Concurs Nemira: Legenda lui ARTHUR=Camelot

Posted: octombrie 21, 2011 by fansf in Uncategorized

Tin minte ca printre primele romane istorice pe care le-am citit s-a numarat Moartea Regelui Arthur scrisa de Thomas Mallory in 1485 si aparuta la noi in anul 1979 la editura Minerva plus legenda hai sa-i spunem adevarata (asa o credeam pe atunci) publicata in vestita carte „Din marile legende ale lumii” de Alexandru Mitru aparuta la editura Junimea in 1976. Am fost foarte impresionat de povestea regelui ARTHUR si cred ca la fel ca multi altii fascinatia exercitata de acest mit nu se va opri niciodata. Am fost foarte bucuros atunci cind NEMIRA a inceput sa publice fantastica serie scrisa de MARION ZIMMER BRADLEY –AVALON-care a inceput cu NEGURILE(doua volume), a continuat cu SANCTUARUL urmata apoi de DOAMNA DIN AVALON si in acelasi an de STRABUNII AVALONULUI si PREOTEASA DIN AVALON. Negurile(aparut in doua volume la noi) este primul volum din seria Avalon, consacrata legendelor arthuriene, o monumentala rescriere a legendelor Mesei Rotunde o poveste ce recreeaza cu maiestrie farmecul unei lumi de basm si prezinta legenda Camelot repovestita de femeile din vremea bravilor cavaleri ai Mesei Rotunde.

             

Sanctuarul este cel de-al doilea roman din seria Avalon.Romanul istoriseste iubirea imposibila dintre un ofiter roman si o preoteasa druidica, o iubire care-i va duce la moarte si va starni represalii din partea romanilor. Acestia vor ucide o mare parte a druizilor din Albinon; cei ramasi vor fi constransi sa fuga spre nord, spre Avalon, unde vor gasi refugiu.In vremea lui Arthur, femeile au suportat din plin socul trecerii de la religia celtica la crestinism.

Doamna din Avalon  romanul continua seria AVALON dupa masacrarea druizilor. In zilele intunecate de dupa masacrul din Sanctuar, britonii care pazesc vechile randuieli se retrag si mai mult din lume. Ascunsi in ceturile care protejeaza insula sacra a Avalonului, druizii si preotesele asteapta si pregatesc zece generatii pentru Aparatorul care va veni…Iata ce spune despre aceasta carte marele scriitor ISAAC ASIMOV  „Cea mai buna repovestire a legendei lui Arthur citita vreodata. Cu totul irezistibila.”

Strabunii Avalonului continua epopeea spectaculoasa din saga lui Marion Zimmer Bradley.Povestea dramatica a strabunilor Avalonului, incepand cu viata lor pe Atlantida, insula sortita pieirii, si incheind cu salvarea oferita de Britania, insula invaluita in ceturi.Peregrinarile a doua femei, ale caror destine vor fauri soarta unei stirpe noi, se intretes intr-o poveste extraordinara.Tiriki este o Veghetoare a Luminii, dar a crescut in umbra blestemului Atlantidei. Gratioasa si plina de har, este preaiubita sotie a principelui Micail. Insa, despartiti de mana dezastrului, ea trebuie sa-si gaseasca propriul drum intr-un alt taram, iar lumea pe care o descopera o va schimba pentru totdeauna si va trezi cele mai tainice dorinte. Il va regasi pe Micail? Si, daca se vor reintalni, vor descoperi din nou dragostea?Damisa mosteneste sangele regal, dar si orgoliul de rege. In Atlantida nu era decat o acolita, insa in noua tara ar putea ajunge regina. In ciuda varstei sale fragede, e inversunata, ambitioasa, si cu sufletul sfasiat. Va alege calea preotiei, sau calea puterii?

