O carte pe zi 6

Fara doar si poate este Maestrul Roman Cyberpunk,dealtfel este primul care a scris prima proza cyberpunk romaneasca, este vorba despre povestirea Noaptea cea mai lunga publicata in Anticipatia in anul de gratie 1992, luna septembrie , numarul 489.Slava domnului ca nu s-a oprit si a inceput sa publice povestiri in Jurnalul SF, Fictiuni si Antologiile Nemira. Cartea propusa de mine astazi este NECROPOLIS dar si celalalt volum AN-ORGANIC pentru ca le vad pe amundoua ca un tot unitar in care sunt  cuprinse povestiri extrem de valoroase scrise de uluitorul FLORIN PITEA

Nu ezitati sa procurati aceste doua carti ,veti avea placerea lecturii garantata.Ambele volume au fost publicate la editura Amaltea in 2004, iar aici trebuie sa fac o observatie =Necropolis a fost initial publicat in 2001 la editura QED intr-un tiraj redus si nu am coperta primei editii, poate se indura autorul si imi trimite poza.

Astept ca de obicei reactiile voastre.

posted by voicunike

8 gânduri despre &8222;O carte pe zi 6&8221;

 1. Liviu2all zice:

  Le-am citit pe amandoua acum vreo 3 ani, mi le-a imprumutat Jen, de la care am imprumutat si Gangland-lecturi placute, povestiri bine scrise si cu destula imaginatie, parca am depistat si ceva influente din Philip K. Dick. Tine-o tot asa, Florine!

  Apreciază

 2. Oliviu Craznic zice:

  L-am descoperit pe Florin Pitea abia in 2009, la recomandarea unui coleg de serviciu care il cosidera alaturi de Dan Dobos autorul lui preferat. Nu am regretat nici o clipa- un stil deosebit, care in mod cert imbogateste considerabil literatura romana. Iar Art Wasn’t Quite Crime a fost bonusul perfect.
  Nu am citit inca Gangland, dar e in topul meu la hunting for, asa ca in curand o sa imi pice in mana.
  Bafta in continuare!

  Apreciază

 3. Mulţumesc mult pentru prezentare şi pentru apreciere.
  @Nicu Voicu Coperta primei ediţii a volumului Necropolis e disponibilă la adresa de mai jos: http://4.bp.blogspot.com/_D1gktg9z8OQ/SvnMXvoiclI/AAAAAAAAA4I/dtkjWiJfGFM/s1600-h/image004.jpg
  @Liviu2all Corect depistate şi influenţele de la Philip K. Dick. 🙂
  @Oliviu Crâznic Cu puţin noroc şi multă hărnicie din partea autorului, Gangland va avea parte de o ediţie nouă, revizuită, anul acesta.

  Apreciază

 4. O precizare. Din cîte ştiu, cele mai timpurii proze scurte româneşti încadrabile în subgenul cyberpunk sînt „Între nasturi” de Viorel Pîrligras (în „Avertisment pentru liniştea planetei”, Fantastic Club, Editura Albatros, Bucureşti, 1985) şi „Oraşul” de Silviu Genescu (în „Almanah Anticipaţia 1986”, publicat sub egida revistei „Ştiinţă şi Tehnică”, Bucureşti, 1985). Ambele povestiri sînt memorabile.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.