Gaudeamus in imagini si amintiri

Ziua unu: Am pregatit in viteza bagajele si am pus pentru ultima oara listele in ordine,am incarcat si cartea lui Feri(Doomsday Book de Connie Willlis ) plus revista pentru Feeria- mare fan Philip K.Dick care contine o povestire misto „Dincolo zace wubul” si am plecat spre autobuz.Drumul a decurs lin si fara incidente cu mine pregatindu-ma sufleteste pentru cinci zile superbe si fara egal.Dupa o miniaventura cu masina 282 am reusit, dupa ce ne-am strecurat ca melcul prin circulatia Bucurestiului,  sa ajung la Romexpo. Carind dupa mine ditamai geanta si cu gindurile aiurea vad o silueta care ma depaseste si-mi parea cunoscuta ,strig si nu gresesc era chiar Mirela intr-o mare criza de timp.Dupa pupaturile si imbratisarile de rigoare mergind impreuna ne intilnim cu  marele Urs linga bearmobil pregatind cartile pentru stand si vorbind la telefon intr-o veselie.Iar imbratisari si pupaturi bucuria revederii si multe multe emotii,carat cutiile cu carti la stand ,aranjat cartile si Start Gaudeamus!

Pentru mine tirgul de carte Gaudeamus 2009 a insemnat Craciunul si Revelionul ,au venit mai devreme aceste sarbatori atit de dragi noua si mi-au adus o bucurie enorma in suflet. Editurile mele preferate Nemira si MillenniumPress ,Nemira fiind editura mea de suflet pentru totdeauna iar MillenniumPress editura de inima s-au intrecut in bunataturi fiind secondate indeaproape de o alta editura care a reusit ceva ce nu mai speram sa se intimple a editat Wolfe,Williamson etc.,editura Leda si care a devenit atit de draga inimii noastre.

Prima zi a fost un prilej de revedere cu oameni dragi dar si privilegiul de-a cunoaste  oameni minunati! Am sa revin cu mai multe amanunte.

Trebuie sa ii pun nitel la zid pe Bebe si pe Ursu care m-au lasat doua zile aproape singur ,unul fiind cu treaba la serviciu,celalat alergind in draci dupa Cruciada Masinilor si Antologia Millennium 2,cei doi deranjindu-se doar spre seara sa ma onoreze cu prezenta la stand, noroc cu Maic si Ona care au mai stat pe linga mine!

Vinzarile au mers bine dar titlul cel mai asteptat inca intirzia, ca sa nu mai zic ca toata lumea intreba cind apare,doar stiti ca ma refer  la Cruciada Masinilor. Totodata ii multumesc din inima doamnei Silvia Colfescu un om minunat si o mare pasionata de sf&f  pentru privilegiul de-a ne cunoaste si pentru gazduirea in standul editurii Vremea,ocazie cu care am cunoscut alti oameni placuti.Sa incercam un pictorial si sa vedem ce iese:Mirela in forma de zile mari!Lansare la editura Vremea ,in fundal afisul cu Dune!Un Urs negru acum!Maicul pregatind preturile!Poza for the records,acelasi Maic!Doi editori umar la umar!Un Vlad preocupat de bunul mers al lucrurilor dar totusi surizator!Daniel -omul care va vinde carte Nemira,vesnic bine dispus si cu zimbetul pe buze! Vine sau nu vine „Festinul Ciorilor”?intreba cu oarece nerv la telefon Daniel – Clientii intreaba de ea! Nu va mai spun ce emotii am avut pina cind a venit aceasta carte!Un metru de King!Si mai mult King! Se pare ca avem un apetit insatiabil pentru King! Dar si pentru SF&F!Talismanul!!!!!Nu mai are nevoie de recomandari!Vlad says: Aduceti de urgenta Festinul Ciorilor!
Alaturi de editura mea de suflet NEMIRA cu o carte care va va uimi „Al treisprezecelea apostol” !Mihaela si LEDA va invita la stand sa cumparati acum cit mai aveti ocazia sa le gasiti!PR-ul Roxana va invita la LEDA  si CORINT!Mirela va asigura ca sunt destule exempare din Gazda la Rao! Veniti si cumparati!Shauki cred ca ai pierdut ocazia sa fii primul care cumpara Gazda!

Bebe dupa ce a reusit sa apara in peisaj si ne-a adus tricourile! Inca fericit dupa interviul acordat la ziar!Doi oameni absolut minunati!Sorin in discutii cu Horia si Cristina!Viorel Pirligras catre Sorin: Ma lasi si pe mine sa trec?Un sefist trup si suflet Viorel Pirligras!Un Capricorn frumos si absolut fermecator ! Nu ai cum sa nu o iubesti! In forma de zile mari,ca doar eram in elementul nostru-Cartile! Ah! am uitat sa va spun si eu sunt un capricorn!Fansf versus Cititorsf !O „familie” mare si fericita pastorita de MillenniumPress! Lipsesc eu care faceam pozele!Un Cititor Sf adevarat si la propriu si la figurat!„Gen” povestindu-ne de carti! Si un Bebe inca netuns!Un DJ pregatindu-se de cumparat carti!Standul MillenniumPress cu Bebe in prim plan asteptindu-va!Editura Vremea si doamna Cristina!Si Miruna o fata extraordinara dar cam tacuta! fotomodel de coperti de carte!

Cam atit pentru prima zi! Am sa revin! Nu vreau sa va descriu ce emotii am avut pina a venit Festinul Ciorilor ,recunosc ca atunci cind am tinut cele doua volume in mina pentru mine a venit Craciunul,infrigurarea asteptarii si emotiile au fost puternice,acel din clipa in clipa a fost unul intirziat cartea venind catre amiaza dar a meritat fiecare minut.

Nici nu vreau sa ma gindesc ce ar fi lumea fara carti! Apocalipsa ar fi mic copil pe linga aceasta tragedie colosala-o lume fara carti-dar sa lasam acest subiect care nu-mi place.

Seara a fost una minunata incheindu-se la celebrul Giotto localul consacrat intilnirilor sefiste si discutiilor cu si despre sf si tot ce tine de fenomen.Atmosfera si servirea  de nota zece plus, cu semnalarea unor lucruri iesite din comun=sorici proaspat de porc si palinca de bihor(iti lua gitul foc!) toate din partea casei,asortata cu o muzica placuta! Intilnirea s-a prelungit  mult dar unii trebuiau sa mai si munceasca a doua zi asa ca sus ancora! si odihna pentru toata lumea atit cita a fost!

Va urma!

posted by voicunike

15 gânduri despre &8222;Gaudeamus in imagini si amintiri&8221;

  1. Ah ce ma enervezi! :)) Toata lumea a pus mana pe GAZDA numai traducatorul nu. Si nu, nu mi-as fi cumparat-o daca as fi fost la Bucuresti – cica tre’ sa primesc si io 3 exemplare de traducator. Inca le astept. 😀 Oricum, mai vrem poze!

    Apreciază

  2. Cristi von Ploiesti zice:

    Nicule, te rog eu, baga mai repede pozele si restul textului ca ne apuca Craciunul.

    Ca io de aia zaceam pe ganduri la Giotto … Aveam o presimtire si mi se zbatea ochiul stang inspre Jen numai cand ma gandeam la cat o sa te mocaiesti cu suitul pozelor pe blog.

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.