Concurs INFERNO

Ellen Datlow este unul din rarii editori cu fler si intutitie iar antologiile-peste cincizeci- antologate de ea au primit numeroase premii dar si cronici pozitive din partea criticilor, ca marturie sta numeroasele premii primite de-a lungul timpului. Ellen Datlow are 5 premii Hugo, 9 World Fantasy, 2 Bram Stoker, 7 Locus, 1 British Fantasy, 2 International Horror Guild, 2 Shirley Jackson, 2 Science Fiction Chronicle Reader, iata un palmares impresionant care demonstreaza inca odata valoarea acestui om minunat . Deasemeni pentru antologia INFERNO a primit  International Horror Guild Award si Shirley Jackson Award.Daca aveti de gand sa cumparati o singura antologie de literatura fantastica, aceasta trebuie sa fie Datlow si compania care demonstreaza de peste douazeci de ani ca au un ochi perfect antrenat pentru selectarea fantasticului de cea mai inalta calitate, dar si foarte accesibil publicului larg.

Dupa trei antologii aparute la Nemira  cu o selectie riguroasa a autorilor toti unul si unul  si cu povesti minunate chiar daca sint scrise de  autori consacrati sau in plina afirmare ELLEN DATLOW vine cu o alta antologie faina tot la NEMIRA cu un  nume foarte sugestiv INFERNO. Despre teroare si supranatural

No, dara sa incepem concursul dar si sa vorbim un pic despre autori, iar primul va fi K.W. Jetter autor cu o carte aparuta la Nemira in anul 1998 la aniversarea a 150 de carti aparute in colectia Nautilus

O carte excelenta si care merita citita.

Alt autor cunoscut este Lucius Shepard cu doua volume de autor aparute tot la Nemira si oh! doamne ce poetic si viguros scrie acest autor!

        Va invit sa cititi neaparat aceste carti superbe.

Tot in aceasta antologie -INFERNO- mai sunt doua autoare faimoase Elisabeth Bear si Pat Cadigan ambele cu povestiri  aparute in romaneste, dealtfel buna doamna Bear este „abonata”  la antologiile Ellenei, dar sa nu ii uitam pe Laird Baron si Joyce Carol Oates  care nu-s de colea si sunt scriitori experimentati si cu vina sau renumitii Terry Dowling, Jeffrey Ford, Christopher  Fowler si Glen Hirshberg. Ei sunt o parte din autorii care va vor provoca insomnie ,panica ,greata sau frica. Acesti autori  va vor induce sentimentul acela de groaza inradacinat in mintea fiecarui om si pe care il reprimam intotdeauna dar si va vor delecta cu bijuterii literare.

Pentru cei interesati de o lectura altfel pot comanda la Nemira urmatoarele carti

 

Dar cel mai fain ar fi sa puneti mina pe acest cadou marca Nemira

Nu ratati ocazia!

Editura Nemira si blogul FAN SF va propune un nou concurs in care premiul cel mare va fi un exemplar din INFERNO iar premiantii vor fi in numar de trei ; deadline-ul va fi vineri ora 20:oo dupa care va voi propune un alt concurs.

Iata intrebarea concursului:

In ce an a fost editata aceasta antologie?

Va urez succes!

UP DATE: Raspunsul corect era anul 1990. Cistigatorii in urma tragerii la sorti sunt : Skandalouz, Barabas si Milesteg.

posted by voicunike

29 de gânduri despre &8222;Concurs INFERNO&8221;

  1. Catalin Maria zice:

    Editia a carei poza este pe site a aparut in 1992: Penguin Group USA, 1992 – 320 pages.
    Prima editie a aparut in 1990: Dutton, 1990 – Fiction – 251 pages.

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.