarea intrebare:

Ce porecla i-a pus Gale, eroinei si cum se numeste prietena ei cea mai buna din districtul  unsprezece?

Pentru deliciul vizual va prezint si celelalte doua carti din trilogie ,una in imaginea de mai sus si cealalta in cea de jos

Revolta, încheierea perfectă a seriei extraordinare începute cu Jocurile Foamei şi continuate cu Sfidarea, va avea peste ani acelaşi ecou pe care l-au avut Împăratul muştelor de William Golding şi Apocalipsa lui Stephen King.Aşteptată cu frenezie, încheierea seriei Jocurile Foamei nu dezamăgeşte nicio clipă. Dimpotrivă, le oferă cititorilor şi mai mult decât ar fi putut spera: acţiune, iubire şi suferinţă la cote de neegalat.

Bestseller international , seria este in curs de ecranizare iar pentru mai multe informatii intrati aici si aici.

UP DATE: In urma tragerii la sorti cei trei cistigatori sunt urmatorii, in ordinea extragerii biletelor norocoase: BLACK ROSE, EMANUELL si FELY.

posted by voicunike

101 gânduri despre &8222;Concurs Nemira: JOCURILE FOAMEI&8221;

    • emilian zice:

      🙂 Am reusit performanta sa raspund de 2 ori…, probabil din euforia participarii la atatea concursuri si cu gandul ca a scapat omenirea de data fatidica cu 11.11.11 🙂
      P.S. Abia astept concursul din 12.12.12 !
      Offtopic: „La multi ani, Bebe !” si petrecere cu desfat culinar la maxim !

      Apreciază

  1. Jocurile Foamei e una dintre cele mai captivante,frumoase si tulburatoare serii pe care le-am citit.Am terminat seria in 3 zile.Pur si simplu nu m-am putut desprinde de paginile cartilor dupa ce le-am inceput.Niciodata nu m-a impresionat si afectat o serie asa cum a facut-o JF.E atat de bine scrisa incat uneori ai impresia ca suferinta eroinei se contopeste cu a ta,incat te infurie neputinta rolului tau de spectator mut al tragediei si ororilor prin care trec Katniss,Peeta si ceilalti adolescenti captivi ai nemilosului joc.

    Porecla lui Katniss era Catnip,iar numele celei mai bune prietene a ei era Rue(ultimele momente ale lui Rue si „darul”lui Katniss pentru ea si pentru locuitorii districtului 11 m-au induiosat pana la lacrimi).

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.