Preoteasa din Avalon spune istoria captivanta a printesei britanice Eilan, cunoscuta de romani ca ELENA. Marion Zimmer Bradley  proiecteaza povestea in Avalon, unde Eilan se indragosteste de un ofiter roman, harazit unui destin glorios. Preoteasa din Avalon este un roman despre o iubire interzisa, pentru care Elian va plati scump, avand sa fie alungata din Avalon. Intai ea va cunoaste fericirea, odata cu nasterea copilului ei, dar si durerea, cand alesul inimii sale e obligat sa aleaga intre ea si imperiu.Cand fiul ei, Constantin, ajunge imparat, descopera treptat ca joaca un rol mult mai important decat cel al unei mame obisnuite…Elena se trezeste in mijlocul unor evenimente cruciale din istoria Imperiului Roman de Apus, incercand sa construiasca o punte intre lumea pagana a Zeitei si noul imperiu crestin. Ca imparateasa-mama, porneste in calatorie spre Tara Sfanta, pentru a descoperi adevarul care transcende atat vechea, cat si noua religie.

Pentru a va edifica si mai mult asupra fascinantei lumi a Avalonului si a legendei Camelot nu ratati serialul care ruleaza pe HBO.

Incepind de astazi Editura NEMIRA impreuna cu blogul FANSF  va propune un nou concurs care are drept premiu toate cele sase carti ale seriei aparute la editura Nemira, pe care le-am enumerat mai sus. Cistigatorul va fi desemnat prin tragere la sorti din cei care vor raspunde corect si complet  la urmatoarea intrebare:

Din punctul cui de vedere este repovestita  legenda despre Camelot si cavalerii  Mesei Rotunde in seria Avalon a lui Marion Zimmer Bradley? Cum se numeste in original primul volum al seriei?

UP DATE: Raspunsul corect era Morgan si Guinevere(era de ajuns sa intrati pe site-ul Nemira si gaseati raspunsul) si The Mists of Avalon. Cistigatorul in urma tragerii la sorti este George Barbu.

Deadline-ul este miercuri ora 12:00 cind va fi anuntat unicul cistigator al acestui concurs. Mamaaa! si ce premiu barosan este! Succes!

posted by voicunike

Reclame
Comentarii
 1. Crusher spune:

  Legenda este povestita din punctul de vedere al femeilor importante din Great Britain (Eilan, Helena, Morgaine etc).
  Primul volum se numeste „The Mists of Avalon”.

  Apreciază

 2. d.orin spune:

  Legenda despre Camelot este repovestita in primul volum al seriei Avalon – Negurile (The Mists of Avalon, in original), din perspectiva personajelor feminine, in speta punctul de vedere al lui Morgaine (cunoscuta si ca Morgan le Fay sau Morgan of the Fairies).

  Apreciază

 3. ANA-MARIA spune:

  Legenda despre Camelot si cavalerii Mesei Rotunde este repovestita in primul volum al seriei Avalon – Negurile, din punctul de vedere al personajelor feminine, punctul de vedere al lui Morgaine, Helena si Eilan..

  Apreciază

 4. sandybook spune:

  Legenda despre Camelot si cavalerii Mesei Rotunde este povestita in seria Avalon din punctul de vedere al femeilor importante ale Britaniei precrestine, cum ar fi Marea Preoteasa (High Priestess), un fel de Lady of the Lake din legendele arthuriene traditionale, (personaje precum Viviane, Caillean, Niniane, Nimue etc.), Regina (mama regelui Arthur – Igraine, apoi sotia acestuia – Gwenhwyfar), sora vitrega a regelui Arthur – Morgaine, care in primul roman este si preoteasa a Avalonului si care vrea sa pastreze credinta matriarhala pagana, rezistand in fata crestinismului. [Adica anybody who’s somebody intr-o societate matriarhala care doreste mentinerea credintei pagane :).]
  Titlul original al primului volum este „The Mists of Avalon”. 😀

  Apreciază

 5. Elena spune:

  1.Legenda despre Camelot si cavalerii Mesei Rotunde din seria Avalon este repovestita din punctul de vedere al femeilor puternice din acele timpuri:Eilan, Helen, Morgaine.
  2. Primul volum al seriei se numeste „The Mists of Avalon”

  Apreciază

 6. Weird Vision spune:

  1. punctul de vedere al femeilor puternice din acea vreme.
  2. The Mists of Avalon

