Stire intensa:Drumul spre fericire!

Posted: mai 6, 2011 by fansf in Uncategorized

Salut cu cea mai mare bucurie noul roman al scriitorului AUREL CARASEL care urmeza sa apara la editura Nemira in curind. Dupa atitia ani Aurel Carasel da lovitura cu un roman pe care sunt sigur ca il veti aprecia dar si veti fi incintati de savoarea lumii imaginate si consistenta imaginilor.

Dumnezeule de dincolo de burta Universului…

 Rostul lumii reale este să construiască universuri ficţionale. Dacă a permis crearea fie şi a unei singure cărţi, atunci şi-a atins scopul, scria pe undeva criticul spaniol Miguel de Unamuno.

Dar dacă scopul unei cărţi este de a construi un univers care să fie mai real decât universul real? Dacă te-ai numi Fernando Ferens, ai locui într-o Americă în care amestecul de rase şi de culturi a creat un nou Turn Babel, şi ai afla, într-o zi oarecare din viaţa ta, că eşti vânat cu frenezie de o mulţime de oameni şi de grupări mafiote secrete, doar pentru că deţii, se pare, o informaţie secretă, pe care nu reuşeşti s-o identifici? O informaţie care l-ar putea transforma pe deţinător într-un Dumnezeu? Iar atunci când o faci, îţi dai seama că lumea în care ai trăit este numai un univers ficţional, pe care tu, descoperitorul şi apoi modelatorul ei, Cristofor Columb, va trebui să-l părăseşti pentru totdeauna, pentru a reveni într-o Europă de care nu-ţi mai aduci deloc aminte?

O Europă, care, în contrapondere, a fost descoperită şi pe jumătate cucerită de soldaţii Marelui Inca. O Spanie, transformată în provincie militară, în care sclavii spanioli trebuie să se închine unor zei necunoscuţi şi să muncească pentru birul în argint pe care trebuie să-l expedieze, an de an, dincolo de Ocean. O lume reconstruită pe un nou echilibru de forţe, după înspăimântătoare bătălii cu musulmanii califatelor veniţi de dincolo de Mediterana. Un spaţiu straniu, bântuit de forţe şi energii necunoscute ce distrug bucăţi tot mai mari din universul cunoscut şi cărora sclavii indigeni le spun slujitorii Satanei. O lume prin care Cristofor Columb, reîntors acasă, trebuie să bântuiască pentru a găsi o nouă Poartă ce ar urma să îl scoată în lumea reală din care plecase odinioară. Numai că delicatul echilibru spaţiu-timp odată perturbat nu mai poate fi refăcut, iar vinovaţii trebuie să ispăşească în cel mai cumplit mod imaginabil.

Suna al naibii de bine, nu-i asa?!

Pina atunci va recomand o alta carte a domnului Aurel Carasel- Razboinicii Curcubeului , o carte bine scrisa si foarte misto(o culegere de povestiri si nuvele) , sau fascinantul roman LA CAPATUL SPATIULUI, un roman extraordinar si care te ia cu fiori.

posted by voicunike

Reclame
Comentarii
 1. […] ordine cu totul şi cu totul aleatoare): MoshulSF, Ugly Bad Bear, Mircea Pricăjan, Cititor SF, Fan SF, Oana Stoica Mujea, Ovidiu Crâznic, Sebastian Corn, Diana Alzner, Vania, Caius,Teo Negură, Mirela […]

  Apreciază

 2. Catalin Maria spune:

  Pe langa aceasta carte, din cate imi aduc aminte, prima de un autor roman in noua colectie Nautilus, au mai fost anuntate ,tot la Nemira, Robin Hobb – Razbunarea asasinului, Stephen Donaldson – Razboiul uriasilor si Ted Chiang – Impartirea la zero.

  Apreciază

 3. Flavian Petraru spune:

  Si totusi, mai au de gand sa scoata si ultima carte din Epoca Descoperirilor?

  Apreciază

 4. Xander spune:

  De data asta Nemira mi-a luat fata. Pe vara trebuie sa-mi reconsider serios bugetul.Sper sa mai aiba si in iulie oferta de 50% pentru cei nascuti in luna respectiva!!!

  Apreciază

 5. Oliviu Craznic spune:

  in primul rand, salut publicarea unui autor roman in colectia Nautilus – si cartea pare f interesanta, mai ales ca zice Nicu:)
  in al doilea rand, sper si eu sa apara volumul III din Stackpole, ca prea e bun.
  bravo aurel carasel, bravo nemira, bravo blogul fanului sf!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.