La multi ani, MIRCEA PRICAJAN!

Simpatic si hitru cu aerul lui de ardelean Mircea este un om minunat dar si un traducator extrem de bun si ma simt onorat sa ma numar printre prietenii lui, astazi implineste frumoasa virsta de 31 de ani,si  ii urez din suflet si din inima LA MULTI ANI! Spor in toate si la cit mai multe traduceri si scrieri!

Aici intr-un instantaneu care mie unul mi-i drag, o vizita fulger facuta de Mircea la un tirg de carte.

Mircea Pricăjan (scriitor, traducător) s-a născut la 2 septembrie 1980 în Oradea. A debutat cu romanul În umbra deasă a realității, 2 volume, Editura Universității din Oradea, 2002. A publicat proză scurtă, articole, interviuri și traduceri din limba engleză în diverse reviste literare românești (Familia, Vatra, Tribuna, Observator cultural, Luceafărul etc.). A tradus din limba engleză mai multe romane de Stephen King, precum și cărți de M. John HarrisonJeff VanderMeerGeoff RymanK.J. Bishop, J.G. Ballard, Chuck Palahniuk, Steven Hall, Joe Hill etc.Vreme de un an (20032004) a fost redactor-șef al publicației virtuale Imagikon, revistă ce apărea exclusiv în limba engleză și se axa pe promovarea literaturii românești (de gen sau mainstream) în străinătate, apoi al publicației web Avangarda, cu apariție înlimba română.Prezent în antologia Taj Mahal ReviewIndia2003. Prezent cu proză scurtă în mai multe reviste virtuale de literatură din țară (Respiro, Lumi virtuale, SFera etc.) și străinătate (Double Dare Press, Distant Worlds, Muse Apprentice Guild, SFFWorld etc.). Din 2003 este redactor la revista Familia din Oradea.La ora actuala  este redactor-şef al revistei de literatură Suspans.ro, traduce Drood, si a mai tradus pentru MILLENNIUM BOOKS , Glen Cook: Compania Neagra si Umbre Staruitoare urmind ca in viitorul apropiat sa traduca Trandafirul Alb, urmatoarea carte din serie.

Iata ce scrie internetul despre Mircea, dar mai intai de toate sa nu uitam ca el este cel care ne-a daruit in limba noastra cea comoara superba serie a lui King -Turnul Intunecat, pentru care ii suntem recunoscatori si lui dar si editurii Nemira care a facut posibil acest frumos cadou pentru noi cititorii impatimiti de sf&f.

Astept cu nerabdare cele doua carti la care trudeste din greu pentru noi

O carte cu efect dar si de efect!

Dupa grandioasa aventura a lui Rolland in volumul anterior oare ce peripetii ii mai asteapta pe cei patru eroi ai Turnului? Doar Mircea impreuna cu timpul ne va raspunde la aceasta intrebare arzatoare.

Inca o data venita din toata inima urarea clasica pentru Mircea: LA MULTI ANI! Sa-i dea domnul numai fericire si sanatate! Si sa-i traiasca si Juniorul!

Nu uitati ca azi la 12:00 se incheie concursul si va incepe altul nou cu… surpriza!

posted by voicunike

6 gânduri despre &8222;La multi ani, MIRCEA PRICAJAN!&8221;

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.