Concurs surpriza!

Era daca nu ma insel prin anii  ’79-’80 cind am intilnit prima oara o carte SF care culmea era si romaneasca(sic!) dar care mi-a schimbat viata definitiv si care datorita ei am devenit FANUL SF de azi.

Pentru mine Sf-ul este un mod de viata dar si scopul pentru care merita sa traiesti  incluzind  familia  si prietenii.

Cel care imi poate spune in citeva cuvinte concise totul sau aproape totul despre carte va primi in dar o carte a carui titlu este la fel de surpriza,tot ce pot spune este ca a primit premiul Hugo in anul 2005.Comentariul va fi primit cu drag pentru cistigator dar si pentru cei care din nefericire 🙂 vor pierde. Asa ca succes! 😀

Later edit: Concursul dureaza pina miercuri  28.07. 2010, ora 20.

Up date-Teo a fost desemnat cistigatorul concursului! premiul consta dintr-o carte scrisa de Sussana Clarke-Jonathan Strange & Mr Norrell

posted by voicunike

9 gânduri despre &8222;Concurs surpriza!&8221;

 1. JEJE zice:

  Am citit-o cand eram prin clasa a 7-a (anul 1987 parca) si nu mai tin minte mare lucru. Oricum ideea era ca oamenii se refugiasera in niste orase pe fundul oceanelor, pentru ca la suprafata nu mai puteau locui. Nu mai tin minte de ce. Racirea soarelui parca.

  Mai tin minte doar finalul, cand eroul principal se trezeste si realizeaza ca totul fusese doar un vis, vede soarele si e foarte fericit. Deh, memoria asta.

  Apreciază

 2. doru zice:

  A fost a doua carte SF romineasca pe care am citit-o(dupa „Drum printre astri”)si care m-a impins spre literaturaSF(impreuna cu legendaraCPSF,in care aparuse Constelatia din ape)Tot ce pot sa spun e:ce vremuri,ce autori,ce carti.

  Apreciază

 3. teo zice:

  Romanul este o fericita speculatie intelectuala cu epica alerta care ilustreaza elocvent literatura stiintifico-fantastica. Autorul se sprijina mereu pe posibilitati logice in stare sa dea fictiunii o halucinanta credibilitate. Ipoteza racirii Soarelui si efectele acestui fenomen catastrofic obliga omenirea sa se retraga pe fundul oceanului. Orase translucide, inventii uluitoare, discuri rotitoare de argint, reflectoare ale imaginilor indepartate, alimente sintetice volatile si o lampa care dezagrega atomul. Dispretuita, biologia se razbuna. Locuitorii oraselor acvative se diafanizeaza, sangele lor se decoloreaza si isi pierde temperatura. Contradictiile dintre ratiunea rece si imaginatia poetica, dintre util si frumos, dintre normal si artificial confera autenticitate.

  –––––––––––––––––––––––––––
  http://www.piata-cartii.ro/detalii/26499/FELIX-ADERCA-Orase-scufundate,-felix-aderca

  Apreciază

 4. fansf zice:

  @Teo-Despre un Brussolo iti pot spune ca de abia s-a inceput traducerea,deci mai dureaza! 😀
  Raspunsul tau se pune si nu prea! Aceasta carte trebuie citita,face parte din unica categorie a cartilor MUST READ. Asa ca ma mai este pina miercuri! 🙂

  Apreciază

 5. fansf zice:

  @Teo-Deoarece esti cistigatorul concursului, cartea se numeste Jonathan Strange &Mr.Norrell de Sussana Clarke.Imi cer scuze pentru intirziere dar jobul bata-l vina! Te voi contacta pe mail pentru adresa!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.