  Apreciază

 7. Larisa M spune:

  1. Legenda este povestita din punctul de vedere al personajelor feminine: Eilan, Morgaine, Helen
  2. The Mists of Avalon

  Apreciază

 8. kronikarul spune:

  legendele arthuriene sunt repovestite în seria Avalon a lui Marion Zimmerman Bradlei din perspectiva femeilor puternice/importante ale acelor vremuri.
  Spre exemplu, în primul volum al seriei – titlu original ”The Mists of Avalon” tradus în românește, de Nemira, ”Ceturile”, ne este prezentată versiunea surorii vitrege a lui Arthur, Morgan (Morgaine) le Fay.

  Apreciază

 9. 1.legenda Camelot este repovestita de femeile din vremea bravilor cavaleri ai Mesei Rotunde(Tiriki inStrabunii Avalonului,o preoteasa druidica in Sanctuarul,printesa britanica Eilan inPreoteasa din Avalon, mamalui Arthur, al Doamnei Lacului in Negurile)
  2.“The Mists of Avalon”,volum ecranizat de Udi Edel in 2001 sub titlul The Mists of Avalon, cu Anjelica Huston in rolul lui Vivianne.

  Apreciază

 10. Razvan Nistor spune:

  1.Repovestirea se face din perspectiva femeilor puternice din legenda: Eilan, Helena si Morgaine (mai tarziu Morgan le Fay).
  2.Numele in original al volumului I este „The Mists of Avalon”.

  Apreciază

 11. catalin spune:

  1. In seria Avalon este repovestita legenda despre Camelot si cavalerii Mesei Rotunde, privita din punctul de vedere al lui Morgan si Guinevere.
  2. The Mists of Avalon.

  Apreciază

 12. Adry spune:

  1.Legenda despre Camelot si cavalerii Mesei Rotunde din seria Avalon este repovestita din punctul de vedere al femeilor puternice din acele timpuri:Eilan, Helen, Morgaine.
  2. Primul volum al seriei se numeste “The Mists of Avalon

  Apreciază

 13. Florin Perianu spune:

  1.Legenda despre Camelot si cavalerii Mesei Rotunde din seria Avalon este repovestita din punctul de vedere al femeilor puternice din acele timpuri:Eilan, Helen, Morgaine.
  2. Primul volum al seriei se numeste “The Mists of Avalon”.

  Apreciază

 14. lunateca spune:

  6 carti …..ce tare, ma bag si eu

  Apreciază

 15. lunateca spune:

  Legenda despre Camelot si
  cavalerii Mesei Rotunde din
  seria Avalon este repovestita
  din punctul de vedere al
  femeilor puternice din acele
  timpuri:Eilan, Helen, Morgaine.
  Si primul volum al seriei se
  numeste “The Mists of
  Avalon”.

  Apreciază

 16. George spune:

  1. Legenda despre Camelot si cavalerii Mesei Rotunde din seria Avalon este repovestita din punctul de vedere al femeilor puternice din acele timpuri:Eilan, Helen, Morgaine.
  2. Primul volum al seriei se numeste “The Mists of Avalon”.

  Apreciază

 17. 1.Legenda despre Camelot si cavalerii Mesei Rotunde din seria Avalon este repovestita din punctul de vedere al femeilor puternice din acele timpuri:Eilan, Helen, Morgaine.
  2. Primul volum al seriei se numeste “The Mists of Avalon”

  Apreciază

 18. Mami de Rares spune:

  1.Legenda Camelot e repovestita de femeile din vremea bravilor cavaleri ai Mesei Rotunde. Este povestea femeilor din spatele regelui Arthur, mama lui, Igraine, sora lui, Morgaine, Lady of the Lake, Viviane si sotia lui – Gwenwyfar.

  2.The Mists of Avalon (1979)

  Apreciază

 19. Bivolaru George-Cristian spune:

  * The Mists of Avalon este o carte despre dragoste,loialitate,tradare,domnie si magie .Aceasta spune legenda fabuloasa a Camelotului si Cavalerii Mesei Rotunde.Autorul are o viziune diferita fata de legenda si o spune din perspectiva femeilor puternice din Avalon.Femei puternice ce folsesc magia sau viclesugul pentru a indeplini dorinta Zeiilor pentru a putea pune un rege pe tron.
  * The Mists of Avalon

  Apreciază

 20. Ion spune:

  – Legenda despre Camelot si cavalerii Mesei Rotunde din seria Avalon este repovestita din punctul de vedere al femeilor puternice din acele timpuri:Eilan, Helen, Morgaine.

  – Primul volum se numeste “The Mists of Avalon”

  Apreciază

 21. georgeta spune:

  I. Legenda Camelot-ului si al cavalerilor Mesei Rotunde povestita in seria Avalon, este „repovestita” din punctul de vedere al femeilor din acele timpuri: Igraine, Vivienne, Morgaine si Guinevere.
  II. Primul volum al seriei se numeste “The Mists of Avalon” (aparut in 1979).

  Apreciază

 22. Mia spune:

  Legenda Camelot-ului si a cavalerilor Mesei Rotunde este repovestita din din punctul de vedere al principalelor personaje feminine: Igraine, Vivienne, Morgaine, Guinevere.

  Titlul original al primului volum este “The Mists of Avalon”.

  Apreciază

 23. George Barbu spune:

  ~ Morgan si Guinevere
  ~ The Mists of Avalon

  Apreciază

 24. AlexB spune:

  Legenda despre Camelot este repovestita din punctul de vedere al lui Igraine, Vivienne, Morgaine, Guinevere.
  Primul volum al seriei se numeste “The Mists of Avalon”.

  Apreciază

 25. Geo spune:

  Legenda despre Avalon si Cavalerii Mesei Rotunde este repovestita de femeile din vremea bravilor Cavaleri ai mesei rotunde , si anume : Morgaine, sau Morgan Le Fay ,Gwenhwyfar, Viviane, Morgause, Igraine, Elaine.
  Si primul volum al seriei se numeste ” The Mists of Avalon. „

  Apreciază

 26. Catalin spune:

  1. din punctul de vedere al femeilor acelor vremuri
  2. The Mists of Avalon

  Apreciază

 27. milesteg spune:

  1.Legenda despre Camelot si cavalerii Mesei Rotunde din seria Avalon este repovestita din punctul de vedere al femeilor din acele timpuri:Eilan, Helen, Morgaine,Igraine
  2. Primul volum al seriei se numeste “The Mists of Avalon”

  Apreciază

  • voicunike spune:

   Parca sa zic ca le-ai citit, milesteg sau ma insel eu? 🙂

   Apreciază

   • milesteg spune:

    Le-am citit pe toate cele aparute la editura nemira.singurul minus a fost ca nu au aparut cronologic dpdv al linearitatii actiunii. Daca nu ma insel, Ancestors of Avalon ar fi trebuit sa fie prima carte din serie publicata de nemira .
    PS : la rao va aparea : Flacarile cerului (vol.5 din seria Roata timpului )

    Apreciază

 28. Pax spune:

  1. Legenda este repovestita din punctul de vedere al femeilor puternice din acele timpuri: Igraine, Morgaine le Fay si Guinevere .

  2. The Mists of Avalon

  Apreciază

 29. Legenda este narata din perspectiva feminina, pe linia de sange a Avalonului (simbol magico-ritualic al fertilitatii si intelepciunii.) Primul volum, aparut in 1979, este numit in original The mists of Avalon.

  Apreciază

 30. Vero234 spune:

  1. Legenda este povestita din punctul de vedere al personajelor feminine: Eilan, Morgaine, Helen
  2. The Mists of Avalon

  Apreciază

 31. horade spune:

  Legenda regatului Camelot si al cavalerilor Mesei Rotunde descrisa in seria Avalon de catre autoarea Marion Zimmer Bradley, este „repovestita” de catre femeile ce au contribuit major la sustinerea acestei minunate povesti: Igraine, Guinevere si Morgane le Fay (Morgause).
  Titlul original al primului volum al seriei se numeste „The Mists of Avalon”.

  Apreciază

 32. hellena spune:

  1. Legendele Camelotului si al cavalerilor Mesei Rotunde sunt repovestite din prisma femeilor acelor timpuri si anume: Igraine (mama lui Arthur), Guinevere (sotia sa) si Morgane (sora sa vitrega si chiar sotie la un moment dat).
  2. Primul volum din seria originala s-a intitulat The Mists of Avalon.

  Apreciază

 33. catalin spune:

  ce „ghinion”. din doua raspunsuri corecte eu am iesit al doilea… ori poate e vorba de altceva?

  Apreciază

 34. hellena spune:

  Eu am citit o recenzie pe unul dintre link-urile conexe a editurii Nemira si am inteles ca sunt 3 „povestitoare”: mama, sotia si sora lui Arthur.
  Link-ul sursa : http://nemirabooks.ro/negurile-vol-1-marion-zimmer-bradley
  P.S. Recunosc, ca este posibil, sa fi gresit autoarea postului in recenzie

  Apreciază

 35. hellena spune:

  Pentru a incheia aceasta paranteza vis-a-vis de sursa de informatie pentru raspunsul concursului, nu sunt sigura ca ceea ce apare scris pe site-ul Nemirei la sectiunea autorilor (http://www.nemira.ro/marion-zimmer-bradley), este o informatie integrala.

  Apreciază

 36. catalin spune:

  problema e ca nu e un concurs serios… de fapt nici nu e concurs… premiile le da organizatorul cui vrea el:), ceea ce pana la urma e dreptul lui. punct.

  Apreciază

 37. d.orin spune:

  Nicule, nu contest rezultatul, dar mi se pare ca intrebarea asta a fost cea mai vaga de pana acum.
  Pentru ca:
  – pe site-ul NemiraBooks.ro, la o recenzie scrie:
  „povestea legendarului rege al Angliei, dar privita prin ochii femeilor – a mamei, surorii si sotiei lui Arthur”
  – pe site-ul nemira.ro apare:
  „din punctul de vedere al lui Morgan si Guinevere”
  – pe wikipedia, pe pagina dedicata volumului, in care am totusi cea mai mare incredere, apare:
  „The book follows the trajectory of Morgaine […etc]”
  „The epic is focused on the lives of Gwenhwyfar, Viviane, Morgause, Igraine […etc]”
  „Characters: Morgaine – Narrator, protagonist[…etc]”

  Pentru cei care au citit romanul, probabil ca raspunsul este simplu. Pentru cei care nu au citit si, la urma urmei, pentru care este principalul motiv de a concura cineva la concursurile tale (reusite, de altfel), pentru ei e mult mai greu sa discearna care este raspunsul pe care il astepti.

  In orice caz, asa cum am spus, nu contest rezultatul concursului, dar da-mi voie sa nu cred ca raspunsul corect este cel pe care il mentionezi.

  Apreciază

 38. fansf spune:

  Dorinele tocmai asta a fost spilul, sa intre omul pe site-ul Nemira, iar marea majoritate a raspunsurilor au intrat in tragerea la sorti. De ce zic marea majoritate? pentru ca le-am eliminat pe cele ambigue gen „din punctul de vedere al femeilor acelor vremuri”, pai care femei?
  Nu am influentat cu nimic tragerea la sorti, mina Generalului a extras biletul cistigator 🙂 iar din punctul meu de vedere cui nu-i convine sa fie sanatos.

  Apreciază

 39. d.orin spune:

  propaganda propaganda, da’ sa stim si noi.

  si cu informatiile ne-conforme ce facem?
  din nou, sunt sigur ca s-au ales raspunsurile in mod corespunzator, dar…

  Apreciază

 40. catalin spune:

  chiar daca subiectul este minor, necinstea si, mai ales, nerecunoasterea greselii tot deranjeaza. punct

  Apreciază

 41. Great site. A lot of useful info here. I’m sending it to some friends ans also sharing in delicious. And of course, thank you on your effort!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.